انتشار شواهد محکم دال بر وجود ذرات و نیروهایی جدید در جهان
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، نتیجه مطالعاتی که به تازگی از آزمایش Muon g-۲ در آزمایشگاه ملی شتابدهنده فِرمی منتشر شده است، شواهدی متقاعدکننده را ارائه میدهد که براساس آن ذرات بنیادی موسوم به میون(muon) طبق نظریه رایج فیزیک یا مدل استاندارد، رفتاری را مطابق انتظار نشان نمیدهند.
دانشمندان انگلیسی، با حمایت مالی شورای تسهیلات علم و فناوری، نقشی محوری در تحقق آزمایش g-۲ داشتهاند. آزمایش g-۲ با بررسی دقیق فعل و انفعالات میون با یک میدان مغناطیسی حول محور آن، علائم ذرات و نیروهای جدید را جستجو کرده است.
میون هنگامی که در میدان مغناطیسی قرار میگیرد به خودیِ خود مانند یک قطبنما مغناطیسی کوچک عمل میکند و مانند یک ژیروسکوپ، با یک فرکانس دقیق خاص میچرخد، که توسط مدل استاندارد پیشبینی شده است.
با این حال، تحقیقات g-۲ این چرخش را سریعتر از آنچه پیشبینی میشود اندازه گیری کرده است. این مسئله نشان میدهد درک فعلی ما از فیزیک ناقص است و دلالت بر وجود ذرات اضافی یا نیروهای زیر اتمی پنهانی دارد که در نوسانات کوانتومی زیر اتمی حول محور میون آشکار هستند.
این نتیجه برای بیش از یک دهه گمانهزنی میشد، زیرا اندازه گیری منتشرشده در سال ۲۰۰۶ از آزمایشگاه ملی بروکهیون با مدل استاندارد مغایرت داشت.
حالا نتیجه تحقیقات آزمایشگاه فرمی که با دقت زیادی انجام شده است، این یافته جدید را به قلمرو ثبتنشدهای سوق میدهد.
مارک لنکستر(Mark Lancaster) از دانشگاه منچستر، هدایت آزمایش g-۲ را برعهده داشته است و سخنگوی این آزمایش بوده است. وی میگوید: «این گمانهزنی مدتها وجود داشته اما اکنون شواهد محکمی پیدا شده است که حکایت از وجود ذرات و نیروهایی جدید دارد. ما میدانیم که "لیست فعلی" ذرات بنیادی و نیروهایی که میشناسیم ناقص است زیرا آنها نمیتوانند محتوای ماده تاریک جهان را توجیه کنند. امیدوارم این کشف جدید علم فیزیک را متحول کند.»
انتهای پیام/۴۱۶۰
انتهای پیام/