صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۸ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
در گزارش آنا بخوانید؛

جدیدترین اخبار کرونایی در ایران/ سیلی کرونا چهره شهرها را سرخ‌تر کرد/ سوغات عید نوروز بر ریه‌های مردم ریشه دواند + نمودار و نقشه

کرونا در حالی موج چهارم را سهمگین‌تر و خشمگین‌تر از سه موج قبلی ادامه می‌دهد که بسیاری از شهرها با سیلی خوردن از کووید ـ ۱۹ چهره سرخ‌تری پیدا کرده‌اند و روزهای دشواری در پیش خواهند داشت.
کد خبر : 574378

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ هشدار مسئولان ارشد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اواخر اسفند سال گذشته به‌خصوص سعید نمکی وزیر بهداشت برای سفر نکردن مردم در ایام نوروز و دوری از دورهمی‌های خانوادگی هیچ‌گاه از ذهن‌ها پاک نخواهد شد.


در صورتی که نگاهی گذرا به هفت روز پایانی اسفند سال ۱۳۹۹ بیندازیم، به این موضوع پی خواهیم برد که نقشه کرونا در این مدت سرشار از نقاط کم‌خطر و آبی شده بود و فقط ۹ شهر وضعیت قرمز داشتند.




بیشتر بخوانید:


حرکت شهرهای قرمز به سمت سیاهی


فاجعه کرونا با دورهمی‌ها تکمیل شد


چرا گرفتار موج چهارم شدیم؟


کرونای برزیلی از راه رسید؟


آغاز رسمی موج چهارم کرونا در برخی مناطق کشور


کلاف کرونا پیچیده‌تر شد + نمودار و نقشه


رستوران‌ها طعم کرونا گرفتند


خطر خیز موج چهارم کرونا بیخ گوش کشور


سفره کرونا در شهرها گسترده‌تر شد


طغیان کووید ـ ۱۹ این بار بدقلق‌تر از همیشه


جوانان هدف اصلی کرونای انگلیسی هستند


پرچم کرونای انگلیسی بالاتر رفت 


طوفان کووید ـ ۱۹ به سردمداری کرونای انگلیسی




با عادی‌انگاری‌ها و بی‌توجهی‌های برخی هموطنان به هشدار کارشناسان در مدت سه هفته ۹ شهر قرمز تبدیل به ۲۹۵ شهر شد و نقشه ایران به سرخی گرایید.



البته هنوز نتیجه بسیاری از سفرهای نوروزی نمایان نشده و قطعاً در روزهای آینده باید منتظر اتفاقات ناگوارتری باشیم و این حاصل نادیده انگاشتن برخی مردم به هشدارهای ملتمسانه وزیر بهداشت و سایر مسئولان این وزارتخانه است.


مسئولان نظام سلامت کشور برخلاف برخی دیگر از مسئولان مدیریت بحران وقتی صحبت از دوری از دورهمی‌ها، سفر نکردن‌ها و گشت و گذارها می‌کردند فکر این روزها را می‌کردند و مسئولانی که با دهن‌کجی از کنار هشدارهای کارشناسان وزارت بهداشت عبور کرده و سیاست‌های مناسبی برای کنترل زنجیره کرونا اتخاذ نکردند، اکنون باید پاسخگوی مردم باشند.


زنگ خطر زمانی به صدا درآمد که تعطیلات نوروزی آغاز شد و مردم به دیدار فامیل و اقوام در سایر شهرها و استان‌ها شتافتند، انگار نه انگار که کرونایی در کشور جولان می‌دهد و هدف خود را ستاندن جان انسان‌ها قرار داده است.


وزارت بهداشت از اواسط اسفند برنامه‌هایی را برای کنترل همه‌گیری کووید ـ ۱۹ تدوین کرد و افزایش تخت‌های بیمارستانی یکی از این برنامه‌ها بود.


آغاز روزهای سیاه کرونایی فقط محدود به هشدار کارشناسان و مسئولان وزارت بهداشت نبود، بلکه پزشکان بیماری‌های عفونی و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز پیش‌بینی چنین روزهایی را کرده بودند اما به قول معروف کو گوش شنوا.



نگرانی وزیر بهداشت بیشتر حول محور سرایت ویروس کرونای انگلیسی میان هموطنان بود، ویروسی که همه‌گیر شده و جان بسیاری از مردم را گرفته است.


