صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۴۰ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

غول کرونا تسلیم‌شدنی نیست/ چرا گرفتار موج چهارم شدیم؟

گویا غول کرونا آمده که برنگردد و با این بار با قدرت بیشتر از قبل خود را آماده جنگ تن به تن با انسان‌ها کرده و متأسفانه با بی‌توجهی و عادی‌انگاری برخی هموطنان این ویروس وحشی خوشحال‌تر از هر زمان دیگر شده است.
کد خبر : 573637

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ ویروس کرونا این روزها بی‌محابا در کشور جولان می‌دهد و پیر، جوان، زن، مرد، کودک، پسر، دختر و ... برای او فرقی ندارد و هدفش نیز ریه‌های انسان‌هاست و افراد با بیماری‌های زمینه‌ای بیشتر در خطر ابتلا به کووید ـ ۱۹ قرار دارند.


بررسی وضعیت شهرها و استان‌ها نشان می‌دهد که کرونا پرقدرت‌تر از همیشه بار و بندیل خود را بسته و به سراغ انسان‌ها آمده است.


متأسفانه سوش غالب کرونا در کشور از نوع انگلیسی بوده و این نوع ویروس بسیار خطرناک‌تر و مهلک‌تر از هم‌خانواده‌ خود بوده و این موضوع نگرانی مردم را صدچندان کرده است.




بیشتر بخوانید:


کرونای برزیلی از راه رسید؟


آغاز رسمی موج چهارم کرونا در برخی مناطق کشور


کلاف کرونا پیچیده‌تر شد + نمودار و نقشه


رستوران‌ها طعم کرونا گرفتند


خطر خیز موج چهارم کرونا بیخ گوش کشور


سفره کرونا در شهرها گسترده‌تر شد


طغیان کووید ـ ۱۹ این بار بدقلق‌تر از همیشه


جوانان هدف اصلی کرونای انگلیسی هستند


پرچم کرونای انگلیسی بالاتر رفت 


طوفان کووید ـ ۱۹ به سردمداری کرونای انگلیسی




عادی‌انگاری، رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی، خرید و مسافرت‌های بی حساب و کتاب، بی‌توجهی برخی هموطنان به هشدارهای کارشناسان و مسئولان ارشد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همه و همه از مواردی بودند که غول انگلیسی کرونا را بیدار کرده و به جان مردم انداختند.



شاید عاملی که موجب شیوع موج چهارم کرونا به‌خصوص کرونای انگلیسی در کشور شد و وضعیت شهرها را قرمز و نارنجی کرد، شرایط جغرافیایی و آب و هوایی بود، چراکه برخی مردم فکر می‌کنند که با گرم‌تر شدن هوا کرونا نیز از کشور رخت برمی‌بندد، اما تجربه سال گذشته نشان داد که کووید ـ ۱۹ با شرایط آب و هوایی ضعیف و قدرتمند نمیشود و فقط با رعایت پروتکل‌های بهداشتی است که می‌توان این ویروس موذی و خطرناک را نابود کرد.


ایران چرا گرفتار موج چهارم کرونا شد؟


در اینکه بی‌توجهی برخی هموطنان به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و خرید و مسافرت‌های بدون ضابطه در شیوع موج چهارم کرونا تأثیر پررنگی داشته، تردیدی وجود ندارد، اما تعدادی از نمایندگان مجلس عامل شیوع مجدد کرونا را سوءمدیریت ستاد ملی مقابله با کرونا می‌دانند.


صدیف بدری نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی در این زمنیه عنوان می‌کند: ستاد ملی مقابله با کرونا باید پیش از ایام عید نوروز محدودیت‌های بیشتری اعمال می‌کرد تا امروز شاهد چنین وضعیت اسف‌باری نبودیم.


وی اضافه می‌کند: کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی هشدارهای کارشناسی خود را برای اعمال محدودیت‌های نوروز به ستاد ملی مقابله با کرونا داده بود، اما متأسفانه این هشدارها جدی گرفته نشد.


در این راستا بسیاری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا را عامل وضعیت کنونی می‌دانند و اعتقاد دارند تصمیمات درستی در زمینه مدیریت بیماری کرونا گرفته نشده است.


در این راستا برای شفافیت در مدیریت کرونا، طرح تحقیق و تفحص از عملکرد ستاد ملی کرونا در مجلس کلید خورده و ممکن است در آینده شاهد سیاست‌های سختگیرانه‌تری از سوی بهارستان‌نشینان و ستاد ملی مقابله با کرونا باشیم تا زنجیره انتقال کووید ـ ۱۹ قطع شود.


از سوی دیگر کنترل نکردن و تنظیم مناسب بازار کالاهای معیشتی موجب ازدحام مردم در صف‌های مرغ و روغن شد و این مسئله سرعت شیوع کووید ـ ۱۹ را بیشتر کرد.


 برخی هموطنان نیز با فرارسیدن ایام نوروز به سفرهای خارجی رفته‌اند و باید به محض ورود به کشور قرنطینه می‌شدند و قطعاً این موضوع نیز بر شدت یافتن میزان مبتلایان و مرگ و میرها تأثیر منفی گذاشته است.



براساس هشدار کارشناسان ویروس خانوادگی در راه است و افرادی که دورهمی خانوادگی داشته‌اند باید بیشتر مراقب باشند، چراکه درصد بیشتر مبتلایان به کرونا از دورهمی‌ها مبتلا شده‌اند و این زنگ خطری برای خانواده‌هاست.


استان ایلام بحران را رد کرد


غفلت و عادی‌انگاری دو عامل هستند که استان ایلام را طی روزها و هفته‌های گذشته درگیر کرونا کرده‌اند.


استان ایلام دیگر شهرهای با رنگ‌بندی زرد و آبی ندارد و ۹ شهرستان این استان قرمز و سه شهرستان نیز در وضعیت نارنجی قرار دارند.


متأسفانه ظرفیت بخش‌های آی.سی.یو بیمارستان‌های ایلام در حال تکمیل است و مسئولان باید فکر جدی به این موضوع کنند.


استان هرمزگان همچنان قرمز/ مسن‌ها قربانی جدید شدند


طی روزهای گذشته تعداد شهرهای قرمز و نارنجی استان هرمرگان افزایش یافته است و برگزاری مراسم عروسی و عزا و ورود مسافران نوروزی به این استان مزید بر علت شد تا هرمزگان همچنان در وضعیت قرمز قرار داشته باشد و موج چهارم کووید ـ ۱۹ این استان را درنوردد.


میزان بستری‌ها و فوتی‌ها ناشی از ویروس کرونا در بیمارستان‌های استان هرمزگان افزایش یافته است و در ۲۴ ساعت گذشته دو زن ۵۶ و ۶۶ ساله در بندرعباس، دو زن ۶۹ و ۷۰ ساله در میناب و یک مرد ۸۸ ساله در بندرلنگه به‌دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند.


آمارها در استان خراسان‌رضوی نگران‌کننده است


استان خراسان‌رضوی که پذیرای خیل زیاد مسافران نوروزی بود، در مقایسه با روزهای گذشته وضعیت بدی داشته و مبتلایان به کرونا در این استان افزایش پیدا کرده است.


نکته نگران‌کننده‌تر اینکه بیشتر مبتلایان کرونا کسانی هستند که دچار ویروس انگلیسی شده‌اند.


کنترل کرونا در استان اردبیل دشوارتر شد


با افزایش سفرها به اردبیل این استان نیز در وضعیت خطرناکی قرار گرفته و هرگونه بی‌توجهی، عادی‌انگاری و دورهمی خانوادگی می‌تواند درصد مبتلایان به کرونا را روزبه‌روز افزایش دهد.


استان خراسان‌جنوبی به وضعیت بسیار خطرناک رسید


میزان شیوع ویروس کرونا در استان خراسان‌جنوبی به طرز وحشتناک افزایش پیدا کرده است و طی دو هفته گذشته ۱۰۶ نفر در بیمارستان‌های این استان بستری شده‌اند.


طی بررسی‌های صورت گرفته بیش از ۶۵ درصد موارد انتقال کرونا از راه دورهمی خانوادگی گزارش شده است که این می‌تواند میزان مبتلایان به کووید ـ ۱۹ را طی روزهای آینده افزایش دهد.


شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی کدامند؟


از سه روز گذشته تاکنون وضعیت رنگ‌بندی شهرها بسیار نگران‌کننده شده، به‌طوری‌که شهرهای با رنگ‌بندی قرمز از ۸۸ شهر و شهرستان به ۲۵۷ شهر افزایش یافته است. از سوی دیگر تعداد شهرستان‌های نارنجی از ۱۳۹ به ۱۲۹ رسیده است.


طبق بررسی آماری، شهرهای زرد در مقایسه با دو روز گذشته کاهش شدیدی داشته است و در حالی که سه روز گذشته تعداد شهرهای زرد ۱۹۸ بود، دو روز گذشته به ۵۱ رسید و همچنین تعداد شهرهای آبی روزبه‌روز به عدد صفر نزدیک‌تر می‌شود و از ۲۳ شهرستان به ۱۱ کاهش پیدا کرده است.


نمودار زیر مرگ و میر روزانه کرونا در ایران را به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت به تصویر می‌کشد. همانطور که از نقشه زیر پیداست ایران با ۳.۲۳ درصد مرگ و میر کرونا به ازای یک میلیون جمعیت، یکی از کشورها با درصد بالای مرگ و میر کرونا به ازای جمعیت است.



براساس آمار امروز (۲۰ فروردین) تمام مراکز استان‌ها در وضعیت قرمز قرار دارند و وضعیت به شکل اسفناکی خطرناک شده است.


اسامی شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی که سفر به این شهرها ممنوع بوده و به ترتیب جریمه یک میلیون تومانی و ۵۰۰ هزار تومانی متخلفان در پی خواهد داشت را اینجا بخوانید.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

برچسب ها: حسین بوذری کرونا
ارسال نظر