صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۹ - ۱۹ فروردين ۱۴۰۰
شریعتی به آنا خبر داد؛

برداشت نخود فرنگی از اراضی تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی داراب

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب گفت: برداشت نخود فرنگی برای کسب درآمد غیرشهریه‌ای برای نخستین‌بار در اراضی تحقیقاتی و کشاورزی این دانشگاه آغاز شد.
کد خبر : 573454

جعفر شریعتی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در داراب اظهار کرد که در راستای کسب درآمدهای غیرشهریه‌ای و استفاده بهینه از امکانات و اراضی دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب در اوایل دی سال قبل به کاشت نخود فرنگی با توجه به شرایط، اقلیم منطقه و با درنظر گرفتن نظرات کارشناسی اقدام کردیم. 


وی با تأکید بر شروع برداشت نخود فرنگی از یک هکتار از اراضی تحقیقاتی دانشگاه اضافه کرد: با توجه به منویات و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در سال تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها در راستای تلاش برای کسب درآمدهای غیرشهریه‌ای، کاشت محصولات مناسب در اراضی تحقیقاتی دانشگاه با استفاده از نظرات کارشناسی و خرد جمعی در دستور کار هیئت‌رئیسه دانشگاه قرار گرفته است.


شریعتی گفت: پیش‌بینی می‌شود که تا اواخر فرودین‌ سال جاری از سطح زیرکشت این محصول در مجموع بیش از 10 تن نخود فرنگی برداشت و روانه بازار مصرف شود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب عنوان کرد: کشت نخود فرنگی علاوه بر حاصل خیزی خاک باعث از میان رفتن آفات و بیماری‌ها در کشت‌های بعدی می‌شود و ازاین رو در زمینه تناوب زراعی در مقایسه با سایر غلات محصول مناسبی است.


شریعتی افزود: نخود فرنگی دارای ارزش غذایی بالایی است و وجود مقادیر زیادی ویتامین c و آهن در نخود فرنگی باعث شده که این ماده غذایی به تقویت ایمنی بدن کمک کند و ویتامین موجود در این ماده غذایی از تخریب و از میان بردن سلول‌های تولیدکننده انرژی محافظت کند و در پیشگیری از بروز سرطان مؤثر بوده و  این گیاه حاوی ماده‌ای موسوم به لوتئین است که به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های چشمی مانند دژنراسیون ماکولار و آب مروارید کمک می‌‏کند.


انتهای پیام/4117/


دانلود فایل


انتهای پیام/

ارسال نظر