موج چهارم کرونا در مقایسه با سه موج قبلی با انرژی و قدرت بیشتر سربرآورده و روزبه‌روز بر تعداد مبتلایان افزوده می‌شود و تنها راه عبور از شرایط فعلی رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، دوری از دورهمی‌ها و ماندن در خانه است.


شهرستان‌هایی که از نارنجی به قرمز تغییر رنگ‌ داده‌اند


در حالی که طی روزهای گذشته وضعیت رنگ‌بندی استان‌ها تثبیت مانده بود و تعداد شهرهای قرمز روزی عدد ۲۵۷ بود طی ۲۴ ساعت گذشته وضعیت سیاه‌تر از گذشته شد و حالا خطر کووید ـ ۱۹ به‌خصوص کرونای انگلیسی جان تک‌تک‌ هموطنان را تهدید می‌کند.


متأسفانه عادی‌انگاری‌ها شهرستان‌های با وضعیت نارنجی و زرد را دوباره به حالت قرمز و نارنجی درآورده و با این وضعیت باید منتظر روزهای دشواری باشیم.



بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۲۹۵ شهرستان قرمز و ۹۹ شهرستان در وضعیت نارنجی قرار دارند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی، ممنوع است.


همچنین ۴۵ شهرستان در وضعیت زرد و فقط ۹ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.


شهرستان‌های کلیبر و ملکان در آذربایجان‌شرقی، چالدران و سردشت در آذربایجان‌غربی، بیله‌سوار، پارس‌آباد، خلخال، سرعین، گرمی و مشگین‌شهر در اردبیل، چادگان در اصفهان، اشتهارد در استان البرز، سیروان در ایلام، جم در استان بوشهر، قرچک و ملارد در  تهران، خانمیرزا در استان چهارمحال و بختیاری، طبس در استان خراسان‌جنوبی، بجستان، بردسکن، تربت‌جام، تربت‌حیدریه و کاشمر در استان خراسان‌رضوی، جاجرم و گرمه در استان خراسان‌شمالی، سلطانیه در زنجان، استهبان، بوانات، پاسارگاد و نی‌ریز در استان فارس، دهگلان در کردستان، بردسیر در کرمان، دالاهو و قصرشیرین در استان کرمانشاه، گالیکش در استان گلستان، سیاهکل، شفت و ماسال در استان گیلان، جزیره کیش در استان هرمزگان و اسدآباد در استان همدان طی ۲۴ ساعت گذشته تغییر رنگ داده و در وضعیت قرمز قرار گرفتند.


همچنین شهرستان‌هایی که از وضعیت زرد به نارنجی تغییر رنگ داده‌اند عبارتند از کوثر و نیر در اردبیل، دهاقان در اصفهان، جوین و خلیل‌آباد در خراسان‌رضوی، مانه و سملقان در خراسان‌شمالی، ایجرود در استان زنجان، علی‌آباد و کلاله در استان گلستان و بافق در استان یزد.



از سوی دیگر شهرستان‌های شوش در استان خوزستان، سپیدان در استان فارس و بم در استان کرمان به‌دلیل تثبیت روند بستری از قرمز به نارنجی تغییر وضعیت داده‌اند.


وضعیت شهرستان شاهرود نگران‌کننده است


طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۵ مورد جدید قطعی ابتلا به ویروس کرونا در شهرستان های شاهرود و میامی شناسایی و ۱۰ بیمار بهبودیافته از بیمارستان امام حسین(ع) شاهرود مرخص شده‌اند.


مردم مخاطب اصلی هشدارها هستند؛ اما مسئولان نیز باید از هرگونه تجمع، گردهمایی،  برگزاری نشست‌های اداری و افتتاح طرح‌ها پرهیز کنند.



اکنون بیمارستان امام حسین(ع) شهرستان شاهرود به درمان مبتلایان ویروس کرونا اختصاص یافته است.


ثبت بالاترین رکورد بستری بیماران کرونایی در استان اردبیل


آمار ابتلا و بستری بیماران کرونایی در استان اردبیل فراتر از پیش‌بینی‌ها بوده و طی ۲۴ ساعت گذشته به ۵۲۸ نفر رسیده است.


