صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۷ - ۰۲ دی ۱۳۹۴

علی مطهری در پاسخ به آنا: به نظر می‌رسد رفتار شورای نگهبان این دوره معتدل‌تر است/ مجلس دهم تک‌صدایی مجلس نهم را نخواهد داشت

علی مطهری با بیان اینکه «ارزیابی مثبت‌تری از ترکیب این دوره شورای نگهبان دارد»، گفت: به نظر می‌رسد رفتار شورای نگهبان در این دوره معتدل‌تر است.
کد خبر : 57571

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، علی مطهری که صبح امروز ـ چهارشنبه دوم دی‌ماه ـ در ستاد انتخابات کشور حضور یافت تا در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی ثبت نام کند، بعد از نام‌نویسی در جمع خبرنگاران حضور یافت و به سؤالات آنان پاسخ داد.


وی در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه «پیش‌بینی شما از عملکرد احتمالی شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌های نامزدهای انتخابات هفتم اسفند چیست؟»،‌ گفت: ترکیب فعلی شورای نگهبان نسبت به دوره قبلی بهتر است و افراد خوشفکرتری در آن حضور دارند. من فکر می‌کنم رفتار شورای نگهبان در این دوره معتدل باشد.


شرایط کشور هنوز به حالت عادی برنگشته است


مطهری درباره ثبت نامش در انتخابات این دوره گفت: با خودم ارزیابی کردم که آیا در این دوره شرکت کنم یا نه؛ اما احساس کردم که شرایط کشور هنوز به گونه‌ای است که نیاز به حضور امثال بنده دارد و این وظیفه است که کسی با شرایط بنده کاندیدا شود.


وی ادامه داد: هر چند در حقیقت بعد از هشت سال نمایندگی، هم خسته شده بودم و هم انگیزه کمتری پیدا کردم اما با ارزیابی شرایط کشور به این نتیجه رسیدم که باید کاندیدا شوم.


مطهری افزود: شرایط کشور هنوز از نظر سیاست خارجی و سیاست داخلی به حالت عادی برنگشته است.


وی تأکید کرد: مجلس اگر به شکل واقعی تشکیل شود و نماینده واقعی ملت باشد، خیلی کارها می‌تواند انجام دهد.


نماینده مردم تهران در مجلس نهم تصریح کرد: باید تلاش کنیم نمایندگان خوشفکر، آزاده و کسانی که مدیون و وامدار کسی و گروهی نباشند وارد مجلس شوند تا بتوانند به دو وظیفه اصلی خود یعنی نظارت بر حسن اجرای قوانین و قانونگذاری رسیدگی کنند. ضمن اینکه لازم است تحولاتی در مجلس از نظر آیین‌نامه داخلی و نوع مدیریت مجلس صورت بگیرد.


نماینده تهران در ادامه در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره احتمال ردصلاحیت شدن خودش اظهار کرد: من دلیلی برای انجام این کار نمی‌بینم. آنچه من گفتم و انجام دادم مطابق قانون اساسی و قوانین عالی کشور بوده است ولی اینکه این اتفاق بیفتد یا نه، خیلی روشن نیست.


وی درباره اینکه «اگر ردصلاحیت شود چه واکنشی نشان خواهد داد؟»، گفت: طبیعتا من اعتراض خواهم کرد ولی التماس نمی‌کنم. اگر این کار را کنند حجت بر من تمام خواهد شد و پاسخی در مقابل مردمی که به حضور من اصرار دارند، خواهم داشت.


مطهری درباره حضورش در فهرست‌های انتخاباتی تصریح کرد: صحبت خاصی با گروهی نشده است اما گروه‌های مختلفی مایل هستند که اسم من را در لیست خودشان قرار دهند و من هم هیچ مانعی برای این کار ندارم؛ فرقی نمی‌کند که اصلاح‌طلب باشند یا اصولگرا، چون اعتقادی به دسته‌بندی‌های سیاسی ندارم و معتقدم این دسته‌بندی‌ها بیش از اینکه ریشه فکری داشته باشد ریشه در روابط و دوستی‌ها دارند.


از قانون اساسی به صراحت فهمیده می‌شود مجلس خبرگان حق نظارت بر رهبری و زیرمجموعه‌های ایشان دارد و نه تنها می‌تواند این کار را انجام دهد، بلکه وظیفه این کار را دارد

مطهری گفت: اما ما فهرستی تحت عنوان صدای ملت که دوره قبل انتخابات هم بوده است، ارائه خواهیم داد.


نماینده تهران در ادامه در پاسخ به دیگر سؤال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه «اخیرا اختلافی در مورد اصل نظارت بر رهبری به وجود آمده است، تحلیل شما در این رابطه چیست؟»، گفت: من در نامه‌ای که برای آقای صادق لاریجانی نوشتم توضیح دادم که از قانون اساسی به صراحت فهمیده می‌شود مجلس خبرگان حق نظارت بر رهبری و زیرمجموعه‌های ایشان را دارد و نه تنها می‌تواند این کار را انجام دهد، بلکه وظیفه این کار را دارد.


وی تأکید کرد: در قانون اساسی یکی از وظایف مجلس خبرگان رهبری این است که بقای شرایط رهبری را تأیید کنند و از این رو تأیید بقای شرایط رهبری بدون نظارت بر عملکرد و رفتار رهبری امکان‌پذیر نیست. این حرف که بگوییم فردی اختیار فراوان داشته باشد و نظارتی بر آن نباشد به طور کلی حرف غلطی است و با عقل و اسلام نیز سازگار نیست.


مطهری در ادامه گفت: به تعبیر شهید مطهری اگر هر مقام غیرمعصومی در جایگاه غیر قابل انتقاد قرار بگیرد هم برای خودش خطرناک است و هم برای اسلام.


وی در پایان درباره ارزیابی خود از ترکیب آینده مجلس تصریح کرد: با توجه به افرادی که تاکنون ثبت نام کرده‌اند و کسانی که قرار است ثبت نام کنند به نظر می‌رسد افراد خوشفکر و آزاده‌ای در مجلس دهم حضور خواهند داشت. من فکر می‌کنم مجلس آینده مجلس بهتری خواهد بود و افراد مستقل و خوشفکر و آزاده بیشتری خواهد داشت و احتمالا کارهای بیشتری می‌شود انجام داد و احتمالا این حالت تک‌صدایی فعلی وجود نخواهد داشت.


انتهای پیام/

ارسال نظر