صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

انتخاب چهره سال هنر انقلاب؛ فرصتی مناسب برای معرفی هنرمندان تازه نفس و انقلابی

هفته هنر انقلاب اسلامی و انتخاب چهره سال، فرصتی مناسب برای معرفی هنرمندان تازه‌نفس و انقلابی است.
کد خبر : 574456

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، شب گذشته و در مراسمی که در محوطه باز حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد، وحید یامین‌پور، پژوهشگر و نویسنده کتاب‌هایی همچون «ارتداد»، «کاهن معبد جینجا» توانست عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۱۳۹۹ را کسب کند.


پس از شهادت هنرمند متعهد و بسیجی، شهید سید مرتضی آوینی در روز بیستم فروردین سال ۱۳۷۲، با پیشنهاد شاعران، نویسندگان و هنرمندان حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی به مقام معظم رهبری، این روز به عنوان «روز هنر انقلاب اسلامی» نام گذاری شد.


یک رویداد ارزشمند برای ارج نهادن به هنر انقلابی


جشن هفته هنر انقلاب و معرفی چهره سال هنر انقلاب که از سال ۹۲ به همت حوزه هنری آغاز شده است، با رصد عملکرد هنرمندان رشته‌های مختلف طی یک‌ سال در زمینه هنر متعهد و انقلابی و با توجه به شاخصه‌های سطح تاثیرگذاری، گستره مخاطبان، حرکت در مسیر گفتمان فرهنگی و هنری، جریان‌سازی و کنشگری در برابر رویدادهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... در حال حاضر به پنجمین دوره خود رسیده است.


انتخاب چهره هنر انقلاب اسلامی رویکرد مبارکی است که در چند سال اخیر به طور مرتب انجام شده و در یک آیین چهره منتخب معرفی و تقدیر شده است.



ملاک انتخاب هنرمندان، لزوماً همکاری وی با حوزه هنری نیست. چنانچه هنرمندی دارای شاخص‌های فوق بود و سابقه همکاری با حوزه هنری نداشت نیز می تواند در فهرست نامزدها  قرار بگیرد.


 نامزدهای اولیه کسب عنوان چهره هنر انقلاب  با توجه به معیارهای همچون خلق اثری با انتشار و یا گستره مخاطب بالا، سوابق ارزنده در خصوص آموزش هنر به هنرمندان جوان انقلابی، فعالیت مؤثر در جبهه فرهنگی و هنری انقلاب، واکنش هنرمندانه به جریان‌های معارض فرهنگی و کسب موفقیت و دریافت مقام و جوایز معتبر در رویدادهای ملی و یا بین‌المللی مهم معرفی می‌شوند.


 این انتخاب در رشته‌هایی همچون ادبیات (با زیرشاخه های شعر و رمان و داستان)، هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی (با مجموعه زیرشاخه های خود شامل نقاشی، گرافیک، تصویرسازی، عکاسی، نقاشی‌خط، پوستر، کاریکاتور)، ادبیات پایداری (شامل ادبیات انقلاب اسلامی و ادبیات دفاع مقدس)، موسیقی، هنرهای تصویری (شامل فیلم مستند، کوتاه و انیمیشن) و پژوهش هنر صورت می گیرد.


دبیرخانه هفته هنر انقلاب در طول سال،  فعالیت‌های مضمونی هنرمندان و اهالی فرهنگ  که مرتبط با انقلاب و  مشکلات و مسائل مردم است را با حضور جمعی از هنرمندان و چهره‌های فرهنگی  رصد و ارزیابی می‌کند.


در ادوار پیشین به ترتیب مرتضی سرهنگی (نویسنده و پژوهشگر-۱۳۹۳)، مجید مجیدی (کارگردان-۱۳۹۴) و سید مسعود شجاعی طباطبایی (کاریکاتوریست- ۱۳۹۵) حمید حسام (نویسنده دفاع مقدس- ۱۳۹۶)، ابراهیم حاتمی‌کیا (۱۳۹۷)  و حسن روح‌الامین(۱۳۹۸)  به این عنوان دست یافتند.


 نامزدهای اولیه چهره سال هنر انقلاب


 اواخر اسفندماه امسال بود که دبیر هفته هنر انقلاب اسامی ۱۴ نامزد اولیه چهره سال هنر انقلاب در سال ۹۹ را به شرح ذیل اعلام کرد.


۱- میکائیل براتی - طراح گرافیک و تصویرساز


دلیل انتخاب: خلق آثار پرمخاطب تصویرسازی و گرافیک با موضوع شهادت حاج‌ قاسم سلیمانی، شهید محسن فخری‌زاده و مبارزه با کرونا و همچنین طراحی برای پروژه بزرگترین دیوار نگاره ایران در میدان ولیعصر تهران 


۲- علی حدادی اصل- عکاس


دلیل انتخاب: عکاسی از کادر درمان بخش‌های بستری بیماران کرونایی در ابتدای شیوع و ثبت و انتشار عکس پربیننده و تأثیرگذار ضدعفونی خیابان‌های شهر با خودروهای ویژه


۳- محمدرضا حسایی و حسین صفارزادگان – کارگردان انیمیشن


دلیل انتخاب: کارگردانی سریال ۳۹ قسمتی انیمیشن «آرمن» - انیمیشن ابرقهرمانی که در سال۹۹ با استقبال مخاطبان شبکه پویا مواجه شد.


