ناسا تصاویر جدیدی از وضعیت فعلی سیارک بنو منتشر کرد
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا، تصاویر جدیدی که ناسا در روز پنجشنبه ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین) منتشر کرد نشان میدهد سطح سیارک بنو پس از آنکه سال گذشته یک فضاپیما از آن نمونهبرداری کرد، به هم ریخته است.
فضاپیمای اسیریس-رکس در تاریخ هفت آوریل آخرین پرواز را بر فراز سیارک بنو انجام داد تا از وضعیت این سیارک پس از نمونه برداری اکتبر سال گذشته عکسهایی بگیرد.
در جایی که اسیریس-رکس به سطح سیارک نفوذ پیدا کرد، یک فرورفتگی قابل مشاهده است. تخته سنگهای سیارک بنو با استفاده از فواره گاز نیتروژن تحت فشار که فضاپیما برای تحریک سطح سیارک روی سطح آن آزاد کرد متلاشی شدند تا این نمونهها جمعآوری شوند.
گروه هدایتکننده فضاپیمای اسیریس-رکس با دقت تمام، نقشه هوایی نهایی را برای اطمینان از گرفتن بهترین تصاویر طراحی کردند. این تصاویر در حوالی ظهر برای جلوگیری از ایجاد سایه و بهتر دیده شدن تغییرات سطح سنگی بنو گرفته شده است. دیتون گولیش از دانشگاه آریزونا در بیانیهای گفت: «این مشاهدات در برنامه اصلی مأموریت نبود اما ما بسیار خوشحالیم که به عقب برگشتیم و آنچه را انجام شد، مستند کردیم.»
فضاپیمای اسیریس-رکس ماه آینده از مجاورت بنو خارج میشود و با نمونههای ارزشمند به وزن یک کیلوگرم به سمت زمین راهی میشود. این فضاپیما سال ۲۰۲۳ به زمین میرسد.
بنو بهعنوان یک سیارک نوع «بی» طبقهبندی میشود، به این معنی که حاوی کربن بسیار در کنار مواد معدنی مختلف است. بنو یک سیارک کربنی است که دستخوش تغییرات شدید و یا تغییر در ترکیباتش نشده است، یعنی در عمق سطح سیاه آن، مواد شیمیایی و سنگها از بدو تولد منظومه شمسی وجود دارد. این سیارک نه تنها نزدیک به زمین و کربنی است بلکه بسیار قدیمی است بهطوریکه دانشمندان محاسبه کردهاند که بیش از ۴.۵ میلیارد سال پیش یعنی در ۱۰ میلیون سال اول تاریخ منظومه شمسی شکل گرفته است. این سیارک در فاصله ۲۹۳ میلیون کیلومتری از زمین قرار دارد.
در صورتی که نمونههای جمعآوریشده کافی باشند، بشر میتواند به اطلاعات تازهای درباره ترکیبات شیمیایی اولیه خورشید و دیگر سیارههای منظومه شمسی دست پیدا کند.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/