صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۲۱ - ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
وزیله در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

رفع موانع علمی کسب و کارها از طریق دانشگاه/ ظرفیت‌های دانشگاهی در پشتیبانی از تولید شناسایی شوند

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی صحنه گفت: دانشگاه برای تحقق شعار سال می‌تواند به‌عنوان اتاق فکر، همکاری در توسعه علمی، زمینه‌سازی زیرساخت‌های تولید و رفع موانع علمی راه‌اندازی کسب و کارها فعال باشد.
کد خبر : 575432

فرشید وزیله در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در تشریح نقش و جایگاه دانشگاه در تحقق شعار «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» اظهار کرد: با توجه به نقش «اقتصاد» و «تولید» در اقتدار کشور، مقام معظم رهبری تمام سال‌های دهه ۹۰ (جز سال ۹۴) را با توجّه به این دو حوزه شاخص‌ساز نامگذاری کرده‌اند؛ به‌دلیل این اهمیت، شعار امسال نیز در ادامه نامگذاری سال‌های گذشته در حوزه اقتصادی مطرح شده و به «تولید»، «پشتیبانی» و «رفع موانع »اختصاص یافته است.


وی افزود: این نامگذاری در ابتدای قرن جدید نشان می‌دهد که آسیب‌های کشور در عرصه تولید سه علت و زمینه اصلی نقصان در حمایت، ضعف در پشتیبانی و مانع‌تراشی‌های داخلی و خارجی دارد. بدون شک انتخاب چنین نامی توسط رهبر فرزانه انقلاب نشان از تسلط ایشان به مشکلات حوزه اقتصادی و تولیدات در گذشته و به‌ویژه در دهه اخیر است.


نقش‌آفرینی دانشگاه در بخش پشتیبانی‌ از دولت


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد صحنه بیان کرد: در چند سال اخیر با مجاهدت‌های پیدا و پنهان نیروهای انقلابی و تأمین امنیت بی‌بدیل در کشور و خودباوری و همّت دانشمندان در عرصه‌های علمی ملی و بین‌المللی، شعارهای سال تا حدی از گفتمان و جلسه گذشته و نمودهایی از آن، مانند تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان، هزاران طرح زیرساختی و ضروری برای کشور در حوزه‌های عمران و حمل‌ونقل و صنعت و نیرو و معدن و سلامت و کشاورزی و آب، سلول‌های بنیادی، فناوری نانو، زیست‌فناوری و ... در بیانیه گام دوم انقلاب توسط معظم‌له بیان شده به اجرا درآمده و موجب ایستادگی و مقاومت بیش از پیش نظام جمهوری اسلامی شده است تا جایی  که تحریم‌های ظالمانه و بی حد و اندازه آمریکای جنایتکار با وجود ایجاد مشکلات زیاد، نتوانسته خللی در اراده امت حزب‌اللهی ایجاد کرده و کشور را با بحران مواجه کند.


وزیله گفت: مجموعه عظیم دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان یک نهاد علمی و نخبه‌پرور می‌تواند در عرصه تولید علم، تحقیق و آموزش علمی و فنی زیربخش‌های واحدهای تولیدی و خدماتی، تأمین زیرساخت‌ها و بنیادهای علمی کسب و کار و تولید و ایجاد راهکارهای نو و خلاقانه و دانش‌بنیان، در بخش پشتیبانی‌ها نقش‌آفرینی کند.


به گفته وی، دانشگاه در این زمینه می‌تواند به‌عنوان اتاق فکر و همکاری در توسعه علمی و زمینه‌سازی زیرساخت‌های تولید اولیه و برنامه‌ریزی در روند تولید نیز فعال باشد و از طریق رفع موانع علمی راه‌اندازی کسب و کارها در مانع‌زدایی‌ها نقش داشته باشد.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد صحنه عنوان کرد که دانشگاه می‌تواند به‌عنوان شخصیت علمی در حل مشکلات تولید و ایجاد راهکارهای علمی پشتیبان تولید باشد و با فضاسازی علمی و آموزشی نیروها و مدیران را در راستای شناخت مسیر تولید همیاری کرده و میز کار آزمون و خطا را برای کارآفرین و تولیدکننده در مقیاس کوچک مهیا کند.


