صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۱ - ۰۱ دی ۱۳۹۴
در نشست تخصصی کارگروه‌های کنفرانس بناهای بلند مطرح شد؛

ضرورت به کارگیری عناصر معماری ایرانی در طراحی سازه‌های بلند

بناهای بلند از مهمترین موضوعات معماری و شهرسازی است که دومین کنفرانس بناهای بلند فرصت مناسبی برای پرداختن به معماری ایرانی در ساخت این بناهاست و همچنین می‌تواند راهگشای حل مشکلات ساختمان‌های بلند با توجه به مباحث توسعه پایدار باشد.
کد خبر : 57386

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از ستاد خبری کنفرانس بناهای بلند، نشست کارگروه‌های تخصصی تکنولوژی و ساختمان، قوانین‌و‌مقررات و تکنولوژی‌و‌ساختمان با محور مباحث پایداری روز سهشنبه اول دی ماه سال جاری در مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد برگزار شد.


محمود گلابچی دبیر کارگروه تکنولوژی و ساختمان دومین کنفرانس بناهای بلند بیان کرد: دومین کنفرانس بناهای بلند در حال پرداختن به پرچالشترین مبحث معماری و شهرسازی است. موضوعی که محصول علم و تکنولوژی و درصدد رفع نیازهای انسان کرد.


وی خاطرنشان کرد: احداث ساختمانهای بلند باید در جایی صورت گیرد که ضرورت‌های معماری و شهرسازی و زیستمحیطی ایجاب میکند.


استاد دانشکده معماری دانشگاه تهران ضمن ابزار نگرانی در ساخت بیاصول بناهای بلند اظهار کرد: تهران بر روی منطقه زلزله خیز قرار گرفته است که اگر معیار‌های لازم برای ساخت بناهای بلند در نظر گرفته نشود، عواقب جبرانناپذیری گریبانگیر ما خواهد شد.


وی عنوان کرد: از 4650 سال قبل از میلاد مسیح ساخت بناهای بلند مرسوم بوده است و اهرام مصر از آن زمان و مساجد و گلدسته‌های امروزی نمونه بارز این بناها هستند.


گلابچی با بیان اینکه از تکنولوژیهای نوین در ساخت بناهای بلند بهره نگرفتهایم، گفت: از زمانی که تهران به بلندمرتبهسازی پرداخته، هیچ ملاحظاتی برای ساخت اصولی این سازههای بلند در نظر گرفته نشده است.


گلابچی به لزوم تحقیق و تفحص در ساختمان‌‍های بلند اشاره و اعلام کرد: در کارگروه تکنولوژی و ساختمان دومین کنفرانس بناهای بلند، 30 مقاله پذیرفته شده است که از این تعداد 12 مقاله به صورت شفاهی ارائه خواهند شد.


همچنین متین علاقمندان، استادیار دانشگاه شهید بهشتی، در این نشست بیان کرد: مطالعات زیادی در حوزه شبه ساختمان بناهای بلند صورت گرفته است که مشخص کردهاند چه کارهایی باید صورت بگیرد تا با توجه به میان رشته‌ای بودن بناهای بلند احداث این بناها با توجه به تمام زوایای اجتماعی فرهنگی، شهرسازی و معماری صورت گیرد.


وی با تأکید بر فرم ساختمانهای بلند در احداث این بناها، اظهار کرد: ارتفاع تنها معیار تعریف یک ساختمان بلند نیست؛ معماری و بحث سازه از مهمترین موضوعاتی است که می‌توان بر اساس آن‌ها پیشبینی کرد که ساختمان‌های بلند به چه سمتی رفته و چه نیازهایی پیدا خواهند کرد.


دومین کنفرانس بناهای بلند امکان تدوین یک منشور را دارد


همچنین منوچهر شیبانی در کنفرانس نشست تخصصی کارگروه قوانین و مقررات عنوان کرد: همان‌طور که می‌دانیم از ابتدای شکل‌گیری یک ساخت و ساز به ویژه بناهای بلند با قوانین سر و کار داریم تا زمان بهره‌برداری که افراد زیادی در این حوزه گسترده قانونی درگیر هستند.


وی افزود: باید به نحوی به قانون نگاه کنیم تا بتوانیم چالش‌های آن را برطرف کنیم و متأسفانه کمبودهایی وجود دارد که باید به درستی به آن‌ها پرداخته شود.