۴- محمدرضا دوست‌محمدی- طراح گرافیک و تصویرساز  


دلیل انتخاب: خلق کمیک استریپ «فقط برای خدا» با موضوع سبک زندگی سردار شهید قاسم سلیمانی و تصویرسازی‌های پرمخاطب برای پروژه بزرگترین دیوارنگاره ایران در میدان ولیعصر تهران 


۵- خانم کلر ژوبرت - نویسنده مسلمان فرانسوی مقیم ایران


دلیل انتخاب: نگارش و تصویرسازی کتاب‌های پرمخاطب داستانی بر اساس قرآن «مسابقه کوفته‌پزی و ۷ داستان دیگر»، «کفش‌های بافتنی» و «قطره‌های ریزریزو» برای کودکان 


۶-جلیل سامان- فیلم‌نامه‌نویس، تهیه‌کننده و کارگردان 


دلیل انتخاب: کارگردانی مجموعه طنز «زیرخاکی» به عنوان پرمخاطب‌ترین سریال ماه مبارک رمضان در سال ۱۳۹۹ و همچنین  کارگردانی سه‌گانه «ارمغان تاریکی»، «پروانه» و «نفس» با مضمون انقلاب اسلامی


۷- محمدرضا سرشار- نویسنده، مدرس و منتقد ادبی


دلیل انتخاب: تأثیر ماندگار بر ادبیات داستانی کودک و نوجوان و رسیدن شمارگان ۱۴۳ اثر او به بیش از ۶ میلیون نسخه  در سال ۹۹



۸-  سیاوش سرمدی- کارگردان و فیلمنامه‌نویس


دلیل انتخاب: ساخت مجموعه مستند هشت قسمتی «سوریه، پرونده یک بحران بزرگ»  


۹- محمدرضا شفاه - تهیه کننده و مؤسس باشگاه فیلم سوره


دلیل انتخاب: توفیق در پرورش نسل تازه‌ای از کارگردان‌های متعهد و مستعد در حوزه ساخت فیلم کوتاه، سریال و فیلم سینمایی که بیش از ۱۱۰ جایزه از جشنواره‌های معتبر داخلی و خارجی کسب کرده‌اند.


 ۱۰- زینب عرفانیان- نویسنده 


دلیل انتخاب: کسب تقریظ رهبر معظم انقلاب و چاپ بیست و ششم کتاب «مکعب‌های قرمز»، برگرفته از خاطرات شفاهی حاج‌ حسین یکتا در سال ۹۹ 


۱۱-افشین علا- شاعر و پژوهشگر ادبی


دلیل انتخاب: واکنش بهنگام و مؤثر ادبی به وقایع روز جامعه، خلق منظومه حماسی ۲۰۰ بیتی «سربازنامه» در رثای شهید قاسم سلیمانی 


۱۲-عبدالحمید قدیریان- نقاش و طراح صحنه


دلیل انتخاب: مواجهه هنرمندانه با رویدادهای روز جامعه، حضور مستمر و ارائه آثار و نظرات هنری در حوزه های مختلف رسانه‌ای، برپایی نمایشگاه عاشورایی «همپای نور» با ارائه ۲۵ اثر نقاشی 


۱۳- علی محمد مؤدب- شاعر و منتقد ادبی و موسس شهرستان ادب


دلیل انتخاب: اهتمام موثر به پرورش نسل تازه‌ای از شعرا و نویسندگان متعهد به انقلاب اسلامی و واکنش بهنگام ادبی به وقایع روز جامعه 


۱۴- وحید یامین‌پور- پژوهشگر و نویسنده


دلیل انتخاب: انتشار چاپ هفدهم کتاب رمان «ارتداد»  و به چاپ هجدهم رسیدن کتاب «کاهن معبد جینجا»


هفته گذشته از بین این ۱۴ نفر، محمدرضا دوست محمدی، جلیل سامان، افشین علا، علی محمد مؤدب و وحید یامین‌پور به عنوان پنج نامزد نهایی معرفی شدند. درنهایت  هم این وحید یامین‌پور بود که توانست این عنوان را از آن خود کند.


 نگاه ویژه به هنرمندان جوان


یکی از نکات مثبت معرفی چهره سال انقلاب اسلامی توجه به چهره‌های جوان، تازه نفس و کمتر قدر دیده در ساحت فرهنگ و هنر انقلاب است. اتفاقی که به‌ویژه در مرحله معرفی نامزدها بیشتر خودنمایی می‌کند. مهارت و ذوق این این هنرمندان و اهالی فرهنگ و قلم معمولاً در هیاهوی رسانه‌های رسمی و غیررسمی گم می‌شود.



هفته هنر انقلاب اسلامی می‌تواند چشم بینا و زبان گویای این هنرمندان باشد. هرچند نمی‌توان منکر تجربه و توانمندی چهره‌های مطرح عرصه هنر و فرهنگ انقلاب شد، اما شایسته تر آن است که  هفته هنر انقلاب اسلامی به محملی برای معرفی استعدادهای جوان و خلاق تبدیل شود. با ارج نهادن به زحمات پیشکسوتان و برگزاری نکوداشت چهره های پیشکسوت این عرصه در کنار برنامه اصلی معرفی چهره سال هنر انقلاب، می توان این خلأ را نیز جبران کرد.


 به هر حال  با معرفی چهره هنر انقلاب در سال ۸۹۹ پرونده این رویداد فرهنگی هم بسته شد. اما عرصه ای که  پیش روی فعالان این عرصه قرار گرفته همچنان نیازمند جهد و جهاد و جان‌فشانی است.   عرصه ای که میدان نبرد ایده‌ها و عقیده‌هاست و پیروزی از آن کسانی است که ایده های ارزشمند خود را با زبانی پالوده و جذاب و با اتکا به آموزه های دینی و انقلابی به مخاطبان ارائه کنند.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر