کسب ۱۷ کرسی برتر ورزشی در دانشگاه آزاد اسلامی/ از ظرفیت ورزشکاران نخبه مدارس سما استفاده میشود
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ورزش دانشگاهی در سالهای متمادی موفقیتهای بسیاری با حضور ورزشکاران برجسته رقم زده است. این ورزش در بین دانشجویان طرفداران بسیاری دارد و هر ساله استعدادهای جدید و خلاق در عرصه ورزش دانشجویی بروز و ظهور پیدا میکنند.
دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن باشگاه فرهنگی ورزشی، رشتههای متعددی در حوزه مردان و زنان دارد و نقش مؤثری در علمیسازی ورزش کشور ایفا کرده است. این دانشگاه با وجود تیمهای حرفهای ظرفیت بالایی برای توسعه ورزش همگانی، قهرمانی و حرفهای دارد.
دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۹۹ علیرغم شرایط کرونایی با کمترین هزینه، بیشترین توفیق را داشته و مقامهای خوبی کسب کرده است. خبرگزاری آنا در همین راستا با امیرعباس لشگری، رئیس مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی به گفتوگو نشسته است که در ادامه میخوانید.
کسب ۱۷ کرسی برتر در بخش ورزش حرفهای
آنا: درباره دستاوردهای ورزش دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۹۹ توضیح بفرمایید.
لشگری: دانشگاه آزاد اسلامی در بخش حرفهای در ۱۷ رشته ورزشی صاحب سکو شده است که یکی از سالهای پرافتخار برای دانشگاه در حیطه ورزش حرفهای بود. دانشگاه آزاد اسلامی در تعدادی از ورزشها مانند ووشو، تیراندازی، تیروکمان، دوچرخهسواری، قایقرانی و... مقام نخست را کسب کرده و در دوومیدانی مقام نایبقهرمانی را به دست آورده است.
کسب مقام نایبقهرمانی در کشتی فرنگی
همچنین در کشتی فرنگی مقام نایبقهرمانی را به دست آوردیم که یکی از افتخارات باارزش ورزش دانشگاه آزاد اسلامی است. چرا که لیگ کشتی فرنگی از جایگاه ویژهای در رشتههای تیمی برخوردار بوده و به عنوان رشتهای که در کشور ایران بعد از فوتبال، پرمخاطب و پربیننده است، به دست آوردن این مقام، حلاوت و شیرینی آن را دو چندان کرد. در واقع با امکانات و بودجه محدود توانستیم بهترین نتیجه را بگیریم که در دانشگاه آزاد اسلامی بیسابقه بوده و میتواند در حوزه ورزش قهرمانی جزو افتخارات خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی باشد. در شمشیربازی سابر نیز مقام قهرمانی به دست آوردیم.
حضور جوانان و ورزشکاران باتجربه در تیمهای ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی
آنا: آیا از ورزشکاران باتجربه نیز در تیمهای ورزشی دانشگاه استفاده کردید؟
لشگری: بله. یکی از مهمترین دستاوردی که در ورزش حرفهای کسب کردیم، همراهی تیم و تلفیقی از ورزشکاران جوان و جویای نام و ورزشکاران باتجربه و باسابقه بود. در این دوره از مسابقات با توجه به شیوع ویروس منحوس کرونا، ورزش در سال ۹۹ تحت تأثیر قرار گرفت ولی مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی یکی از پرکارترین قسمتهای این دانشگاه بود و برنامههای بسیاری را در نظر گرفته بودیم.
افتخارآفرینی ورزشکار ۱۱ ساله دانشگاه آزاد اسلامی در مسابقات
ما توانستیم در تیمهایمان تلفیقی از جوانان و ورزشکاران باتجربه را داشته باشیم. برای مثال در تنیس روی میز بنیامین فرجی ورزشکار ۱۱ ساله عضو تیم دانشگاه آزاد اسلامی بود. این بازیکن در تیم بزرگسالان حضور داشت، در مسابقات شرکت کرد و در مقابل حریفان بزرگسال خود مسابقه داد و بهخوبی درخشید.
افتخارآفرینی فرجی، سوژه خبری شد و فدراسیون تنیس روی میز و خبرگزاریها و صدا و سیما به این ورزشکار ارزشمند بسیار پرداختند. بنده مطمئن هستم که در سالهای آینده نام این ورزشکار را بهعنوان یکی از ورزشکاران افتخارآفرین در رشته تنیس روی میز خواهید دید و مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی این افتخار را دارد که به این جوان اعتماد کرد و به او اجازه حضور در لیگ بزرگسالان را داد.
