صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۹ - ۰۲ دی ۱۳۹۴

وزیر علوم: علوم اعصاب در ایران سیر صعودی دارد

وزیر علوم با بیان اینکه علوم اعصاب در کشور ما سیر صعودی دارد گفت: از نظر دستاوردهای علمی، انتشارات و فناوری های موجود پیشرفت های بسیاری در این زمینه انجام شده است.
کد خبر : 57631

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر محمد فرهادی در چهارمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی عنوان کرد: علوم مختلفی از قبیل علوم پایه، انسانی، شناختی، اجتماعی و مهندسی در علوم اعصاب نوروساینسی نقش دارند اما خواستگاه نوروساینس به قبل از میلاد مسیح بر می گردد و در آن زمان دانشمندان بسیاری به تحلیل رابطه مغز و ذهن می پرداختند که در این خصوص نیز نظریه هایی را در آن زمان ارائه کرده اند.


وزیر علوم با تاکید بر اینکه علوم اعصاب در کشور ما سیر صعودی را پیش گرفته است گفت: از نظر دستاوردهای علمی، انتشارات و فناوری های موجود پیشرفت های بسیاری در این زمینه انجام شده است.


فرهادی افزود: این سیر صعودی تا اواخر قرن 19 بیشتر در زمینه علوم اعصاب بوده که تحول اساسی آن از قرن بیستم و دهه 50 به بعد صورت گرفته است که امروزه علوم اعصاب در 17 قلمرو پیش می رود.


این متخصص گوش و حلق و بینی در بخش دیگری از سخنانش با توجه به سخت شنوایی و ناشنوایی گفت: کاشت پروتزهای شنوایی در افرادی که دچار معلولیت شنوایی هستند حرف اول را می زند. قسمتی از این پروتز در داخل و قسمتی دیگر در خارج از گوش تعبیه می شود که بخش خارجی آن در حال حاضر در کشور ساخته می شود که امید است بتوانیم به فناوری ساخت پروتزهای داخلی گوش نیز دست پیدا کنیم.


فرهادی عنوان کرد: در حال حاضر 400 میلیون نفر در دنیا از ناشنوایی و سخت شنوایی رنج می برند که بخش عمده ای از این ناشنوایی ها با کاشت پروتز شنوایی برطرف می شود.


وی عنوان کرد: رابطه مغز و کامپیوتر کاربردهای اجتماعی و انسانی متفاوتی دارد که در حال حاضر از نظر نظامی در این زمینه فعالیت می شود و پروژه های بزرگ مختلفی در این زمینه مطرح است که امیدواریم بتوانیم با ترویج این رابطه در حفظ سلامت انسان قدم برداریم.


فرهادی خاطرنشان کرد: ما باید مراکز و مراجعی را راه اندازی کنیم تا تمامی علوم در کنار یکدیگر باشند و دانشگاه های پزشکی و غیر پزشکی در کنار یکدیگر به فعالیت بپردازند. در این صورت نتایج تحقیقات همه جانبه و ارزشمندتر خواهد شد. وزارت علوم آمادگی این را دارد که در کنار دانشگاه های علوم پزشکی، غیر پزشکی و پژوهشگاه فعالیت داشته باشد و در زمینه علوم اعصاب به برقراری ارتباط و تحقیقات مشترک بپردازد.


وزیر علوم در پایان خاطرنشان کرد: امید است با راه اندازی آزمایشگاه ملی بهره برداری مغز و مرکز بین المللی تحقیقاتی بتوانیم در زمینه مهندسی پزشکی و علوم اعصاب تحقیقات مهمی انجام بدهیم تا بتوانیم با مرکز تحقیقات سایر کشورها ارتباط برقرار کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر