نظرات مبتنی بر احساسات پایدارتر هستند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از انجمن روانشناسی بریتانیا، حالات هیجانی میتوانند زودگذر و غیرقابل توضیح باشند. یک لحظه احساس عالی دارید و لحظه بعدی بدون هیچ دلیل خاصی تمام احساسات خوشایند از بین میروند. برخی بر این باورند که نظرات مبتنی بر احساسات نیز زودگذر و ناپایدار هستند. برای مثال اگر فردی در زمان انجام یک نظرسنجی یا بازبینی یک محصول ناراحت باشد، نمیتواند دیدگاه قابلاستنادی ارائه دهد چراکه نظر وی مبتنی بر احساسات زودگذر است و پایدار به شمار نمیرود.
حال نتایج مطالعه جدید محققان دانشگاه ماساچوست بوستون و دانشگاه ایالتی بال عکس این باور را نشان میدهد. براساس یافتههای جدید دیدگاههای مبتنی بر احساسات پایدارتر هستند. هر نظر فرد بیشتر احساسی باشد، احتمال تغییر آن با گذشت زمان کمتر است. در این مطالعه از داوطلبان خواسته شد به سه هدیهای که اخیراً دریافت کردهاند، فکر کنند و سپس از میان فهرستی از صفات بسیار مثبت، بسیار منفی و خنثی، صفتی را برای توصیف احساسات خود در زمان دریافت هدیهها انتخاب کنند.
محققان یک ماه بعد مجدداً از شرکتکنندگان خواستند که به همان هدایا فکر کرده و صفتی را برای توصیف احساساتشان در زمان دریافت آنها انتخاب کنند. براساس آنالیزها، احتمال تغییر دیدگاه در شرکتکنندگانی که بار اول از صفتهای افراطیتر(منفی با مثبت) برای توصیف احساساتشان استفاده کرده بودند، کمتر از دیگران بوده است. به عبارت دیگر هرچه نظر فرد بیشتر مبتنی بر احساساتش باشد، احتمال تغییر آن با گذشت زمان کمتر است.
انتهای پیام/۴۰۲۱/
انتهای پیام/