صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
آنا گزارش می دهد؛

زنگ خطر برای کشت گندم/ چرا قیمت خرید تضمینی گندم اصلاح نمی‌شود؟

اگر طی روزهای آینده نرخ خرید تضمینی گندم افزایش نیابد سطح کشت گندم کاهش یافته و واردکننده این محصول خواهیم شد.
کد خبر : 574885

به گزارش خبرنگار کشاورزی، صنعت و تعاون گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، درحالی‌که گندم به‌عنوان یک محصول استراتژیک از اهمیت بالایی برخوردار است و به نوعی امنیت غذایی هر خطه را تضمین می‌کند اما نرخ پایین تعیین‌شده از سوی دولت برای خرید تضمینی آن کشاورزان را از ادامه کشت منصرف کرده و عده بسیاری از گندمکاران حاضرند به جای فروش گندم خود به دولت، محصولشان خوراک دام‌ها شوند تا حداقل ضرر نکنند.


موضوع اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم، تهدید امنیت غذایی و نیاز کشور به واردات آن اعضای شورای قیمت‌گذاری محصولات استراتژیک را بر آن داشت تا جلسه‌ای را روز سه‌شنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ برای اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم تشکیل دهند.


با اینکه در جلسه فوق محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه‌وبودجه و فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصاد و دارایی حضور نداشتند اما نمایندگان آن‌ها و سایر اعضا بر سر افزایش نرخ خرید تضمینی گندم به توافق رسیدند.


عطاءالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران درباره مباحث جلسه شورای قیمت‌گذاری محصولات استراتژیک گفت: اعضای حاضر در جلسه بر اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم به ۵ هزار و ۵۰۰ تومان راضی بودند.


وی ادامه داد: در جلسه فوق مقرر شد تا طی چند روز آینده آنالیز قیمت نهایی تولید انجام و جمع‌بندی نهایی صورت بگیرد سپس نرخ جدید خرید تضمینی گندم تعیین شود.


منصور علی زارعی کیایی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی نیز در تشریح جزئیات جلسه شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ تصمیمات سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی گفت: قیمت گندم در سال زراعی جاری افزایش پیدا می‌کند اما در خصوص تعیین نرخ  نهایی خرید تضمینی این محصول به توافق نرسیدم.


وی علت بی‌نتیجه ماندن جلسه شورای قیمت‌گذاری محصولات استراتژیک را غیبت نوبخت رئیس سازمان برنامه‌وبودجه و فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد و امور دارایی اعلام کرد و افزود: مقرر شد طی ۴ روز آینده نشست دیگری تشکیل و در خصوص تعیین قیمت خرید تضمینی گندم توافق نهایی صورت بگیرد.


نرخ واقعی گندم چند؟


اختلاف بین قیمت تمام‌شده تولید گندم با نرخ تضمینی اعلام‌شده از سوی دولت به‌قدری است که گندمکاران مجبور شده‌اند مزارع خود را به دامداران اجاره بدهند.


جواد ساداتی‌نژاد، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از نرخ ۴ هزار تومانی تعیین‌شده از سوی دولت برای خرید تضمینی گندم گفت: بر اساس کارشناسی‌های انجام‌شده هم‌اکنون قیمت تمام‌شده گندم بین ۵ هزار و ۵۰۰ تا ۵ هزار و ۸۰۰ تومان است.


وی تصریح کرد: چرا دولت قیمت  تمام‌شده محصولاتی مانند گندم و سویا را برای امنیت غذایی کشور اهمیت ویژه‌ای دارند را نمی‌پذیرد و به دنبال  خرید غیرواقعی و زیر قیمت محصول از کشاورزان است.


رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: چرا دولت حاضر است از پرداخت قیمت واقعی محصولات کشاورزی به کشاورزان شانه خالی کند اما تن به واردات همان محصول با قیمت‌های گزاف بدهد؟


ساداتی نژاد تصریح کرد: اگر نرخ خرید تضمینی گندم اصلاح نشود سطح کشت گندم پایین آمده و دولت مجبور است برای پاسخ به نیاز داخل امسال ۵ میلیون تن گندم وارد کند.


محمدشفیع ملک‌زاده، رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: درصورتی‌که نرخ خرید تضمینی گندم اصلاح نشود سطح کشت گندم کاهش یافته و دولت واردکننده گندم خواهد شد.


وی آسیب تولید داخل، افزایش قاچاق گندم و مصرف این محصول استراتژیک به‌عنوان خوراک دام را از دیگر معایب عدم اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم اعلام کرد.


بیشتر بخوانید: قیمت فعلی خرید تضمینی گندم به تولید ضربه می‌زند


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: گندم
ارسال نظر