صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۳ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
خطیب‌زاده:

سانتریفیوژهای آسیب‌دیده نطنز از نوع آی آر-1 بودند/ از صهیونیست‌ها انتقام می‌گیریم

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در اتفاق ناگواری که در نطنز افتاد، رد پای رژیم صهیونیستی به چشم می‌خورد و تمامی سانتریفیوژهایی که از مدار خارج شدند از نوع آی آر-1 هستند و این توان در ایران وجود دارد که در کمترین زمان با انواع پیشرفته‌تر جایگزین شوند.
کد خبر : 574286

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجه گروه جهان خبرگزاری آنا، جلسه هفتگی سعید خطیب‌زاده با خبرنگاران رسانه‌های داخلی و خارجی به‌صورت آنلاین برگزار شد. 


وی گفت: رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا در حد واجب شرعی است و همه ما باید رعایت کنیم و قدردان کادر پزشکی جهادگرمان باشیم.


سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در هفته جاری اگر جزئیات نهایی شود، از روز چهارشنبه کمیسیون برجام بار دیگر برگزار خواهد شد. امشب نیز میزبان سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه خواهیم بود.


رد پای رژیم صهیونیستی در حادثه نطنز


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره حادثه نطنز عنوان کرد: در اتفاق ناگواری که در نطنز افتاد، رد پای رژیم صهیونیستی به چشم می‌خورد. خوشبختانه آسیب انسانی و محیط زیستی به وجود نیامد، ولی جنایت علیه بشریت است. تمامی سانتریفیوژهایی که از مدار خارج شدند از نوع آی آر یک هستند و این توان در ایران وجود دارد که در کمترین زمان با نوع‌های پیشرفته‌تر جایگزین شوند.


وی عنوان کرد: رژیم صهیونیستی تلاش کرد از مردم ایران انتقام صبر خود را بگیرد، ولی باید بدانند در جای خود ایران انتقام خواهد گرفت.


خطیب‌زاده درباره سفر لاوروف گفت: علاوه بر ملاقات با ظریف و حسن روحانی، توافق‌نامه همکاری‌های جامع امضا و ملاقات‌ها در تهران انجام می‌شود.


پرداخت بدهی کره‌ جنوبی به ایران ربطی به احیای برجام ندارد


سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار آنا گفت: ایالات متحده در چهار سال گذشته در دولت ترامپ و دو ماهی که دولت بایدن بر سر کار آمده به‌دنبال از بین بردن برجام و تمام منافع ایران بوده و این موضوع بر کسی پوشیده نیست. بارها مقام‌های آمریکا اعلام کردند تحریم‌ها را اعمال می‌کنند تا برجام از بین رود و در آینده نتوان آن را احیا کرد. 


وی افزود: متأسفم برخی در آمریکا به وین می‌آیند تا به جای رفع تحریم‌ها با 4+1 مذاکره کند. باید بدانند مسیری که برای اصلاح در نظر گرفته‌اند، باید کامل باشد


خطیب‌زاده درباره سفر نخست‌وزیر کره‌جنوبی و اینکه گفت موضوعات ایران و کره به احیای برجام مربوط می‌شود، عنوان کرد: یکی از موضوعات مهم این است که سئول بدهی قطعی به ما دارد و ربطی به تحریم‌های فراسرزمینی آمریکا ندارد. روابط ایران و کره‌جنوبی بسیار ضربه خورده و البته رایزنی‌هایی انجام شده است که باید ببینیم در چه سطحی عملیاتی می‌شود.


دیپلمات ارشد کشورمان گفت: روابط ایران و عراق چندلایه، مردمی و راهبردی است و در تمام موضوعات دوجانبه رایزنی‌ها در حال انجام است. روابط استانی با اقلیم و بخش‌های دیگر عراق پیگیری می‌شود. با توجه به قرابت‌های نزدیک میان اقلیم و استان‌های ما، روابط در سطوح بسیار خوبی پیگیری می‌شود. 


سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره بدهی‌های عراق به ایران عنوان کرد: درباره بدهی‌ها در سفر وزیر امور خارجه عراق به تهران مفصل صحبت کردیم، رئیس کل بانک مرکزی به عراق رفت، یک‌سری اقدامات انجام شد و در دست انجام است. قاعدتاً موانعی وجود دارد، ولی پیشرفت‌هایی انجام شده است.


برچسب‌های خیالی دولت ترامپ به برخی تحریم‌ها فاقد اعتبار است


خطیب‌زاده درباره اینکه تعریف ایران و آمریکا از تحریم‌ها متفاوت است و آیا تحریم‌های غیربرجامی باید برداشته شود، گفت: روشن گفته‌ایم باید وضعیت به ژانویه ۲۰۱۷ برگردد. برچسب‌های خیالی که دولت ترامپ به برخی تحریم‌ها زده و برخی را باز اعمال کرده اعتباری ندارد. با سیاست داخلی آمریکا کاری نداریم. آمریکا وظایف و تعهداتی ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ دارد.


وی افزود: در برجام آمده است که آمریکا چه باید بکند. همه این تحریم‌ها بخشی از فشار حداکثری آمریکاست. لیست را به کمیسیون مشترک ارائه می‌کنیم و کاری با آمریکا نداریم.


خطیب‌زاده در پاسخ به این سؤال که راستی‌آزمایی چگونه انجام می‌شود؟ گفت: زود است به آنجا برسیم، ولی راستی‌آزمایی کار سختی نخواهد بود اگر آمریکا بخواهد واقعا به اقدامات خودش برگردد. اگر تمامی اقداماتش را پیش از زمانی که اعلام می‌کند، انجام داده باشد بسیاری از این موضوعات قابل راستی‌آزمایی است.


وی افزود: اگر آمریکا این‌بار واقعی و صادقانه بخواهد تحریم‌ها را رفع کند، حلقه‌ای از موضوعات وجود دارد که باید مؤثر برداشته شود نه بر روی کاغذ. جزئیات آن به گفت‌وگوهای پیچیده در کمیسیون مشترک نیاز دارد که تا آنجا فاصله داریم.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اظهارات مطرح‌شده مبنی بر اینکه حادثه نطنز حاصل مذاکرات وین است، گفت: پاسخ نطنز انتقام از اسرائیل است و این رژیم نمی‌تواند بازی را عوض و از جیب مردم ایران هزینه کند. این رژیم در چند ماه گذشته برخی اقدامات را انجام داده و برخی درزهای خبری را انجام می‌دهد. اهدافش روشن است و بر نخبگان و اهل خرد ایران نیز پوشیده نیست.


وی گفت: وزارت امور خارجه مسئولیت مذاکره را برعهده دارد و ایران نیز پاسخ اسرائیل را از مجاری خود خواهد داد.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره گزارش‌های منتشر شده درباره گفت‌وگوها در وین عنوان کرد: آن‌چه ایران پیگیری می‌کند، رفع جامع تحریم‌ها در یک گام و به صورتی است که راستی‌آزمایی کنیم. این‌که چگونه این گام انجام و راستی‌آزمایی خواهیم کرد، موضوع قابل توجهی برای گفت‌وگوهاست.


وی افزود: از همه مکانیسم‌های مندرج در کمیسیون و برجام و در ارتباط با دوستان و متحدان استفاده خواهیم کرد. 


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره گزارش نیویورک تایمز مبنی بر اینکه حادثه نطنز به حدی بوده که ۹ ماه طول می‌کشد غنی‌سازی ایران از سر گرفته شود و میزان خسارت‌ها گفت: هر آن‌چه در نطنز بود سانتریفیوژهای نسل اولی بود که نسبت به آنچه الان داریم بسیار ابتدایی بودند. آنچه در نطنز اتفاق افتاد نه می‌تواند دانش بومی ما را به عقب بیندازد و نه در مسیر قطعی رفع تحریم‌های آمریکاست.


صبر راهبردی و رفتار حکمیانه ایران بود، برجام نابود می‌شد


وی درباره اظهارات سفیر فرانسه در تهران گفت: به شرط صحت این انتساب، اگر نبود صبر راهبردی این ملت و اگر نبود رفتار حکیمانه جمهوری اسلامی ایران به‌خاطر نقض آشکار تعهدات آمریکا پس از خروج به‌خاطر بدعهدی‌ها و بی‌عملی‌هایی که اروپا انجام داده است، قطعا چیزی از برجام باقی نمانده بود. 