متأسفانه سرعت و سطح موج چهارم شیوع کرونا در استان اردبیل در مقایسه با موج‌های اول، دوم و سوم بسیار زیاد شده و در یک هفته اخیر آمار مبتلایان جدید و شمار بستری همزمان افراد مبتلا به کرونا در این استان بیش از چهار برابر شده است.


افزایش مناطق قرمز کرونایی در استان خراسان‌رضوی به ۱۱ شهرستان


استان خراسان‌رضوی اکنون دارای ۱۷ شهرستان با وضعیت نارنجی و پنج شهرستان زرد  است و شهر آبی در این استان وجود ندارد.


شهرستان‌های مشهد، نیشابور، سبزوار، طرقبه شاندیز، گناباد، تربت‌جام، صالح‌آباد، قوچان، تربت‌حیدریه، کاشمر و بجستان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.


استان کرمانشاه رو به سیاهی می‌رود


طی ۲۴ ساعت گذشته شهرهای دالاهو و قصرشیرین به وضعیت قرمز تغییر رنگ داده‌اند و با این شرایط تعداد شهرستان‌های قرمز استان کرمانشاه به ۱۱ شهر افزایش یافته است.


اسلام آبادغرب، کنگاور، پاوه، سرپل ذهاب، گیلانغرب، صحنه، سنقر و کلیایی، هرسین، دالاهو و قصرشیرین در وضعیت قرمز هستند، شهرهای جوانرود و روانسر در وضعیت نارنجی و تنها شهرستان مرزی ثلاث باباجانی نیز در وضعیت زرد قرار دارد.


همچنین ۶۳۰ بیمار مربوط کووید ـ ۱۹ در مراکز درمانی استان کرمانشاه بستری هستند که در مقایسه با روز گذشته ۴۴ نفر افزایش یافته است.


وضعیت ایلام خطرناک شد


اکنون شهرستان‌های ایلام، آبدانان، دره‌شهر، چوار، دهلران، بدره، چرداول، مهران، ایوان و سیروان در وضعیت قرمز قرار دارند و شهرستان هلیلان و ملکشاهی نیز در وضعیت نارنجی هستند.


با تداوم روند افزایشی ابتلا و بستری در استان ایلام وضعیت قرمز و خطرناک خواهد شد.


ظرفیت بیمارستان‌های توحید سنندج و امام حسین‌(ع) بیجار تکمیل شد


طبق اعلام مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان میزان افزایش بستری‌ها و مبتلایان به کرونا در این استان سیر صعودی دارد، به‌طوری‌که ظرفیت بستری بیمارستان توحید سنندج و بیمارستان امام حسین‌(ع) بیجار تکمیل شده است.


ظرفیت نمونه‌گیری از افراد مشکوک مبتلا به کرونا استان کردستان از ۷۰۰ تست روزانه به یک‌هزار و ۵۰۰ تست افزایش یافته و تا سه هزار تست در روز هم قابل افزایش است.


بر اساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا در شهرهای قرمز حضور کارکنان دستگاه‌های ارائه‌دهنده خدمات ضروری با تشخیص بالاترین مقام ۵۰ درصد کاهش می‌یابد؛ حضور کارکنان سایر دستگاه‌ها و ادارات نیز به میزان دو سوم کاهش خواهد یافت.


مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و مؤسسات آموزش عالی در شهرهای قرمز و نارنجی نیز کاملاً تعطیل هستند.


برگزاری نمازهای جمعه، مساجد، نمازهای جماعت یومیه و مراسم آیینی و مذهبی در شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است.


در شهرهای نارنجی، حضور کارکنان دستگاه‌ها و ادارات ارائه‌دهنده خدمات ضروری تا یک سوم کاهش می‌یابد؛ همچنین نیمی از کارکنان سایر دستگاه‌ها می‌توانند در ادارات حضور داشته باشند.


بر اساس آمار امروز (۲۳ فروردین) تمام مراکز استان‌ها در وضعیت قرمز قرار دارند و وضعیت به شکل اسفناکی خطرناک شده است.


اسامی شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی که سفر به این شهرها ممنوع بوده و به ترتیب جریمه یک میلیون تومانی و ۵۰۰ هزار تومانی متخلفان در پی خواهد داشت را اینجا بخوانید.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: حسین بوذری کرونا
ارسال نظر