آموزش مدیران و کارکنان بخش تولید توسط دانشگاه


وزیله ادامه داد: آموزش مدیران و کارکنان بخش تولید در زمینه مهارت‌های تخصصی، انجام کارهای آزمایشگاهی مربوط به بخش تولید، ارزیابی میزان بهره‌وری واحدهای تولیدی و کمک به اصلاح حوزه ناکارآمد از طریق تیم‌های علمی، می‌تواند از دیگر خدمات دانشگاه باشد.


وی ظرفیت واحد دانشگاهی صحنه برای کمک به تولید کشور را یادآور شد و به آنا گفت: واحد صحنه با توجه به در اختیار داشتن گروه‌های فنی مهندسی، حسابداری، بازرگانی، اقتصاد، کامپیوتر و مکانیک با استادان متخصص و دارای تجربه کاری در تخصص خود و امکاناتی مانند زمین و ساختمان می‌تواند با ارائه خدماتی در تولید محتوا و طرح‌های تحقیقاتی دانش‌بنیان و ایجاد ارتباط بین دانشگاه و صنعت در رسیدن به اهداف شعار سال یاری‌رسان باشد.


این مسئول اضافه کرد: با توجه به همکاری با مراکز تولیدی و خدماتی برای علمی‌سازی و استانداردسازی محصول و خدمات مانند آموزش و تبادل اطلاعات علمی و آموزشی و فنی و سایر خدمات تجربی صورت گرفته در دانشگاه آزاد اسلامی، می‌توان نقشی برای این واحد دانشگاهی در نظر گرفت و با استفاده از ظرفیت توان علمی استادان و مشارکت آنان در پروژه‌های بخش کشاورزی و دامی و صنایع غذایی که از مزیت نسبی منطقه‌ای برخوردار است به اجرای پروژه‌های زیرساختی منطقه از طریق طراحی و انجام کارهای نرم‌افزاری کمک کرد.


سرمایه‌ها و ظرفیت‌های واحدهای دانشگاهی در کمک به تولید شناسایی شوند


وزیله ابراز امیدواری کرد با توجه به شعار سال جدید بتوانیم با همکاری با ارگان‌های مرتبط و رفع موانع پیش رو، گامی در راستای تولید و ایجاد اشتغال و درامدزآیی برداریم و گفت: با توجه به شرایط و محدودیت‌های بین‌المللی، کشور نیاز مبرم بر توسعه و تکیه بر تولید داخل دارد و با درنظرگرفتن شرایط و موانع موجود داخلی بر سر راه تولید که مهم‌ترین آنها پروسه‌ها و فرمایش اداری و نیز تأمین نقدینگی اولیه (که برای کارآفرینان به یک معضل بزرگ تبدیل شده) است، پیشنهاد می‌شود که در این امور تا حد ممکن مانع‌زدایی شود و تأمین این امور که متأسفانه به یک مشکل بزرگ بر سر راه کارآفرین تبدیل شده است، موانع برطرف شود.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد صحنه تأکید کرد: بهتر است یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه آزاد اسلامی مرتبط با بخش‌های مختلف تولید تشکیل و در یک بررسی علمی و محیطی موانع، فرصت‌ها و تهدیدها را شناسایی و راهکارهای عملیاتی و کاربردی را برای رفع بن‌بست‌ها طراحی و در اختیار این بخش‌ها قرار دهد و سرمایه‌های راکد و ظرفیت‌های واحدهای استان‌ها را شناسایی کرده و در بخش تولید و تکنولوژی سرمایه‌گذاری کنند.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر