صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۲:۲۶ - ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
اشعری مطرح کرد؛

رتبه ۲۳ ایران بر اساس آمار صندوق بین‌المللی پول

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: براساس آمار جدید صندوق بین المللی پول رتبه اقتصادی ایران ۲۳ است که در آخرین آمار بانک جهانی هم همین رتبه را داریم.
کد خبر : 575097

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا،  مهدی اشعری با حضور در استودیو خبر ۲۱ پنجشنبه‌شب شبکه یک سیما افزود: آمارهای مختلفی درباره رتبه اقتصادی یک کشور وجود دارد، چون شاخص‌های مختلف و همچنین مراکز مختلفی برای انتشار آمار وجود دارند.


وی ادامه داد: در گزارش‌های قبلی که این نهادها تولید کرده بودند رتبه‌های مختلفی مانند ۱۹، ۱۸ و ۲۳ داشتیم و اینکه رتبه اقتصادی کشور چندم است بستگی به زمان، معیار و نوع شاخص دارد.


اشعری گفت: شاخصی که برای اندازه‌گیری قدرت اقتصادی کشور خوب است شاخص تولید ناخالص داخلی بر اساس برابری قدرت خرید است که در سال‌های قبل رتبه‌های مختلفی بوده و بر اساس آمار که یک هفته پیش توسط صندوق بین‌المللی پول منتشر شده، رتبه ما ۲۳ است که در آخرین آمار بانک جهانی هم همین رتبه راداریم.


وی افزود: برای اندازه‌گیری قدرت اقتصادی یک کشور شاخص تولید ناخالص داخلی خوب است، ولی برای اندازه‌گیری وضع معیشت مردم شاخص‌های بهتری هم وجود دارد.


 کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: شاخصی که کشورهای چین و آمریکا رتبه اول و دوم را دارند همین شاخص تولید ناخالص داخلی، ولی شاخص درآمد سرانه که تقسیم بر جمعیت می‌شود قاعدتاً کشورهایی که جمعیت زیادی دارند در این شاخص پایین‌تر هستند حتی آمریکا در این شاخص رتبه اول و دوم را ندارد و چین و برزیل هم رتبه خوبی ندارند و بر اساس شاخص درآمد سرانه کشورهای ایرلند و ماکائو در رتبه‌های یک و دو هستند.


اشعری گفت: مشکل اصلی ما در ارتباط با تحریم، پدیده تحریم نیست یعنی تحریم تا این حد بر مسائل اقتصادی ما تأثیرگذار نیست بلکه بلاتکلیفی در ارتباط با تحریم موجب ضربه به ما شده است.


وی افزود: مشکل اینجاست که کشور به لحاظ سیاسی خود را در شرایطی قرار می‌دهد که منتظر این است که آیا تحریم‌ها برطرف می‌شود یا نه؟ در این زمان انتظار، اصلاحات اقتصادی که باید در کشور انجام شود، انجام نمی‌گیرد.


این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: با ظرفیت‌های اقتصادی متنوعی که در کشور داریم جهش وضع اقتصادی خیلی سخت نیست و باید از بلاتکلیفی خارج شویم.


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر