صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۲۳ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۰

اوج‌گیری دوباره کرونا، مقصر کیست؟

طبق آخرین نقشه کرونا در کشور نیز از روز هجدهم فروردین ماه ۲۵۷ شهرستان در وضعیت قرمز و تمامی مراکز استان‌ها در وضعیت قرمز قرار گرفتند.
کد خبر : 573712

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا،   آغاز سال ۱۴۰۰ بار دیگر کرونا در کشور اوج گرفت تا هر روز با افزایش میزان مبتلایان، بستری‌ها و بار دیگر سه رقمی شدن قربانیان کرونا مواجه شویم، این روند به جایی رسید که سه شنبه هفدهم فروردین ماه با شناسایی ۱۷ هزار و ۴۳۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در کشور، رکورد موارد ابتلای روزانه از آغاز شیوع بیماری شکست، آماری که در روز هجدهم نیز صعودی بود و به رقم ۲۰ هزار و ۹۵۴ رسید.


این آغاز موج چهارم کرونا در کشور است، موجی که سرعت افزایش بستری‌ها در آن به مراتب شدیدتر از خیزهای قبلی است. چنانچه ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت نیز با اعلام اینکه شیب ابتلاء به کرونا در کشور موشکی شده است، اظهار داشته: پیش بینی می‌کنیم موج چهارم بدتر از موج‌های قبلی باشد.


موج چهارم چگونه آغاز شد؟


در حالی که هم‌اکنون تعداد شهرهای قرمز در کشور سه برابر شده است پیش از ایام نوروز اغلب این مناطق آبی بودند، کارشناسان معتقدند عدم تداوم محدودیت‌های قبلی و ادعاهایی مبنی بر این که “از پیک کرونا عبور کرده‌ایم”، موجب شد تا سهل‌گیری شهروندان در ایام آخر سال و نوروز بیشتر شود. چنانچه پانزدهم فروردین، معاون کل وزارت بهداشت اعلام کرد: «رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شهر تهران به کمتر از۵۰ درصد رسیده…»


اظهارات رئیس‌جمهور مبنی بر پایان پیک کرونایی و سهل‌گیری‌های ستاد ملی کرونا که با رنگ‌بندی شهرها به قرمز و نارنجی و زرد و سفید راه را برای سفر به استان‌های دیگر باز گذاشت موجب شد تا مردم از کرونا غافل شوند.


در حالی‌که سعید نمکی وزیر بهداشت در روزهای آخر سال با التماس از مردم می‌خواست به سفر نروند. اما نه ستاد ملی کرونا و نه مردم به درخواست وزیر بهداشت وقعی ننهادند تا او در پایان تعطیلات با بیان اینکه با موج سهمگین و پرچالشی روبرو هستیم مطرح کند: «گفتیم، نامه زدیم، التماس کردیم به سفر نروید» ولی «در مورد کنترل سفرها کسی به حرف من گوش نداد و امروز با گرفتاری بسیار سنگینی مواجه هستیم.»


این اظهارات نه تنها از سوی نمکی بلکه از سوی حریرچی نیز در برنامه چاپ اول شبکه خبر مطرح شد، وی با اشاره به اینکه خواسته ما ممنوعیت مسافرت بود در این برنامه گفت: تاکید وزارت بهداشت این بود که از فرصت طلایی نوروز برای کاهش آمار کرونا استفاده کنیم و مانند سال گذشته که همه جا تعطیل بود امسال نیز همانگونه شود و جلوی مسافرت‌ها گرفته شود و با طرح شهید رجایی شعله‌های کرونا را خاموش کنیم. اما برخی در ستاد ملی کرونا مانع شدند تا از فرصت طلایی عید برای خاموش کردن شعله‌های کرونا استفاده کنیم.


اما وی در پاسخ به این سوال که چه کسانی برای تعطیلی سفرها در نوروز ۱۴۰۰ مخالفت کردند گفت: نمی‌توانم اسامی این افراد را بگویم.


مقصر کیست؟


وضعیت کرونایی این روزهای کشور از سه رقمی شدن دوباره آمار مرگ مبتلایان کرونا، افزایش صعودی و غیرقابل کنترل تعداد مبتلایان تا تغییر وضعیت شهرهایی که فقط در طی ۱۵ روز، از وضعیت زرد و کم‌خطر به وضعیت قرمز و بسیار پرخطر رسیدند، نشان دهنده عملکرد غیرقابل دفاع ستاد ملی کروناست.


