اقدام دولت برای پولی کردن واکسیناسیون کرونا در دنیا بیسابقه است/ اعتماد اجتماعی با واکسن پولی از بین میرود
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا، درحالیکه یکی از مدیران سازمان غذا و داروی ایران روز یکشنبه ۲۹ فروردین گفته بود شهروندانی که در اولویت تزریق نیستند میتوانند برای تهیه واکسن کرونا ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان بپردازند، کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت این مسئله را تکذیب کرد و گفت که واکسیناسیون پولی کرونا در کشور صحت ندارد.
اما اظهارات ضدونقیض در شرایطی که مردم از آمار روزافزون کرونا در کشور که آن هم به دلیل مدیریت غلط دولت و ستاد ملی کرونا در نوروز ۱۴۰۰ ایجاد شد وحشتزده هستند چه تبعاتی برای جامعه و کشور خواهد داشت؟
در این رابطه محمدرضا محبوبفر در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان خبرگزاری آنا اظهار کرد: درصورتیکه خبر پولی بودن واکسن صحیح باشد باید ذکر شود که ایران تنها کشوری خواهد بود که برای دریافت واکسن از مردم پول دریافت میکند.
وی با اشاره به اینکه انتشار چنین مطالبی حاکی از ناهماهنگی در بین سازمانهای مسئول در شرایط بحرانی در کشور ازجمله شرایط بیماری کرونا است، ادامه داد با توجه به اینکه در کشور افزایش ۶ برابری بیماری کرونا را شاهد هستیم و ایران در دنیا ازنظر مبتلایان به این بیماری رتبه اول را دارد، به کار بردن عناوینی نظیر پولی بودن واکسن بیشتر از قبل به بیاعتمادی اجتماعی نسبت به دولت و ستاد ملی کرونا دامن میزند.
این جامعهشناس افزود: از سوی دیگر این سطح از ممنوعیت تردد و محدودیتها برای کنترل بیماری در کشور کفایت نمیکند و بیفایده است و باید قرنطینه و محدودیتها و ممنوعیتهای بیشتر و سطح بالاتری اعمال شود.
این کارشناس رسانه ملی اظهار کرد: سخنگوی دولت اعلام کرده است که ۸۳۰ میلیون یورو از صندوق توسعه برای بیماری کرونا هزینه شده است اما از سوی دیگر اعلام میشود که مردم باید برای دریافت واکسن هزینه پرداخت کنند. مبلغ ۸۳۰ میلیون یورو عدد کمی نیست و اینکه اعلام میشود باوجوداین هزینه مرد این مبلغ برای واردات واکسن، مردم باید برای دریافت آن پول پرداخت کنند مسئله عجیبی است.
شاهد مدیریت دوقطبی در ستاد ملی کرونا هستیم
محبوب فر اظهار کرد: مشخص نیست در شرایطی که وضعیت بیماری کرونا در کشور رو به وخامت است، مدیریت و کنترل لازم صورت نمیگیرد و شاهد مدیریت دوقطبی در ستاد ملی کرونا هستیم، امکان ایجاد محدودیتهای شدیدتر به دلیل شرایط اقتصادی وجود ندارد و ۸۰ درصد مردم با فقر دستوپنجه نرم میکنند با چه هدفی اینگونه سخنان مطرح میشود.
بیماری کرونا در کشور سیاسی شده است
این جامعهشناس ادامه داد: در حال حاضر شاهد فاجعه کرونایی در سکوت هستیم که از موج گذشته و تبدیل به سونامی شده است. بیماری کرونا در کشور سیاسی شده و عملاً شرایط از کنترل خارجشده است.
وی ادامه داد: حتی در برخی محافل عنوان میشود که عدهای از مسئولان و مشاوران در وزارت بهداشت و درمان حتی ممنوعالمصاحبه شدهاند و با توجه به اینکه رئیسجمهور روز گذشته اعلام کردند وضعیت کشور شبیه به شرایط جنگ ایران و عراق است و ستاد کرونا نقش شورای امنیت ملی را بر عهده دارد و هرگونه انتقاد از عملکرد دولت باید توسط دادستان کشور و قوه قضاییه مورد پیگیری قضایی قرار گیرد بهنوعی تأیید این مباحث است.
موج چهارم کرونا نتیجه ترک فعل مستقیم رئیس جمهور و ستاد ملی کرونا است
محبوبفر اظهار کرد: عملاً یک شرایط پلیسی در وزارت بهداشت و درمان ایجاد شده است و این در حالی است که مدیریت صحیح در خصوص سفرهای نوروزی و جلوگیری نکردن از شیوع گسترده کرونا و راه افتادن موج چهارم این بیماری در کشور نتیجه ترک فعل مستقیم رئیسجمهور و ستاد ملی کرونا بوده است و با عنوان ترک فعل مدیریتی در قوه قضاییه قابل رسیدگی است.
برای پوشاندن ضعف عملکرد خود می گویند واکسن پایان کرونا نیست
محبوبفر گفت: اینکه گفته میشود با وجود واکسیناسیون کرونا پایان نمییابد حرف غلطی است که مسئولان برای فرار از عواقب مدیریت نادرست و پوشاندن ضعف عملکرد خود بیان میکنند و باید گفت اتفاقاً واکسن پایان کرونا است.
وی تأکید کرد: افرادی که واکسن دریافت میکنند در برابر شدت علائم کرونا محفوظ هستند و یا به این بیماری مبتلا نمیشوند و یا در صورت ابتلا آمار مرگومیر درصد قابلتوجهی کاهش پیدا میکند.
این کارشناس اجتماعی تأکید کرد: تنها راهحل مواجهه با کرونا واکسیناسیون سراسر است و باید بیش از ۸۰ درصد افراد واکسینه شوند تا مصونیت ایجاد شود. واکسنهایی که در کشورهای دیگر دنیا و توسط شرکتهای داروسازی معتبر ساخته شدهاند این مصونیت را بهخوبی ایجاد کرده و مشاهده میشود که در کشورهای استفادهکننده واکسن شرایط در حال بازگشت به وضعیت عادی است.
انتهای پیام/۴۱۵۹/پ
انتهای پیام/