راههای جلوگیری از نفخ شکم در ماه رمضان
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، با حلول ماه مبارک رمضان و انجام فریضه روزهداری تغییراتی در عادات غذایی افراد ایجاد میشود که خود میتواند زمینهساز بروز برخی مشکلات گوارشی همچون نفخ معده شود.
نفخ معده احساس سفتی و پری و حرکت گاز در شکم است که ناشی از رعایت نکردن اصول صحیح تغذیه است. علاوه بر این برخی موادغذایی فینفسه نفاخ بوده و در ماه رمضان نسبت به مصرف آن باید حساسیتها لازم رعایت شود.
متخصصان حوزه تغذیه با توجه به مشکلات احتمالی برای افراد، راهکارهایی را پیشنهاد میکنند تا افراد با خیال راحتتر بتوانند واجبات خود را به جای آورند. برخی از این موارد به شرح زیر است:
- غذا باید به خوبی جویده شود تا کاملاً با بزاق دهان آغشته شده و سپس فرو برده شود.
- قبل از احساس گرسنگی نباید غذایی خورد و هنوز کاملاً سیر نشده باید دست از غذا کشید چرا که زیادهروی در غذا خوردن، معده را تضعیف کرده و هضم را دچار اختلال میکند. این مسأله در ماه رمضان حائز اهمیت بسیاری است چون در هنگام افطار، گرسنگی و عطش زیاد، افراد را وادار به خوردن سریع و به یکباره مقادیر زیادی غذا میکند و سیر شدن بیش از حد، پیامدی جز ناراحتی دستگاه گوارش نخواهد داشت.
- غذاخوردن در هنگام افطار و یا سحر باید آهسته و با آرامش باشد چون تند غذا خوردن باعث بلع هوا و بروز نفخ میشود.
- مصرف مایعات و چای و نوشابه به همراه غذا معده را تنبل میکند. آنزیمهای هضمکننده پروتئین در محیط بسیار رقیق نمیتوانند عمل کنند پروتئین نیمه گوارش شده و نیمه جویده و به زور چای و نوشابه بلعیده شده در شکم، نفخ و گاز تولید میکند.
همانطور که پیش از این مطرح شد علاوه بر تغییر عادات غذایی، توقف مصرف برخی از مواد غذایی همچون میتوان به ماکارونی، فست فودها، شیرینی، قهوه، کاکائو، چای پررنگ، چغندر، شلغم، سیر و پیاز خام، حبوبات نفاخ مثل لوبیا و عدس، سبزیجاتی مانند کلم و میوههایی مثل هلو، آلو، خیار و کدو و پرتقال و نارنگی اشاره کرد.
انتهای پیام/۴۱۰۵
انتهای پیام/