خطیب‌زاده تصریح کرد: پرونده هسته‌ای پرونده ملی است و به تحولات داخلی مرتبط نیست و دستگاه‌های حاکمیتی آن را پیگیری می‌کنند. انتخابات ایران در موضوعات کلان در چارچوب حاکمیت هر نتیجه‌ای حاصل شود عمل خواهد کرد. سفیران مقیم در تهران این را می‌دانند، ولی مجدد خواستم یادآوری کرده باشم.


وی در پاسخ به سؤال دیگری بیان کرد: میزان خسارت‌ها در نطنز باید با آزمایش همه سانتریفیوژها اتفاق بیفتد و البته جای آن‌ها سانتریفیوژهای پیشرفته جایگزین می‌شود. فعلاً خیلی زود است و در حال بررسی تک تک سانتریفیوژها هستند.


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر مشاور امنیت ملی عراق گفت: امروز با ظریف دیدار می‌کند و ما موضوعات دوجانبه‌ای با عراق داریم. مراودات ما با عراق درباره تبادل هیئت‌ها بعضی وقت‌ها روزانه است و موضوعات از نزدیک پیگیری می‌شوند.


وی درباره حادثه نطنز گفت: این یک تروریسم هسته‌ای بود که می‌توانست به فاجعه انسانی بینجامد و پاسخ‌های مختلفی باید به این رژیم داده شود. وزیر امور خارجه و نمایندگی ما پیگیر این موضوع هستند و امروز یا فردا اقدامات اعلام می‌شود. برخی اقدامات در مسیر غیر آشکار خود انجام خواهد شد که شاید هیچ‌گاه گفته نشود.


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره امضای موافقت‌نامه با روسیه گفت: این همچنان پایه همکاری‌های ایران و روسیه را در ابعاد مختلف تعریف می‌کند.


باید میان آن‌چه رژیم صهیونیستی انجام می‌دهد با نقش آژانس تفکیک قائل شد


وی درباره کنوانسیون رژیم حقوقی خزر گفت: تصویب آن در مراجع داخلی در حال انجام است. فکر می‌کنیم باید تمرکز خود را برای نهایی شدن گفت‌وگوها و پیش‌نویس تعیین خطوط مبدأ در دریای خزر بگذاریم که تصویب کنوانسیون را تسهیل کنیم.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اظهارات نتانیاهو و مقام‌های رژیم صهیونیستی درباره برنامه هسته‌ای ایران و نحوه برخورد آژانس با حادثه دیروز گفت: باید میان آن‌چه در نطنز رخ داده و آن چه رژیم اشغالگر قدس انجام می‌دهد و نقش آژانس تفکیک قائل شد. آژانس و مراجع بین‌المللی دیگر باید وظایف خود را انجام دهند.


وی افزود: مسیری که این رژیم می‌رود روشن است و این‌که از نخست‌وزیر این رژیم می‌شنوید تمام تلاش خود را خواهد کرد تحریم‌های ایران لغو نشود، این است که از طریق جیب ملت ایران می‌خواهند به اهداف خود دست یابند. مدیریت رفتار ما در اختیار خودمان است و این رژیم همانند سابق جواب خود را خواهد گرفت. این رژیم بیش از اندازه دوست دارد صحبت ‌کند.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اینکه آیا مذاکرات وین با آن‌چه رهبری تببین کردند به نتیجه می‌سد، گفت: زود است پیش‌بینی کنیم. سیاست قطعی کشور همان است که رهبری فرمودند و مأموریت ما دیپلمات‌ها آن است که سیاست‌ها را عملیاتی کنیم و در آن مسیر گام برداریم. به ملت ایران قول می‌دهم دیپلمات‌ها از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند کرد که تحریم‌ها در اسرع وقت مرتفع شوند. 


انتهای پیام/4033/

انتهای پیام/

ارسال نظر