موافق کاندیداتوری «حسن خمینی» نیستم/اگر رد صلاحیت شوم تابع قانون هستم
به گزارش خبرنگار حوزه سیاست داخلی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، علی مطهری امروز (دوشنبه ۲۳ فروردین) در نشست خبری گفت: در حال حاضر کشور تحت فشارهای زیادی است و احتمال رفع این تحریمها و احیای برجام وجود دارد، دنیا منتظر پیام مردم از این انتخابات است. این پیام بر سیاست داخلی و خارجی کشور ما مؤثر خواهد بود، بنابراین میزان مشارکت مردم در انتخابات بسیار اهمیت دارد. لذا برای افزایش مشارکت تلاش میکنیم چراکه مردم گلایههایی دارند و به دلیل اتفاقات سال گذشته احساس بیتأثیری در انتخابات دارند، لذا باید تلاش کنیم که مردم مشارکت فعال در انتخابات داشته باشند.
داوطلب سیزدهمین انتخابات ریاستجمهوری افزود: برداشت دوگانگی از مواضع بنده درست نیست. دستهبندی اصولگرا و اصلاحطلب درست نیست. بنده مواضع روشنی دارم که هر کدام از دو جریان به فراخور دیدگاه خود از آن استقبال کردند و یا بالعکس. اصلاحطلبان در مسائل فرهنگی و اصولگرایان در مسائلی نظیر حقوق شهروندی ضعف دارند.
مطهری در واکنش به کاندیداتوری حسن خمینی تصریح کرد: اطلاع دقیق ندارم که وی تصمیم برای ورود به میدان دارد یا خیر. بنده با ریاست جمهوری روحانیون موافق نیستم آنها باید به کار فرهنگی خود برسند و پستهای اجرایی دولتی را اشغال نکنند.
این نماینده سابق مجلس ادامه داد: ورود فردی با شرایط بنده کمک به انقلاب است و همچنین اصولگرایان قضیه را تمامشده میدانستند به همین دلیل وارد انتخابات شدم. برنامه بنده در حال تکمیل است، روابط ما با کشورهای مسلمان مطلوب نیست و در بین آنها منزوی هستیم. چرا روابطمان با بحرین و اردن تنشزاست که از ترس ما به دامن اسرائیل بیفتند، لذا این موارد نقایصی است که داشتیم، صدور انقلاب بدون روابط خارجی مناسب امکانپذیر نیست. رابطه غیر از مذاکره و تسلیم است. بنابراین رابطه با کشورهای همسایه را باید تقویت کنیم و نباید کاملا به دامن چین و روسیه بیفتیم که نتوانیم منافع کشور خود را هم حفظ کنیم.
مطهری با تاکید بر گسترش روابط با سایر کشورها اظهار کرد: در حال حاضر با ۶ کشور روابط اقتصادی داریم در صورتی که باید با سایر کشورها مانند هند و مالزی و کشورهای اروپایی رابطه برقرار کنیم و قرارداد ببندیم تا مجبور به پذیرش برخی قراردادهای تحمیلی نشویم.
این چهره اصلاحطلب در رابطه با صحبتهای خود در مورد حجاب در کلاب هاوس گفت: مطلب را بهدرستی بازتاب نمیدهند و آن هم بهسرعت منتشر میشود در حالی که اگر کسی صوت سؤال و جواب را گوش کند متوجه میشود که مطلب عادی و منطقی است. در مورد نوع پوشش بنده جواب مفصلی دادم. اتفاقاً شورای نگهبان از این صحبتها استقبال میکند.
مطهری در مورد بهکارگیری زنان در کابینه افزود: اگر خانمی در حد ریاستجمهوری باشد و کاندیدا شود، شورای نگهبان قاعدتاً باید وی را تأیید صلاحیت کند. در کابینه هم اگر زنان اصلح حضور داشته باشند باید از آنها استفاده کرد. همچنان که اگر فردی اصلح و اهل سنت باشد هم باید از او استفاده کرد، لذا ملاک اصلح بودن است. اینکه بگوییم ۵ تا وزیر انتخاب میکنم واقعی نیست چون ممکن است ۵ وزیر زن اصلح نداشته باشیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: بنده امیدوارم در شورای نگهبان تأیید صلاحیت شوم، عدم تأیید صلاحیت بنده در مورد انتخابات مجلس خطای سهوی بود. جلسهای هم که با شورای نگهبان داشتم با آنها بحث کردم و جلسه را ترک کردم و اگر در آن جلسه میماندم و بهتر برخورد میکردم، تأیید صلاحیت میشدم. در حال حاضر هم دلیلی برای ردصلاحیتم نمیبینم اما اگر رد صلاحیت شدم تابع قانون هستم.
این داوطلب سیزدهمین انتخابات ریاستجمهوری در رابطه با فیلترینگ فضای مجازی متذکر شد: فضای مجازی را نمیتوان رها کرد. بنده با فیلترینگ موافق هستم و بهترین راه برای سست کردن اراده ملت ترویج مسائل غیراخلاقی است. مشکلی نیست کارشناس بی بی سی و یا منافقین در کلاب هاوس حضور داشته باشند چرا که جواب آنها را میدهیم. فیلترینگ تلگرام بازخورد مثبتی نداشت البته برخی صحبتها میشود که امکان فیلترینگ وجود ندارد.
مطهری در پاسخ به خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا در مورد اینکه در صورت پیروزی آیا از اقلیتهای دینی نظیر مسیحیان در کابینه خود گفت: ملاک اصلح بودن است و اگر رئیس جمهور شوم قطعاً از اقلیتهای دینی استفاده میکنم.
وی در واکنش به این صحبت خبرنگار خبرگزاری آنا در مورد اینکه برجام منجر به شکلگیری رویکرد منفی در افکار عمومی برای رابطه با غرب شده است اما شما همچنان برای حل مشکلات به رابطه با غرب تأکید میکنید، گفت: اگر در مورد برجام داخل کشور متحد بودیم و همه سعی بر حفظ آن داشتند امتیازهای بیشتری هم از برجام میگرفتیم. اکثر مردم موافق روابط خارجی هستند و میخواهند که با دنیا ارتباط داشته باشیم و این راهی است که باید برویم.
مطهری درباره وحدت با جریانهای سیاسی کشور افزود: حتما دولت ائتلافی تشکیل میدهم و از افراد اصلح در هر دو جریان استفاده میکنم. چون من در هر دو جریان سیاسی کشور حامیانی دارم.
وی با تاکید بر استفاده از نیروهای هر دو جناح سیاسی خاطرنشان کرد: اختلاف دو جریان بر سر هیچ و پوچ است و موضوعیت ندارد که نتوانند کنار هم کار کنند. در ابتدا به روحانی هم گفتم که از نیروهای هر دو جریان در کابینه استفاده کرد اما این اتفاق شکل نگرفت. در حقیقت روحانی از ظرفیت ۲۴ میلیون رأی که به او داده شد، استفاده نکرد.
این نماینده سابق مجلس در ادامه تصریح کرد: از فضای انتخابات مجلس یازدهم عبور کردیم و اگر شورای نگهبان اجازه بدهد همگان در فضای رقابت حضور داشته باشند، مشارکت افزایش پیدا میکند.
وی با اشاره به برنامههای اقتصادی خود برای دولت سیزدهم اظهار کرد: مهمترین مشکل اقتصادی نقدینگی است که باید کنترل شود. اگر تحریمها همچنان باقی بماند باید کار ضربتی صورت بگیرد و مردم در خصوص کالاهای ضروری خود نگرانی نداشته باشند. در حقیقت باید افراد توانمند را پیدا کرد و از آنها استفاده کرد، بنده معتقدم هر کسی هر پستی میگیرد باید با آن آشنا باشد نه اینکه وزیری را بر وزارتخانه بگذاریم که با آن آشنا نیست لذا در انتخاب وزرا باید دید تخصصی داشت نه سیاسی.
مطهری در واکنش به اینکه با وجود تأکید دولت بر توان برجام برای حل مسائل و مشکلات کشور اما این اتفاق شکل نگرفت، متذکر شد: اصل برجام خوب بود اما نقاط ضعفی هم داشت و در این باره بیشتر از این نتوانستیم امتیاز بگیریم. برجام با ابتکار رهبری شروع شد و با موافقت ایشان امضا شد.
این چهره اصلاحطلب با تأکید بر اجباری بودن حجاب ابراز کرد: امروز در مورد حجاب اجبار به معنای دقیق کلمه نیست و دیکته نکردیم که دقیقا چه لباسی بپوشند حدود ۷۰ درصد از زنان به صورت کامل حجاب را رعایت میکنند و مابقی به صورت به صورت نسبی رعایت میکنند که حکومت هم با آنها کاری ندارد. اگر خانمها نخواهند حجاب را رعایت کنند البته هیچکس جلودار آنها نیست.
مطهری در پایان این نشست یادآور شد: در حال حاضر با توجه به قرار گرفتن در آستانه انتخابات بهتر است افراد و چهرهها گلایههای خود را کنار بگذارند و در راستای افزایش مشارکت تلاش کنند.
انتهای پیام/۴۱۵۸/پ
انتهای پیام/