بانک مرکزی بزرگترین بدهکار دولت است
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه بودجه کشور در پاسخ به سؤالات اعضای کمیسیون برنامهوبودجه مجلس با بیان اینکه کلیه طرحهای عمرانی که قابلیت اتمام تا پایان عمر دولت دوازدهم را دارند احصا شده و منابع مالی آن تأمین شده است.
وی همچنین خطاب به نمایندگان اظهار داشت که کلیه طرحهای عمرانی باید مجوز کمیسیون ماده ۲۳ را داشته باشند.
وی با اشاره به سفرهای استانی خود از بازدید از پروژههای عمرانی در سراسر کشور یاد کرد و افزود: علاوه بر تأمین منابع مالی از حسن اجرای آنها نیز اطمینان حاصل میکنیم.
معاون رئیسجمهور در واکنش به تقاضای نمایندگان برای صدور دستورالعمل و ابلاغیهای بودجه نیز اظهار داشت: ضوابط اجرایی قانون بودجه ۱۴۰۰، افزایش حقوق کارکنان، آییننامه اوراق و آییننامه اجرایی تبصره ۵ در سازمان برنامه تدوین و فردا در جلسه هیات دولت به تصویب خواهد رسید.
نوبخت همچنین در خصوص ۸۹ هزار میلیارد بودجه متناسبسازی حقوق بازنشستگان تصریح کرد: احکام بازنشستگان باید بر اساس این مبلغ مصوب صادر شود. برای این منظور جلساتی با آقایان شریعتمداری و سالاری داشتیم و اقدامات اجرایی در این خصوص انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه افزایش حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری بر اساس بند ۲ و ۳ تبصره ۱۲ انجام میشود ادامه داد: این در حالی است که رشد حقوق در سازمان تأمین اجتماعی نیازمند تشکیل جلسه شورای عالی در وزارت کار و رفاه اجتماعی است.
بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۰، حداقل دریافتی کارکنان نباید کمتر از ۳, ۵ میلیون تومان باشد. شورای عالی کار با احتساب حق مسکن، بن کارگری و حق اولاد، این مبلغ را به ۴ میلیون و صد هزار تومان افزایش داده است. این در حالی است که حداقل حقوق کارکنان لشکری و کشوری بر اساس مصوبه مجلس در بودجه ۱۴۰۰، نباید کمتر از ۳.۵ میلیون تومان باشد.
رئیس سازمان برنامهوبودجه کشور در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص متناسبسازی حقوق بازنشستگان به دو مصوبه هیات وزیران در تاریخ ۲۳ تیرماه اول مهرماه سال ۹۹ اشاره کرد. این مصوبات به فروش سهام برخی شرکتها برای تأمین منابع ۵۰ هزار میلیارد تومان همسانسازی حقوق بازنشستگان (۳۲ هزار میلیارد تومان برای تأمین اجتماعی و ۱۸ هزار میلیارد تومان برای بازنشستگان لشکری و کشوری) اشاره داشت.
وی تصریح کرد: درحالیکه صندوق بازنشستگی لشکری و کشوری تمام ۱۸ هزار میلیارد تومان را صرف همسان سازسی حقوق بازنشستگان کرد، سازمان تأمین اجتماعی فقط ۹ هزار میلیارد تومان را (۳۰ درصد) برای این منظور اختصاص داد. برای رفع این مشکل و اصلاح بند و تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۹ لایحه ۲ فوریتی به مجلس ارسال کردیم که در دستور کار قرار نگرفت.
رئیس سازمان برنامه بودجه کشور در پاسخ به ادعای یکی از نمایندگان مبنی بر استقراض دولت از بانک مرکزی، خاطر نشان کرد: بنا بر گزارش وزیر محترم نفت پول حاصل از صادرات نفت بهحساب بانک مرکزی واریز شده اما این بانک در تبدیل ارز به ریال دچار تأخیر است و به همین دلیل در حال حاضر بانک مرکزی بزرگترین بدهکار دولت است. در شرایطی که دولت اندوخته مالی در بانک مرکزی دارد چه نیاز به چاپ پول است؟ اساساً بخشی از کسری بودجه دولت به همین دلیل است که منابع ارزی سریع به منابع ریالی تبدیل نمیشود.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/