صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۳:۴۹ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۰

پیش‌بینی بورس در هفته آخر فروردین‌ماه

شاخص کل بورس در هفته سوم فروردین ماه ۴۴ هزار و ۶۲۵ واحد افت کرد و شاهد بازدهی منفی ۳.۵ درصدی بورس بودیم. آیا این روند در هفته آینده هم ادامه خواهد داشت؟
کد خبر : 573709

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، نماگرهای بازار نشان می‌دهند که به‌طور کلی سهامداران هفته ناخوشایندی را نسبت پشت سر گذاشتند. پس از صعود شاخص در روزهای پایانی سال گذشته، در دو هفته معاملاتی ابتدای سال جدید، شاخص کل میزان رشد هفته پایانی اسفند را از دست داد و دوباره به کانال ۱.۲ میلیونی بازگشت. شاخص کل در آخرین روز کاری هفته اخیر سطح حمایت یک میلیون و ۲۵۷ هزار واحدی را نیز از دست داد تا چشم‌انداز بازار بیش‌ازپیش تیره‌وتار شود.


در این هفته معاملات بازار سهام دچار عمیق‌ترین رکود در طی ۱۵ ماه اخیر شد. ارزش معاملات سهام در هفته اخیر دو بار رکورد کمترین رقم ۱۵ ماه اخیر را شکست و در روز چهارشنبه به کمترین رقم یعنی هزار و ۵۷۱ میلیارد تومان رسید. میانگین ارزش معاملات خرد بورس ۲ هزار و ۲۸۰ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۴ هزار و ۳۲۶ میلیاردی هفته پیشین، افت ۴۷ درصدی داشته است.  از سوی دیگر بازار همچنان با مازاد عرضه چند هزار میلیارد تومانی مواجه است. در آخرین روز معاملاتی هفته ارزش مازاد عرضه به ۳ هزار و ۳۳۵ میلیارد تومان بالغ شد.


میانگین ارزش صف‌های فروش در هفته اخیر ۳ هزار و ۱۴۶ میلیارد تومان بود که از میانگین هفته‌ پیشین هزار و ۲۸۲ میلیارد تومان بیشتر بود و رشد ۶۸ درصدی داشته است. میانگین ارزش صف‌های خرید نیز در هفته اخیر ۹۰ میلیارد تومان بود که از میانگین هفته گذشته ۵۵ میلیارد تومان کمتر بود. در این هفته، میانگین ارزش صف‌های خرید ۳۸ درصد کاهش یافته است.


میانگین ارقام صف خرید و صف فروش نشان از وضعیت نزولی بازار دارد، با افزایش امیدواری‌ها به لغو تحریم‌ها و احیای برجام انتظار کاهش قیمت‌ها در بازار سهام شکل گرفته است. فعالان بازار اعتقاد دارند رفع تحریم‌ها به کاهش قیمت دلار منجر می‌شود و کاهش قیمت دلار نیز موجب افت ارزش سهام شرکت‌ها خصوصاً شرکت‌های صادرات‌محور می‌شود. با این حال افزایش قیمت دلار در روز چهارشنبه تاثیر مثبتی بر بازار سهام نداشت.


به نظر می‌رسد بورس پیش از هر چیز دچار بحران بی‌اعتمادی و عدم شفافیت است. بی‌اعتمادی به بازار موجب شده که هر روز شاهد خروج سهامداران حقیقی از بورس باشیم. در هفته اخیر در تمام روزهای هفته شاهد خروج پول حقیقی از بورس بودیم و در روز چهارشنبه دهمین روز پیاپی خروج پول حقیقی ثبت شد. در مجموع کل هفته ۲ هزار و ۶۲۵ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین هفته خروج پول حقیقی ۵۲۵ میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین رشد ۱۶۹ درصدی داشته است.  


در نتیجه با توجه کاهش قیمت دلار در روز پنجشنبه چشم‌انداز بازار سرمایه در هفته آینده نزولی است مگر آن که بازارگردانان و حقوقی‌های بازار با تقاضای خود موجب رشد موقت قیمت سهم‌های لیدر شوند و شاخص را بالا بکشند. اما رشد تقاضای حقوقی‌ها تحولی در بازار ایجاد نخواهد کرد و به تغییر روند شاخص‌ها منجر نمی‌شود.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: بورس
ارسال نظر