صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۵ - ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
پهلوان افشاری در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا مطرح کرد؛

////خبر منتشر شده////////

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر عنوان کرد: راه‌اندازی خط تولید بسته‌بندی هوشمند مواد غذایی (زعفران) در مرکز رشد این دانشگاه و طراحی اپلیکیشن خط خون در کنار خودران کردن خودروی «اوهر» از اقدامات ما در سال 1399 بوده است.
کد خبر : 575170

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ نخستین گام‌های تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر در پائیز ۱۳۶۶ برداشته شد و با تعیین هیئت مؤسس تا سال ۶۸ ادامه یافت تا اینکه واحد ابهر نیز با پیگیری مسئولان وقت و موافقت رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ۴ اسفند ۶۸ تأسیس شد.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر مانند بسیاری از واحدهای دانشگاهی در ابتدای کار کلاس‌های خود را در مدارس شهر (هنرستان فنی شهید بهشتی) با 87 دانشجو در قالب رشته تحصیلی زبان و ادبیات فارسی راه‌‏اندازی کرد و بعد از گذشت دو سال کلنگ نخستین ساختمان آموزشی واحد به زمین زده شد و افتتاح اولین فاز ساختمان آموزشی امام‏ خمینی(ره) نقطه عطفی در ادامه حیات دانشگاه آزاد اسلامی در ابهر به شمار می‌‏رود.


مسئولان وقت دانشگاه نیز با تشکیل کلاس‌های آموزشی در این ساختمان و احداث ساختمان‌‏های دیگر در توسعه این مرکز تلاش کردند، اما این پایان کار نبود و موقعیت منحصر به فرد جغرافیایی شهر ابهر، نزدیکی به پایتخت و عوامل متعدد دیگر از یکسو و وجود مسؤولان دلسوز و آگاه و مدیران توانمند از سوی دیگر موجب شد سال به سال بر تعداد دانشجویان متقاضی ادامه تحصیل در واحد ابهر افزوده شود.


و بالطبع با این رشد و توسعه نیاز به فضای آموزشی و رفاهی بیشتر از گذشته احساس می‏شد. به همین منظور ساختمان آموزشی امام‏ خمینی (ره) تکمیل شد.


شاخص‌ترین فعالیت و دستاورد سال 1399 دانشگاه آزاد اسلامی ابهر در حوزه پژوهش


دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر تا مرداد سال ۸۹ شاهد تأسیس پنج دانشکده علوم انسانی دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشکده هنر و معماری، دانشکده فنی و مهندسی و راه‏‌اندازی ۹۷ رشته تحصیلی یعنی در هر سال به طور متوسط پنج رشته تحصیلی بود، اما طی یکسال گذشته با افزایش ۲۶ رشته تحصیلی و تصویب دانشکده تربیت‏ بدنی به‌عنوان ششمین دانشکده واحد و پیشنهاد ۱۵ رشته تحصیلی دیگر در مقاطع کارشناسی تا دکتری برای صدور مجوز به سازمان مرکزی ارسال شد.


خبرنگار آنا برای بررسی جزئیات فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر در حوزه‌های علمی و زیرساخت گفت‌وگویی را با کیان پهلوان افشاری رئیس این دانشگاه ترتیب داده است که مشروح این گپ و گفت در پی می‌آید:


شاخص‌ترین فعالیت و دستاورد سال 1399 دانشگاه آزاد اسلامی ابهر در حوزه پژوهش و فناوری چیست؟


پهلوان افشاری: هسته‌های فناور باید کیفی‌سازی شود و در این راستا 10 هسته فناور فعال در مرکز رشد را به انجام رساندیم و یکی از این واحدهای فناور که متشکل از عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر و تعدادی از دانشجویان خوب و ممتاز دانشگاه هستند واحد فناور داده رایان نور است که طرح‌هایی چون طراحی و راه‌اندازی سامانه شناسایی منازل خالی از سکنه با استفاده از هوش مصنوعی، طراحی و راه‌اندازی سامانه تشخیص صحت امضا با استفاده از پردازش تصویر وهوش مصنوعی، راه‌اندازی کلینیک و داروخانه دانپزشکی، طراحی پلتفرم برگزاری کلاس‌های مجازی (داران) daaraanedu.ir از جمله آن است.


طراحی اپلیکیشن خط خون از دیگر دستاوردهای ماست که اپلیکیشنی جامع در حوزه شهداست و توسط همکاری معاونت فرهنگی دانشگاه با یکی از شرکت‌های مستقر در مرکز رشد دانشگاه تولید شده است.


همچنین یکی از ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر زمینی با عنوان سایت کشت و صنعت و مجتمع دامپروری بوده که با توجه به وجود رشته‌های مختلف کشاورزی و علوم دامی و با نگاه به بالا بردن کیفیت آموزش و پژوهش به‌خصوص مقاطع تحصیلات تکمیلی، سال گذشته فاز اول این مجموعه با هدف اصلاح نژادی ژن FEC β ​ گوسفندان نژاد افشاری و انتشار و فروش آنها راه‌اندازی شد.


از سوی دیگر با توجه به فعالیت پژوهشی انجام شده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر و کشت یک هکتار زعفران در زمین‌های سایت اصلی دانشگاه و پس از کسب نتایج خوب در راستای رفع مشکلات منطقه و کم‌آبی‌های مستمر سنوات گذشته این الگوی کشت را به جهاد کشاورزی شهرستان پیشنهاد داده و کنار این کار خط تولید بسته‌بندی هوشمند مواد غذایی (زعفران) توسط شرکت آویسن مستقر در مرکز رشد این دانشگاه راه‌اندازی شده است.


اخذ چندین طرح برون‌دانشگاهی و عقد تفاهم‌نامه نیز از دیگر فعالیت‌های حوزه پژوهش در سال 99 بوده است.


آنا: سال ۹۹ را با شرایط کرونایی و مبارزه با این ویروس طی کردیم. واحد متبوع شما در این راستا چه دستاورد یا محصولاتی علیه این بیماری داشت؟


پهلوان افشاری: طراحی سیستم ورود و خروج کارکنان با استفاده از تشخیص چهره از جمله اقدامات ما بوده است.


آنا: با ورود به سال ۱۴۰۰ و تأکید مسئولان بر انتخاب دانشگاه آزاد به عنوان انتخاب اول داوطلبان در سال ۱۴۰۴ چگونه و با چه سیاست‌ها و برنامه‌هایی باید به این هدف نزدیک شویم؟


پهلوان افشاری: از مهم‌ترین محصول تولیدی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر در دوران کرونا می‌توان به تولید «گان» پزشکی سرهمی برای بیماران کرونایی و کادر درمان اشاره کرد که توسط شرکت یاسین طب ابهر مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه تولید و 3 هزار  عدد نیز به بیمارستان فرهیختگان ارسال شد.


یکی از سیاست‌ها و خواسته‌های مهم سازمان مرکزی انجام مذاکرات جدی دانشگاه با صنایع بومی و منطقه‌ای برای جذب دانشجویان دانشگاه به صنعت با هدف توانمندسازی عملی دانشجویان و ارتباط نزدیک‌تر و عمیق‌تر با آن بوده و ایجاد زمینه‌­ای برای جذب این دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی به صنایع است.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر در این راستا با تمام قوت اقدامات لازم را از ابتدای سال آغاز کرده و در قدم نخست با یکی از مدیران صنایع منطقه توافق شده که آموزش توأم دانشجو را در رشته‌های مورد نیاز آنان با ظرفیت علمی واحد و استادان کارشناسی ارشد و بالاتر مهارتی این صنعت در حوزه دروس عملی اجرا کنیم که در نیمسال دوم با جذب چند دانشجو این کار آغاز شده است و یکی از اولویت‌های جذب نیروی کار در این صنعت ذکر شده، داشتن مدرک تحصیلی از دانشگاه آزاد واحد ابهر است.


کارآفرینی دانشجویان هدف نخست دانشگاه آزاد اسلامی


با توجه به اینکه یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای انتخاب داوطلبان کنکور تأیید توانمندی‌های دانشگاه از زبان، قول و عمل فارغ‌التحصیلان است و این مهم که یکی از ظرفیت‌های موجود فارغ‌التحصیلان دانشگاه هستند، برنامه‌ای در حال تدوین داریم که کانون فارغ‌التحصیلان دانشگاه توانمندتر، پویاتر و چابک‌تر از قبل بتواند از ظرفیت فارغ‌التحصیلان و کارآفرینان جامعه دانشگاهی آزاد اسلامی بهره بیشتری ببرد.


نکته دیگر توانمندسازی دانشجویان در حوزه‌های مختلف فرهنگی بوده که رویکرد معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه نیز در این مسیر مقدس است. فعال‌تر کردن کانون‌های دانشجویی تلاشی در راستای توانمندسازی دانشجویان در حوزه‌های مختلف فرهنگی اعم از برگزاری مستمر کرسی‌های آزاداندیشی، ارتباط موثر کانون‌ها با استادان ذی‌فن در حوزه فعالیت کانون‌ها  رسالت دیگر ماست.


دانشگاه آزاد اسلامی از قدمت بالا و تجارب ارزنده‌ای برخوردار بوده و از جنبه‌های مختلف آموزشی و پژوهشی در میان دانشگاه‌های معتبر ایران و جهان قرار دارد.


هرچند پس از سال 1393 با سیاست‌های وقت آموزش عالی در آن زمان بخش بزرگی از جامعه دانشجویی خود را از دست داده است و از توان بالقوه آن درحد شایسته استفاده نمی‌شود، بنابراین ضمن حفظ توانمندی‌های در حوزه آموزشی، تحقیقاتی و فرهنگی به‌طور کامل آماده بازگشت به شرایط آرمانی است.


با افزایش کیفیت آموزشی، پژوهشی، شناسایی نیازهای منطقه و تأسیس رشته‌های مهارت‌محور مبتنی بر رفع نیازهای منطقه‌ای و کشوری و تبلیغ امکانات دانشگاه  می‌توان به اهداف مورد نظر رسید.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر با داشتن امکانات مناسب آزمایشگاهی، کارگاهی، فضاهای مناسب آموزشی و اعضای هیئت علمی مجرب با مدرک دکتر تخصصی و افزایش کیفیت آموزشی و تأسیس رشته‌های مهارت‌محور خود، هر دانشجو را یک شخصیت منحصر به فرد قلمداد کرده و تمامی نیازمندهای آموزشی، پژوهشی و پرورشی خاص او را مبتنی بر ارزش‌های دانشگاه نسل چهار و پنج در دستورالعمل و برنامه‌های خود قرار داده است.


تلاش دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر در راستای نامگذاری سال 1400 به «تولید، مانع‌زدایی‌ها و پشتیبانی‌ها» برداشتن گام‌های اولیه در مسیر پرورش دانشجو و فارغ‌التحصیلان کارآفرین است.


آنا:  در حوزه آموزشی و پژوهشی چه برنامه‌ای برای ایجاد و افزایش رشته در واد متبوع خود دارید؟


پهلوان افشاری: مرکز تحقیقات خودرو و انرژی‌های پاک دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر با همکاری یکی از شرکت‌ها و واحدهای فناور مرکز رشد این دانشگاه (واحد فناور داده رایان نور – داران) که از استادان و دانشجویان این دانشگاه تشکیل شده، اقدام به خودران کردن خودروی «اوهر» دانشگاه کرده که در ردیف خودروهای با تکنولوژی هوش مصنوعی قرار می‌­گیرند. این تکنولوژی را می‌توانید در خودروهای هوشمند اروپا و آمریکا ببینید و این اقدام، واحد ابهر را جزء نخستین مراکز تحقیقاتی ایران قرار می‌دهد که در این حوزه مشغول فعالیت هستند.


 در مرکز تحقیقات کشاورزی و علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر در دو بُعد فعالیت‌های خود را تعریف کرده‌ایم؛ بُعد درآمدزایی و بُعد تحقیقاتی. در بُعد درآمدزایی، توسعه باغ گل محمدی و گیاهان دارویی را در دستور کار خود قرار داده‌­ایم و در بُعد تحقیقاتی؛ توسعه کشت بافت، تکثیر قلمه‌­های انگور با رقم­‌های مختلف، همکاری با شرکت فناور (داران) در راستای طراحی پایه حفاظ و چشمه یک سامانه پرتودهی محصولات کشاورزی منطقه با محور سیب درختی، سیب زمینی و انگور از جمله طرح‌­های تحقیقاتی بوده که از ابتدای سال جاری آغاز شده است.


اجرای فاز دوم مجموعه دامپروری با هدف اصلاح و تثبیت ژن


همچنین از دیگر برنامه­‌های مرکز تحقیقات خودرو و انرژی‌های پاک دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر اجرای فاز دوم مجموعه دامپروری دانشگاه بوده که با هدف اصلاح و تثبیت ژن به وجود آمده است.


در بخش آموزش نیز ددانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر طیف گسترده‌­ای از رشته­‌های باارزش را پوشش داده و با توجه به ظرفیت  موجود و نیاز منطقه‌ای مواردی مانند توسعه رشته‌های پزشکی، پیراپزشکی پیگیری و تصویب رشته کارشناسی اتاق عمل در مقطع کارشناسی پیوسته توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با عنایت به تصویب رشته مذکور در شورای گسترش رشته‌­های علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، پیگیری تخصیص رشته حقوق در مقطع کارشناسی پیوسته با توجه به داشتن شرایط لازم از لحاظ هیئت علمی و تقاضای مکرر داوطلبان تحصیل در رشته مذکور، تلاش برای تخصیص رشته علوم آزمایشگاهی دامپزشکی در مقطع کارشناسی ناپیوسته، توسعه رشته‌ها در مقاطع تحصیلات تکمیلی خصوصاً رشته‌های روانشناسی و در مقطع دکتری از دیگر تلاش‌هایی است که در سال جاری برنامه‌ریزی شده است.


با توجه به دایر بودن رشته دامپزشکی و علوم دامی در مقطع کاردانی و برخورداری از زیرساخت‌­های لازم از لحاظ هیئت علمی، دایر بودن کلینیک دامپزشکی، پرورش گوسفند تازه افتتاح شده دانشگاه، نیاز منطقه و همچنین ظرفیت بالای این رشته برای ایجاد شغل توسط دانشجویان و فارغ‌التحصیلان این رشته می‌تواند نوید جذب دانشجویانی با انگیزه بالا را دهد.


همچنین در سال جدید با تمرکز بر روی توانمندی‌های اعضای هیئت علمی و تعریف مأموریتی در دایره توانایی‌ها و تخصص آنان، برنامه­‌های کاربردی متنوعی را برای سال جدید تدارک دید­ه‌ایم که در قالب انفرادی و گروهی این فعالیت‌ها و مأموریت‌ها تعریف شده‌اند.   


دانشگاه آزاد اسلامی ابهر در سنوات گذشته به جرئت یکی از معدود واحدهایی بوده که در کاهش هزینه‌­های خود در همه شاخه‌ها به‌خصوص بازخرید پرسنل کارمند واحد موفق و شاخص عمل کرده است، از این رو در سال جاری تمرکز بر روی توانمندی‌های اعضای هیئت علمی است.


انتهای پیام/4078/


انتهای پیام/

ارسال نظر