در رشته کشتی فرنگی نیز ورزشکاران ۱۶ و ۱۷ ساله داشتیم که شاید در مسابقات لیگ جزو معدود ورزشکارانی بودند که با سن و سال کم در لیگ حضور پیدا کرده بودند. همین موضوع موجب شد که ۶ نفر از ورزشکاران کشتی فرنگی دانشگاه آزاد اسلامی توسط بنا، سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی دیده شدند و به اردوهای تیمهای ملی دعوت شدند. برای دانشگاه آزاد اسلامی مایه افتخار است که توانسته در زمینه بازیکنسازی هم اقدام کند و به جوانان اعتماد کرده و حتی در بخش حرفهای پشتوانهسازی کند.
امیدواریم این جوانانی که به آنها میدان دادیم را بتوانیم در سالهای آتی در تیم خود ببینیم. البته مقداری کار ما سخت میشود، به خاطر اینکه این جوانان در لیگها دیده شدهاند و تیمهای صنعتی که بودجه بسیار کلانی دارند به راحتی میتوانند بازیکنان تیمهای دیگر را جذب کرده و عضو تیم خود خود کنند. البته از این موضوع نگران نیستیم و همچنان به اعتماد به ورزشکاران جوان ادامه خواهیم داد.
استفاده از ظرفیت ورزشکاران نخبه مدارس سما
آنا: آیا از استعداد نوجوانان در مدارس سمای دانشگاه آزاد اسلامی استفاده میکنید؟
لشگری: بله. در واقع مسیری را برای خودمان تعریف کردهایم که بتوانیم از ورزشکارانی که نخبه هستند و با سن کم خود در مدارس سمای دانشگاه آزاد اسلامی حضور دارند، استفاده کنیم. این افراد در اردوهای تیمی دانشگاه حضور پیدا کرده و در کنار افراد باتجربه، تجربه کسب کرده و در مسابقات حضور پیدا کنند.
دانشگاه آزاد اسلامی است در حوزه ورزش با نگاه استعدادیابی باشگاهداری میکند
یکی از اهداف دانشگاه آزاد اسلامی این است که استعدادها را شناسایی کرده و بتوانیم افراد را در تیمهای خود به کار بگیریم، برای رشتههای مختلف بازیکنساز باشیم و از محصول دست خودمان در مسابقات لیگ استفاده کنیم. در واقع مایه افتخار دانشگاه آزاد اسلامی است که در حوزه ورزش با نگاه استعدادیابی باشگاهداری میکند.
۱۹ رشته تیمی در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد
آنا: باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی چند تیم دارد؟
لشگری: باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی یکی از بزرگترین باشگاههای کشور است که در حال حاضر ۱۹ رشته تیمی دارد که شاید کمتر باشگاه فرهنگی ورزشی در کشور به وسعت تیمهای دانشگاه آزاد اسلامی باشد. در واقع این دانشگاه در بسیاری از رشتهها نظیر رشتههای رزمی، کشتی، دوومیدانی، تیروکمان، تیراندازی، قایقرانی، شمشیربازی، تنیس روی میز، وزنهبرداری و... تیمداری میکند.
باعث افتخار ما در حوزه ورزش دانشگاه آزاد اسلامی است که یک سبد بزرگ داریم و رشتههای مختلف در این سبد جای دارند. در سال ۱۴۰۰ که سال المپیکی است، بیشتر سعی کردیم از تیمهایی استفاده کنیم که رشتههای المپیکی باشند و میخواهند در المپیک حضور داشته باشند. قول میدهم بازیکنانی را که در تیمهای دانشگاه آزاد اسلامی افتخار حضور داشتند و با نام این دانشگاه در لیگها مسابقه دادند را در بازیهای المپیک توکیو خواهیم دید. این افراد به قدری کیفی هستند که در مسابقات المپیک مدال میآورند.
برای ورزش دانشگاه آزاد اسلامی افتخار است که در تیمها، افراد المپیکرفته و سهمیهگرفته المپیکی هم وجود دارند و مطمئن هستم که تعدادی از این عزیزان، برای ایران اسلامی مدالآوری خواهند کرد.
انتهای پیام/۴۱۱۸/پ
انتهای پیام/