بازی آمریکا در یمن با کارت ابوظبی/ امارات سابقه تأمین تسلیحاتی گروههای تروریستی را در کارنامه خود دارد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، پسازاینکه جو بایدن رئیسجمهور آمریکا چندی پیش حمایت کشورش از توقف عملیات هجومی علیه یمن را در بوق و کرنا کرد در یک بازگشت مجدد به سیاست قبلی شروع به فروش حدود ۲۳ میلیارد دلار تسلیحات استراتژیک ازجمله جنگندههای رادار گریز اف-۳۵ طی چهار سال آینده به ارتش امارات متحده عربی کرد که حدود ۶ سال است به خاک یمن تجاوز مستقیم و غیرمستقیم کرده و از اشغال بخش بزرگی از این کشور توسط نیروهای موردحمایت ابوظبی حمایت میکند.
این تصمیم رئیسجمهور آمریکا باعث نگرانی دیدهبان حقوق بشر شده است. این نهاد حقوق بشری از اقدام بایدن بهعنوان فاجعه نامبرده است و فروش تسلیحات پیشرفته به ارتش امارات را محکوم کرده است.
امارات کماکان از تروریستهای مخالفت دولت صنعا حمایت میکند
به تازگی جزئیات این قرارداد فروش تسلیحات توسط سخنگوی وزارت دفاع آمریکا منتشر شد که بر اساس آن ایالاتمتحده باید ۵۰ فروند جنگنده رادار گریز اف-۳۵ به ارزش ۱۰.۴ میلیارد دلار، ۱۸ فروند پهپاد مدل ام.کی-۹ بی به ارزش ۲.۹۷ میلیارد دلار و انواع مهمات به ارزش ۱۰ میلیارد دلار به ارتش امارات تحویل دهد.
خطر استفاده ارتش امارات از تسلیحات آمریکایی برای نقض قوانین جنگی بسیار بالاست
دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد که امارات سیاست خود در یمن را تغییر نداده و نیز به این موضوع اشاره کرد که این کشور حاشیه خلیجفارس به نقش بیثبات کننده خود در یمن و در دیگر مکانها در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا ادامه داده است.
افراح ناصر محقق و بازرس این نهاد حقوق بشری در یمن هم گفته است که تعداد بسیار زیادی از مردم در جنوب یمن مرتباً به وی ایمیل میفرستند و از جنایات و اعمال شنیع نیروهای محلی که موردحمایت امارات هستند شکایت میکنند.
در ماه فوریه ۲۰۲۱، دیدهبان حقوق بشر از بازداشت دردآور یک خبرنگار یمنی که در ابتدا توسط یک مقام اماراتی تهدید شده بود و بعد از بازداشت مورد بدرفتاری نیروهای موردحمایت ابوظبی قرارگرفته بود خبر داد.
دیدهبان حقوق بشر اینگونه استدلال کرده است که هیچ تضمینی برای عدم استفاده تسلیحات آمریکایی فروختهشده به امارات در انجام جنایت جنگی در یمن وجود ندارد.
افراح ناصر تصریح کرد که خطر استفاده تسلیحات آمریکایی مورد معامله برای نقض قوانین جنگی بسیار بالاست مخصوص که بر اساس شواهد، ائتلاف عربستان سعودی و امارات عربی متحده قبلاً هم بارها از تسلیحات آمریکایی برای بمباران غیرقانونی مناطق غیرنظامی و کشتار مردم یمن از سال ۲۰۱۵ تابهحال استفاده کردهاند.
یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا در ایمیلی که برای رویترز ارسال کرده است خبر داد، قرارداد فروش تسلیحات به امارات تا سال ۲۰۲۵ طول خواهد کشید.
بیشتر بخوانید:
سومالی: امارات عرف دیپلماتیک و قوانین بینالمللی را نقض کرده است
با استناد به تحقیقات دیدهبان حقوق بشر، موارد نقضی که بهوسیله ارتش امارات رخداده است گفته میشود که بهغیراز یمن در مناطق دیگر هم اتفاق افتاده باشد. بهعنوانمثال در لیبی نیروهای مسلح امارات حملات هوایی غیرقانونی انجام دادهاند و نیز با حمایت نظامی از نیروهای محلی قصد سوءاستفاده از اوضاع نابسامان لیبی را نیز داشتهاند. در نوامبر سال ۲۰۱۹ دیدهبان حقوق بشر از حمله پهپادی غیرقانونی امارات به یک کارخانه تولید بیسکویت در لیبی خبر داد که هشت کشته و ۲۷ زخمی در بر داشت.
