کافرگات؛ موارد مصرف، عوارض جانبی
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا از webmd، کافرگات دارویی است که برای درمان یا پیشگیری از انواع خاصی از سردردها (سردردهای عروقی از جمله میگرن) استفاده میشود.
ارگوتامین بهعنوان ماده موجود در این دارو با باریک کردن رگهای خونی منبسط شده در سر عمل میکند.
نکات مهم در مصرف کافرگات
- این دارو بهصورت قرص استفاده شده و معمولاً در اولین علامت سردرد ۲ قرص و بعد از آن هر نیم ساعت یک قرص تا تسکین سردرد مصرف شود.
- مصرف بیش از ۶ قرص در هر حمله سردرد یا ۱۰ قرص در یک دوره ۷ روزه توصیه نمیشود.
- دوز مصرفی بر اساس شرایط پزشکی و پاسخ به درمان تعیین میشود.
- این دارو اگر در اولین علامت سردرد مصرف شود بهترین عملکرد را دارد ولی اگر بیمار صبر کند تا سردرد بدتر شود ممکن است دارو به خوبی کار نکند.
- در صورتیکه بیمار سابقه فشار خون و کلسترول بالا، دیابت، سابقه خانوادگی بیماری قلبی و اضافه وزن دارد پیش از مصرف این دارو حتماً باید موضوع را به پزشک معالج اطلاع دهد.
- مصرف این دارو ممکن است باعث سرگیجه شود بنابراین در زمان مصرف کافرگات میبایست از انجام هر فعالیتی همچون رانندگی که نیازمند هوشیاری است پرهیز شود.
- مصرف دخانیات در زمان استفاده از این دارو خطر بروز عوارض جانبی جدی مانند مشکلات قلبی و کاهش جریان خون در مغز، دستها و پاها را افزایش میدهد.
- این دارو نباید در دوران بارداری استفاده شود.
- این دارو به شیر مادر منتقل می شود و ممکن است اثرات نامطلوبی بر نوزاد شیرخوار بگذارد.
عوارض جانبی کافرگات چیست؟
حالت تهوع، استفراغ، ناراحتی معده، بیقراری، مشکل خواب یا سرگیجه از عوارض شایع مصرف این دارو است که در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض سریعاً باید به پزشک معالج اطلاع داده شود.
ضربان قلب نامنظم، بیحسی یا سوزن سوزن شدن انگشتان دست و پا، درد یا ضعف عضلانی، درد شدید معده، کمردرد، علائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر در مقدار ادرار)، درد قفسه سینه/ فک / بازوی چپ، گیجی، اشکال در گفتار، تغییرات بینایی و ضعف در یک طرف بدن از عوارض جدی مصرف این دارو است که در صورت مشاهده هر یک از این موارد بیمار باید فوراً مصرف دارو را قطع و بیمار تحت مراقبتهای پزشکی قرار گیرد.
انتهای پیام/۴۱۰۵
انتهای پیام/