صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۶ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۰

مغز انسان‌های اولیه کِی و کجا تکامل یافت؟

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد انسان‌های باستان حتی پس از اینکه اولین گام‌های خود را در خارج از آفریقا برمی‌داشتند، به طور غیر منتظره‌ای همچنان مغزشان به میمون‌های بزرگ شبیه بود.
کد خبر : 573589

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، دانشمندان برای چندین دهه تصور می‌کردند که ساختارهای مغزی انسان مدرن خیلی زود، پس از ظهور اعقاب انسان اولیه تقریباً در ۲.۸ میلیون سال پیش تکامل یافته است. اما تجزیه‌وتحلیل جمجمه‌های فسیل‌شده انسان که آثار مغز درون خود را حفظ کرده‌اند، نشان می‌دهد که تکامل مغز انسان خردمند دیرتر از این تاریخ اتفاق افتاده است. محققان در ۹ آوریل در نشریه ساینس گزارش داده‌اند مغز انسان‌های مدرن ممکن است در یک روند مداوم از حدود ۱.۷ میلیون سال پیش تکامل پیدا کرده باشد.


آنچه بیش از هر چیزی انسان‌های مدرن را از نزدیک‌ترین بستگان زنده ما یعنی میمون‌های بزرگ متمایز می‌کند، به احتمال زیاد مغز ماست. محققان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی تکامل مغز انسان مدرن، بدل‌های جایگزین متراکم سطح خارجی مغز که از روی قدیمی‌ ترین فسیل‌های شناخته‌شده بازسازی شده بود را تجزیه‌وتحلیل کردند. این فسیل‌های ۱.۷۷ میلیون تا ۱.۸۵ میلیون ساله مربوط به سایت باستان‌شناسی دمانیسی در کشور امروزی گرجستان است و با استخوان‌های به دست آمده از آفریقا و جنوب شرقی آسیا در حدود ۲ میلیون تا ۷۰ هزار سال مقایسه شده است.


دانشمندان تحقیقات خود را بر روی لوب‌های پیشانی مغز معطوف کردند که با کارهای پیچیده ذهنی مانند ابزارسازی و زبان مرتبط است. فیلیپ گونز(Philipp Gunz)، انسان‌شناس باستان، در انستیتوی انسان‌شناسی تکاملی ماکس پلانک در لایپزیگ که در این تحقیق مشارکت مستقیم نداشته است می‌گوید: «انسان‌های اولیه در دمانیسی و آفریقا در ۱.۸ میلیون سال پیش دارای ساختار مغزی میمون‌گونه هستند. این موضوع به یک میلیون سال قبل از زمانی که تا پیش از این تصور می‌شد برمی‌گردد.»


هر چند این یافته‌ها دانش سابق ما را از سیر تکامل انسان متحول می‌کند و نشان می‌دهد که انسان‌های اولیه حتی پس از آغاز پراکنده شدن از آفریقا در حدود ۲.۱ میلیون سال پیش، مغز نسبتاً بدوی داشته‌اند اما مارسیا پونسه دو لئون(Marcia Ponce de León) انسان‌شناس باستان از دانشگاه زوریخ می‌گوید: «با این وجود ما نباید توانایی‌های ذهنی انسان‌های اولیه را دست کم بگیریم. این افراد از آفریقا خارج شدند، ابزارهای مختلفی تولید کردند، از منابع حیوانی بهره بردند و از افراد مسن مراقبت کردند که همگی حکایت از سطح قابل توجهی از درک و فهم و خرد دارد.»


انتهای پیام/۴۱۶۰

انتهای پیام/

برچسب ها: میمون
ارسال نظر