در اواخر ژانویه سال ۲۰۲۱ بایدن بهصورت موقت فروش تسلیحات به عربستان سعودی و امارات را به حالت تعلیق درآورد. این اقدام بایدن در پی درخواستهای فراوان فعالان و گروههای حقوق بشری داخل آمریکا و دیگر کشورها برای خاتمه دادن به عقد قراردادهای تسلیحاتی با عربستان صورت گرفت. این گروهها متذکر شده بودند که عربستان دارای عملکرد خیلی ضعیف درزمینهٔ حقوق بشر است، دست به کشتار مخالفان میزند و نیز از مارس ۲۰۱۵ در جنگی نابرابر با یمن به ویرانی زیرساختهای این کشور و کشتار مردم بیگناه این کشور مشغول است.
اکنون زمان مناسبی برای فروش حجم عظیم سلاح به امارات نیست زیرا این کشور سابقه تحویل تسلیحات آمریکایی به گروههای تروریستی را دارد
در همین راستا، در اوایل اسفندماه سال گذشته ویلیام هارتونگ تحلیلگر آمریکایی در یادداشتی که در وبسایت ریسپانسیبل استیت کرافت انتشار یافت از فروش سلاح به دولت امارات متحده عربی انتقاد کرد و این کشور را یکی از مسئولان فاجعه انسانی در یمن دانست.
هارتونگ تصریح کرد: جو بایدن در اولین سخنرانی خود در چهارم فوریه تعهد داد که هر نوع حمایتی از عملیات تهاجمی در یمن و فروش سلاح به عربستان سعودی را تا مدت نامعلومی متوقف خواهد کرد، بااینحال معاملات تسلیحاتی با امارات، افزایش جنایتها و عمیقتر شدن جنگ یمن را در پی خواهد داشت.
آرایش نظامی جدید در منطقه با امضاء قرارداد جدید تسلیحاتی بین آمریکا و امارات
وی با تأکید بر نقش مخرب امارات در جنگ یمن و لیبی متذکر شد که اکنون زمان مناسبی برای فروش حجم عظیم سلاح به امارات نیست، چراکه این کشور سابقه تحویل تسلیحات آمریکایی به گروههای تروریستی را دارد.
قرارداد تسلیحاتی ۲۳ میلیارد دلاری آمریکا و امارات متحده عربی بزرگترین قرارداد تسلیحاتی میان دو کشور است. علاوه بر این آمریکا تاکنون ۵۹ میلیارد دلار سلاح ازجمله بالگردهای تهاجمی، خودروهای زرهی و دهها هزار بمب نقطه زن به امارات فروخته است.
نگاهی به آمار تلفات و خسارات جنگ تحمیلی ائتلاف عربستان و امارات به یمن نشان میدهد که هر چقدر این دو کشور تجهیز و تسلیح شوند جنایات علیه مردم یمن هم بیشتر میشود.
از سال ۲۰۱۵ تابهحال ۴۳ هزار و ۵۹۳ غیرنظامی در یمن شهید و مجروح شدهاند. ۱۷ هزار و ۹۷ نفر ازجمله سه هزار و ۸۲۱ کودک و دو هزار و ۳۹۲ زن و ۱۰ هزار و ۸۸۲ مرد براثر حملات ائتلاف سعودی و امارات در ۶ سال گذشته به شهادت رسیدهاند.
همچنین ۲۷ هزار و ۴۹۶ نفر ازجمله چهار هزار و ۱۸۳ کودک و دو هزار و ۸۱۵ زن نیز مجروح شدهاند.
بخش زیرساختهای یمن نیز در این جنگ خانمان سور خسارات فراوانی دیده است. ۱۵ فرودگاه، ۱۶ بندر، چهار هزار و ۷۶۴ جاده و پل، ۳۰۷ ایستگاه و مولد برق، ۵۵۱ شبکه و ایستگاه ارتباطی و دو هزار و ۲۲۸ مخزن آب هدف حملات اشغالگران قرارگرفتهاند.
یمن در بخش تولید هم آسیب فراوان دیده است. ۳۹۵ کارگاه و کارخانه، ۱۱ هزار و ۳۸۷ مرکز تجاری، ۴۱۶ مزرعه پرورش مرغ و گوسفند و ۲۹۲ کامیون حمل سوخت نیز در اثر حملات هوایی، توپخانهای و موشکی متجاوزان از بین رفتهاند.
۵۷۱ هزار و ۱۹۰ منزل مسکونی، ۱۷۸ ساختمان دانشگاهی، یک هزار و ۴۱۳ مسجد، ۳۶۷ مرکز گردشگری، ۳۹۰ بیمارستان و درمانگاه، یک هزار و ۱۰۲ مدرسه و آموزشگاه، هفت هزار و ۱۹۱ زمین کشاورزی، ۱۴۳ مکان ورزشی، ۲۴۷ اثر باستانی و ۴۸ ساختمان رسانهای نیز مورد هدف حملات اشغالگران سعودی و اماراتی قرارگرفتهاند.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/