صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۴ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
موحدی‌فر در همایش ملی عطار نیشابوری مطرح کرد؛

مولانا در وصف عطار نیشابوری چه گفت؟/ ارادت ویژه عطار به اهل بیت(ع)

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور با تأکید بر ارادت عطار نیشابوری به اهل بیت علیهم‌السلام گفت: بی‌جهت نیست که مولانا در وصف عطار می‌گوید: «هفت شهر عشق را عطار گشت؛ ما هنوز اندر خم یک کوچه‌ایم.»
کد خبر : 575006

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از نیشابور، سید مجتبی موحدی‌فر در همایش ملی عطار نیشابوری که به‌صورت مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور و با سخنرانی جمعی از اعضای هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی این دانشگاه برگزار شد، گفت: ۲۵ فروردین در تقویم فرهنگی کشور ما روز بزرگداشت شخصیت جهانی و پرافتخار عرفانی یعنی فریدالدین عطار نیشابوری زینت بخش دفتر و دیوان بزرگان است.


وی اضافه کرد: عطار نیشابوری شخصیتی است که در عرصه شعر و ادب عرفانی آوازه یافته و در سراسر جهان او را به شایستگی و بایستگی یاد می کنند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور عنوان کرد: بی‌جهت نیست که شعرا، عرفا و سالکان نامدار ازجمله حضرت مولانا در وصف عطار نیشابوری می‌گوید: «هفت شهر عشق را عطار گشت؛ ما هنوز اندر خم یک کوچه‌ایم.»


اهتمام دلبستگان به فرهنگ و ادب تلاش برای سربلندی ایران اسلامی است


موحدی‌فر بیان کرد: بزرگداشت عطار نیشابوری در نخستین ماه از فصل رویش و بالندگی ماه شور و نشاط و سرزندگی مغتنم است، به‌خصوص اینکه امسال روز ملی عطار با مطلع ماه عبادت و بندگی ماه مبارکه رمضان متقارن شده و برای دلبستگان به فرهنگ، ادب، معرفت و علاقه‌مندان به آثار و مفاخر فرهنگی کشور و سرزمین اسلامی به‌خصوص دیار قلمدان‌های مرصع و شهر حدیث سلسله‌الذهب مایه فخر و مباهات ویژه است.


وی یادآور شد:‌ در این روز مشایخی همچون عطار را در کنار ملت فرهنگ و هنردوست تکریم و تعظیم کرده و چون گوهر نایاب در موزه ذهن و جان خود حفظ می‌کنیم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور متذکر شد: امیدوارم این همایش‌ها و بزرگداشت‌ها به شناخت آثار این بزرگان و اندیشمندان منتهی شود، به‌خصوص که در این سالی که مزین به شعار «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» شده، اهتمام عمده دلبستگان به فرهنگ، ادب و معرفت بیش از گذشته باید معطوف عمل و تلاش برای این سرزمین اسلامی باشد.


موحدی‌فر ادامه داد: آحاد جامعه به‌خصوص نسل جوان احساس هویت و استقلال چندانی می‌کنند و زمانی که عارفان و اندیشمندان علم و عظمت گذشته بی‌بدیل این مردان بزرگ شناسانده می‌شود، شناساندن بزرگانی مانند عطار نیشابوری درواقع معتبر داشتن ملت رشید، شجاع و بزرگوار ایران اسلامی است.


وی اظهار کرد: عطار نیشابوری بدون تردید یکی از مفاخر و مشاهیر تراز اول و بلکه یکی از ستارگان درخشان آسمان علم، ادب و عرفان و معرفت ایران است.


آوازه عطا نیشابوری قرن‌هاست که مرزهای جغرافیایی را درنوردیده است


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور گفت: آوازه او قرن‌هاست که مرزهای جغرافیایی را درنوردیده و آثار ارزشمندش حدیث دل و نجوای درون خیل عظیمی از صاحبدلان و اهالی اندیشه در سراسر گیتی شده است.


موحدی‌فر تبیین کرد: عطار از جمله انسان‌هایی است که خداجویی را در اشعار خود به شیواترین روش بیان کرده است، ارادت عطار به خاندان عصمت و طهارت علیهم‌السلام نیز تا آنجاست که تذکرة الاولیا را که مجموعه‌ای از شرح احوال بزرگان احوال بزرگان دین عرفان است به گفته خود به سبب تبرک با ذکر مقامات کرامات امام جعفر صادق علیه‌السلام آغاز کرده و در بخش نود و هفتم با ذکر مقامات کرامات امام محمد باقر علیه‌السلام به پایان می‌رساند.


وی تأکید کرد: به طور قطع تأثیر عطار بر شهر و ادب و فرهنگ ایران زمین و جهان اسلام همچون تأثیر نیشابور بر فرهنگ ایران و جهان اسلام است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور افزود: باید به‌عنوان میراث‌داران و مشعل‌داران این گنجینه‌های ارزشمند تلاش خود را در راه نگهبانی، بهره‌مندی و بهره‌برداری از این شعرا صدچندان کنیم و امیدواریم شاهد کوشش‌های علمی، پژوهشی و ادبی بیشتری از سوی اصحاب اندیشه و قلم به‌ویژه نسل جوان در آینده باشیم.


انتهای پیام/4078/

انتهای پیام/

برچسب ها: خبر آزاد
ارسال نظر