هر چند در این میان نمی‌توان سهم مردم را به دلیل سهل‌گیری شرایط نادیده گرفت اما عملکرد مسئولان وزارت بهداشت، دولت و ستاد ملی کرونا در این میان نیز بی‌تأثیر نیست. اگرچه مسئولان وزارت بهداشت و شخص وزیر پیش از ایام نوروز به صراحت مردم را از سفر برحذر می‌داشت یا به گفته حریرچی توصیه وزارت بهداشت ممنوعیت سفرها بود اما آن‌ها حتی این روزها گرچه به صراحت از اوضاع اسفناک کرونایی سخن می‌گویند اما نقدی بر  عملکرد سایر اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا ندارند و به راحتی از آن می‌گذرند. به نظر می‌رسد هم پیش از نوروز و امروز وزیر بهداشت و متولیان این وزارتخانه باید جسورانه‌تر و جدی‌تر پای توصیه‌های کارشناسی خود بایستند.


از سوی دیگر برخلاف اظهارات وزیر بهداشت مبنی بر اجتناب از سفرهای نوروزی، اظهارات رئیس‌جمهور مبنی بر عبور از پیک کرونا یا سهل‌گیری ستاد ملی کرونا که وزیر بهداشت تنها یک عضو آن است و تغییر رنگ‌بندی شهرها آن هم در هفته آخر اسفندماه نشان از ناهماهنگی مسئولان دارد. در حالی که ستاد ملی کرونا باید به توصیه وزارت بهداشت که اصلی‌ترین و تخصصی‌ترین عضو این ستاد در مبارزه با کروناست عمل می‌کرد اما از عمل به توصیه این وزارتخانه سرباز زد و حتما با هماهنگی رئیس جمهور مجوز سفرهای داخلی و خارجی داده شد. آن هم در حالی که اکثر کارشناسان اجازه سفر در نوروز را اشتباهی استراتژیک خواندند که موجب افزایش مرگ و میرها در هفته‌های آتی خواهد شد. حالا هم گفته شود ۱۵‌ هزار بیمار کرونا که تست مثبت داشتند در ایام نوروز به سفر رفتند.


تداوم ناهماهنگی‌ها


در همین روزهای بحرانی بار دیگر وزیر بهداشت در نامه‌ای به رحمانی فضلی فرمانده ستاد ملی کرونا درخواست کرده تا سریعا سفرهای زمینی و هوایی ترکیه به مدت یک هفته متوقف شده و اتباع کشور ترکیه برای ورود به کشور تست کرونا بدهند اما این نامه هم با بی‌توجهی وزیر کشور مواجه شده است و علیرغم بحرانی شدن وضعیت کرونایی کشور ترکیه، پروازها به این کشور نه تنها متوقف نشده بلکه قیمت بلیت‌ هواپیما به ترکیه ارزانتر نیز شده است.


علاوه بر این، آشفتگی در بازار کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم مانند مرغ موجب شده تا در شرایط کرونایی شاهد صف‌های طویل و پرازدحام مردم باشیم. همچنین تجمعات مردمی به مناسبت‌های مختلف برگزار و هیچ منعی برای برگزاری این تجمعات صورت نگیرد.


این در حالی است که به گفته علیرضا زالی فرمانده ستاد ملی مقابله با کرونا در کلانشهر تهران و علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا باید منتظر روزها سخت‌تری بود. زالی و رئیسی هر دو بر این باور هستند افزایش آمارها در این روزها مربوط به ترددهای روزهای پایانی سال است که مردم مشغول خریدهای نوروزی بودند. به گفته آن‌ها آمار مراجعات ناشی از سفرهای نوروزی دو هفته بعد خودش را نمایان خواهد ساخت و سه هفته بعد از آن هم باید منتظر بالا رفتن آمار مرگ و میر بود. گویا، این روزهای قرمز کرونایی شاید تازه روزهای خوشی مردمی باشد که هنوز طعم تجمعات، سفرها و دورهمی‌ها زیر سایه سهل‌گیری، تناقض‌گویی‌ها و ناهماهنگی مسئولان خود در دهان‌شان تازه است.


منبع: جهت


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر