صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۱ - ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
سولانا:

کارزار فشار حداکثری دونالد ترامپ شکست بزرگی بود

مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا با استقبال از گفت‌وگوهای هسته‌ای در وین تأکید کرد که کارزار فشار حداکثری دونالد ترامپ شکست بزرگی برای این کشور بود.
کد خبر : 576132

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، خاویر سولانا که از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۹ سکان هدایت سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا را بر عهده داشت و در اولین مذاکرات هسته‌ای بین ایران و قدرت‌های جهانی ایفای نقش می‌کرد، دوشنبه در یادداشتی در تارنمای پراجکت سیندیکیت دیدگاه‌های خود را درباره سیاست دولت ترامپ در قبال ایران و گفت‌وگوهای جاری در وین مطرح کرد.


وی نوشت: دیپلماسی همیشه تنها راه معقول برای حل تنش‌ها میان آمریکا و ایران بوده است. اما وقتی سیاست خارجی سوار بر جریان‌های احساسی حرکت کرده و به احساسات قمارگونه تنزل پیدا می‌کند سیاست ورزی عاقلانه و زیرکانه به پس‌زمینه رانده می‌شود.


سولانا افزود: پس از حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۱ این اتفاق برای آمریکا افتاد. در دوره ریاست جمهوری پر سر و صدای ترامپ نیز این اتفاق دوباره رخ داد. شاید بهترین مثال درباره تصمیمات یک‌جانبه و نسنجیده ترامپ خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران بود.


مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأکید کرد: برجام پس از سال‌ها مذاکرات دشوار حاصل شد و ترامپ به دلیل سیاست کوته‌بینانه و تکبرآمیز فشار حداکثری علیه ایران، به‌سادگی از آن خارج شد. اما اکنون با ریاست جمهوری جو بایدن، گفت‌وگوها در وین آغازشده و این فرصت دیپلماتیک را به قدرت‌های اصلی جهانی داده است تا این توافق را نجات دهند.


وی اضافه کرد: باید امیدوار باشیم که آن‌ها موفق خواهند شد زیرا فشار حداکثری ترامپ شکست بزرگی بود.


سولانا همچنین نوشت: گفت‌وگوهای هسته‌ای جاری در وین فرصت فوق‌العاده‌ای است تا نشان دهد که همکاری چندجانبه قدرت‌های بزرگ همچنان عملی است.


انتهای پیام/۴۱۰۶/

انتهای پیام/

ارسال نظر