انزواطلبی در حوزه و دینگریزی در دانشگاه یک تهدید جدی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، حجتالاسلام رضا خرسند شب گذشته در نشست وحدت حوزه و دانشگاه که با حضور آیت الله بنیادی، رؤسا و استادان دانشگاههای کازرون و مدیر و جمعی از طلاب حوزه علمیه شهرستان در واحد کازرون برگزار شد، اظهار کرد: بحث وحدت حوزه و دانشگاه یکی از آرزوها و آمال امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری و همهٔ دل سوزان نظام اسلامی بوده و هنوز هم هست. این بحث یک تاکتیک نیست بلکه یک مسألهٔ استراتژیک است.
وی با بیان اینکه افراد بزرگی چون شهید مفتح، شهید بهشتی، شهید مطهری و شهید باهنر در این وادی قدم گذاشتند، افزود: راه عملی وحدت را خودشان طی کردند. امّا خلأ وجودی این عزیزان چه در حوزه و چه در دانشگاه احساس میشود. ما اکنون به جز مقام معظم رهبری که این ضرورت را تشخیص دادهاند و در این راه وقت میگذارند، شخص خاصی نداریم.
خرسند گفت: ایشان ارتباط دانشجویان و استادان را جزو برنامههای دائمی خود میدانند. شخصیت دیگری حتی از مسئولان سیاسی کشور، در دولتهای مختلف، این دغدغه را به صورت جدی نداشته است. در شعار این را فریاد میزنند ولی جزو اولویتهای آنها نبوده و نیست.
امام جمعه کازرون اظهار کرد: منظور از وحدت، یکی شدن حوزه و دانشگاه نیست زیرا نه شدنی است و نه باید بشود. اما یک سری علوم دانشگاه متولی آن است و یک سری علوم هم حوزه متولی است. رسالت مشترک این دو مرکز علمی و شناخت نیازها به تشخیص مقتضیات زمان و پاسخگویی به این نیازهاست.
وی با توجه به دلایل جدایی حوزه و دانشگاه، گفت: باید ببینیم که دلایل جدایی این دو نهاد چه بوده که بعد ضرورت وحدت احساس شده است. تشخیص این امر کار سختی نیست. در گذشته دانشگاهها جدایی از ایدئولوژی را ترویج میدادهاند همان طور که مثلا داشتن حجاب در دانشگاه در کشوری مثل فرانسه به دلیل اینکه آن را نماد ایدئولوژی میدانند ممنوع است. در گذشته بنیان دانشگاه غیر دینی بوده ولی اساس تفکرات حوزه دینی است.
امام جمعه کازرون افزود: نمیخواهم بگویم که هنوز هم همین گونه است ولی واقعیتی که وجود دارد این است که هنوز هم رگههایی از ضدیت با دین به ویژه در تفکرات برخی استادان دانشگاه وجود دارد که قابل انکار هم نیست. از آن طرف هم در حوزه رگههایی از تحجر وجود دارد. دشمن هم به این موضوع دامن میزند که دانشگاهیان را نسبت به حوزویان و حوزویان را نسبت به دانشگاهیان بدبین کنند.
خرسند گفت: نخستین گام برای وحدت این است که بحث نفوذ را جدی بگیریم. چه نفوذ در حوزه و چه نفوذ در دانشگاه. نفوذ که فقط نفوذ سیاسی نیست.
وی بیان کرد: نخستین وظیفهای که این دو نهاد در قبال یکدیگر دارند این است که به جای ایجاد کردن ستادها و نهادهای موازی، نهاد یا ستادی تشکیل شود که واقعا به صورت عملیاتی همکاریهای متقابل را انجام دهد.
وی افزود: مدرسین عالی رتبه حوزه در دانشگاهها کرسی تدریس برگزار کنند و در زمینه علوم انسانی هم دانشگاهها میتوانند به حوزه کمک کنند و از آن طرف هم حوزه باید مبانی اسلامی را در علوم انسانی وارد کند. البته باید مبلغینی ویژه دانشگاه پرورش داده شود، چرا که هر منبری به درد محیطهای دانشگاهی نمیخورد.
سرپرست واحد کازرون نیز با گرامیداشت سالروز وحدت حوزه و دانشگاه با توجه به تاریخچه دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد از رویشهای انقلاب است و نوع خدمات علمی، فرهنگی و معنوی این مرکز در جامعه بیانگر اتحاد وحدت و همکاری با دیگر مراکز علمی فرهنگی است.
دکتر سعید خاتمساز افزود: این واحد دانشگاهی با داشتن شش هزار پانصد نفر دانشجو در قالب ۸۵رشته، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دارای ۱۷۵ عضو هیات علمی تمام وقت توانسته در تمام عرصههای علمی، فرهنگی گام بردارد.
انتهای پیام/