مهدی ابراهیمی، عضو کارگروه قوانین و مقررات، نیز به اهداف قانون نیز گفت: اهداف قانون شامل اهداف اجتماعی، تأمین امنیت و عدالت اجتماعی در حوزه مسکن است.


وی اظهار کرد: دومین نگاه اهداف قانون، اهداف حقوقی هستند و در این‌باره با کمبود‌هایی در بحث قوانین مواجه هستیم. برای نمونه ما در فقه چیزی به عنوان مالکیت تدریجی نداریم اما به تدریج این نوع از مالکیت وارد قانون شد که چندان موفق نبود.


ابراهیمی با بیان اینکه روش‌های تعیین‌شده برای حصول به اهداف قانون شامل چند مورد است، عنوان کرد: اول جرم‌انگاری برای اینکه تضمین روی معاملات وجود داشته باشد، دوم الزام ثبت رسمی قرارداد‌ها که بر این اساس دیگر در هیچ مشاور املاکی نمی‌توان سندی را به ثبت رساند و سوم صدور شناسنامه فنی مستقل برای هر واحد است که باید به شهرداری تسلیم شود و تمامی اجزای یک واحد را باید نشان داده باشد.


وی تاکید کرد: موارد فوق کمک می‌کند تا چالش‌های قانونی در حوزه مالکیت تدریجی تا حدود زیادی رفع شود.


ضرورت رعایت ملاحضات طراحی پایدار در سازه‌های بلندمرتبه


کتایون تقی‌زاده عضو هیأت علمی دانشکده معماری پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران نیز در نشست تخصصی کارگروه تکنولوژی و ساختمان با محور مباحث پایداری گفت: در قرن بیستم بیش از نیمی از جمعیت جهان در شهرها و آپارتمان‌ها زندگی می‌کنند که این موضوع اهمیت پایداری در ساختمان‌های بلند را با توجه به تغییر در کاربری زمین و استفاده بیشتر از مصالح ساختمانی ایجاب می‌کند.


این عضو کارگروه تکنولوژی و ساختمان کنفرانس بناهای بلند با بیان این موضوع که اکنون گسترش افقی هزینه زیادی دارد و ناچار به گسترش عمودی هستیم، افزود: آمریکا و اروپا از اولین کشورهایی بودند که اقدام به ساخت بناهای بلند کردند و این نیاز در آنها از بین رفته و اکنون به این فکر هستند که چگونه می‌توان در ساخت بناهای بلند انرژی را تامین و از مصالح قابل بازیافت استفاده کرد.


وی تصریح کرد: این در حالی است که بیش از نیمی از ساختمان‌های احداث شده در آسیا، ساختمان‌های بتنی هستند که با توجه به مواد اولیه استفاده شده در آنها، باید به فکر بازنگری در خصوص چگونگی بهره‌برداری از این ساختمان‌ها باشیم.


تقی‌زاده تاکید کرد: آلوده‌ترین صنعت ساختمانی سیمان است که باعث آلودگی هوا و صدمه به محیط زیست می‌شود و تولید آن بالا است.


وی اظهار کرد: 74 درصد بناهای بلند جهان در آسیا ساخته شده که در این میان چین سردمدار ساخته شدن این گونه بناها است.


عضو هیأت علمی دانشکده معماری پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران در توضیح مزایای ساخت بناهای بلند بیان کرد: استفاده بهینه از زمین و کاهش آسیب به محیط زیست از مهم‌تری موضوع‌هایی بود که بشر را به فکر احداث این ساختمان‌ها انداخت اما اکنون ساختمان‌های بلند تبدیل به یک مشکل شده است.


تقی‌زاده به اهمیت احترام به کاربر در اصول پایدار اشاره کرد و گفت: صرف‌نظر از مباحث فنی و مهندسی ساخت بناهای بلند موضوعی که امروزه بیش از گذشته مورد توجه کارشناسان این حوزه قرار گرفته، مباحث اجتماعی و تاثیری است که ساختمان‌های بلند در تغییر شکل روابط اجتماعی افراد دارد زیرا گروهی از ساکنان بناهای بلند که در ساختمان‌های با کیفیت زندگی می‌کنند، به دلیل نوع روابط در این گونه‌ بناها، دچار مشکلات روحی می‌شوند.


انتهای پیام/

ارسال نظر