صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۱۴ - ۳۰ فروردين ۱۴۰۰

بالگرد «نبوغ» روز دوشنبه در مریخ به پرواز درخواهد آمد

ناسا، آژانس فضایی ایالات متحده روز شنبه اعلام کرد که با رفع مشکل فنی پیش آمده، پرواز نخستین «مینی بالگرد» روی سطح مریخ پس از تاخیری یک هفته‌ای، روز دوشنبه عملی خواهد شد.
کد خبر : 575809

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا،  ناسا، آژانس فضایی ایالات متحده روز شنبه اعلام کرد که با رفع مشکل فنی پیش آمده، پرواز نخستین «مینی بالگرد» روی سطح مریخ پس از تاخیری یک هفته‌ای، روز دوشنبه عملی خواهد شد.


قرار بود این بالگرد کوچک که «نبوغ» (Ingenuity) نام دارد، یکشنبه ۱۱ آوریل (۲۲ فروردین) اولین پرواز خود روی سیاره مریخ که اولین پرواز یک وسیله نقلیه موتوری روی سیاره‌ای غیر از زمین بود را انجام دهد.


ناسا سعی دارد به کمک این بالگرد کوچک، اطلاعات بیشتری را درباره شرایط زندگی در مریخ جمع آوری کند.


در بیانیه جدید ناسا آمده است: «انتظار می‌رود که این بالگرد اولین پرواز خود را روز دوشنبه ۱۹ آوریل انجام دهد و اطلاعات جمع آوری شده نیز چند ساعت پس از این پرواز حدود ساعت ۳ و ۳۰ دقیقه بامداد [به وقت محلی] دریافت شود.»


پس از انجام این ماموریت پرواز، بالگرد «نبوغ» همه اطلاعات جمع آوری شده را به مریخ نورد «پشتکار» منتقل می‌کند و مریخ نورد نیز آنها را به زمین می‌فرستد.


رواز «نبوغ» روی سیاره مریخ به آسانی ممکن نیست زیرا چگالی هوا در این سیاره یک درصد زمین است. بنابراین چرخش پروانه‌های «نبوغ» در چنین هوایی و بالا رفتن آن آسان نیست و حرکت پره‌های روتور این بالگرد باید بسیار سریعتر از حرکت آن روی زمین باشد.


در صورت موفقیت اولین پرواز، احتمالا دومین ماموریت «نبوغ» چهار روز بعد انجام خواهد شد. قرار است «نبوغ» در مجموع ۵ ماموریت پرواز روی سطح مریخ انجام دهد و بعد از آن آزمایش این بالگرد به پایان می‌رسد.


پس از آن مریخ نورد «پشتکار» بطور مستقل به انجام ماموریت اصلی خود برمی‌گردد که جستجو برای یافتن نشانی از حیات در گذشته‌های سیاره مریخ است.


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر