صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۵۹ - ۲۲ فروردين ۱۴۰۰
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس در گفت‌وگو با آنا:

مجلس برای درج شرط سنی در قانون انتخابات وزیر جوان را مدنظر قرار نداده است/ قانون انتخابات را به اندازه قد و قواره اشخاص تنظیم نکردیم

رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس برای درج شرط سنی فرد خاصی اعم از وزیر جوان و یا فرد دیگری را مدنظر قرار نداده است.
کد خبر : 573363

محمدصالح جوکار در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، در واکنش به برخی اظهار نظرات مبنی بر اینکه گفته می‌شود مجلس بر اساس سلایق و دیدگاه‌های حزبی قانون انتخابات را اصلاح کرده است، گفت: مجلس با در نظر گرفتن نگاه حاکمیتی و جامعه برای اصلاح قانون به دنبال این است که با تصویب آن حق مردم و حاکمیت تضییع نشود. در حال حاضر مجلس با نگاه فراهم کردن شرایط مشارکت حداکثری قانون  انتخابات را اصلاح کرده لذا این قانون در راستای تسهیل حضور مردم در انتخابات اصلاح شده که از طریق آن شرایط برای مردم تبیین شود و بتوانند به‌درستی رأی دهند.


رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی افزود: در کشور ما جایگاه ریاست جمهوری از اهمیت بسزایی برخوردار است چراکه ۴ و یا ۸ سال زمام امور در دست یک فرد قرار می‌گیرد، بنابراین اگر انتخاب به درستی صورت نگیرد، مشکلاتی مانند شرایط فعلی برای کشور به وجود خواهد آمد. در اصلاح قانون انتخابات تلاش کردیم آنچه در شأن جایگاه ریاست جمهوری و در تراز انقلاب اسلامی است به عنوان شرایط عمومی و اختصاصی در انتخابات در نظر بگیریم، البته آنچه در حوزه وظایف شورای نگهبان قرار دارد، کاملاً مشخص است.


هیچ کشوری ۳ هزار داوطلب برای ریاست جمهوری ندارد


جوکار با اشاره به آسیب‌های قانون انتخابات تصریح کرد: در رابطه با انتخابات ریاست جمهوری حضور افراد مختلف بدون داشتن شرایط علمی و تجربی مشکل‌ساز است، در حقیقت در هیچ جای دنیا شاهد ثبت‌نام حدود ۲ الی ۳ هزار نفر برای انتخابات ریاست جمهوری نیستیم. بنابراین در اصلاح قانون انتخابات اولین بحث این بوده است که شرایط عمومی و اختصاصی کاملا روشن و شفاف شود و داوطلبان در صورت دارا بودن شرایط مندرج ثبت‌نام کنند.


این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار کرد: بنابراین قانون انتخابات را به اندازه قد و قواره اشخاص تنظیم نکردیم، بلکه الگویی در سطح تراز انقلاب اسلامی داشتیم که در تنظیم این الگو به اشخاص، جریان‌ها و گروه‌ها نگاه نکردیم. اصلاح قانون انتخابات مانند اقدام خیاطی است که کت و شلواری می‌دوزد؛ اما این کت و شلوار به اندازه جایگاه ریاست جمهوری است نه جایگاه شخص، لذا اندازه هر کسی که شد، آن فرد می‌تواند این کت و شلوار را بپوشد و در این جایگاه قرار بگیرد.


هرکسی به ظن خود از قانون انتخابات برداشت می‌کند


جوکار با اشاره به معیارهای مجلس جهت اصلاح قانون انتخابات اظهار کرد: واقعیت امر این است که هرکسی به ظن خود از قانون انتخابات برداشت می‌کند و این قابل قبول نیست. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اصلاح قانون انتخابات شاخصه‌هایی که مقام معظم رهبری فرمودند اعم از داشتن روحیه جهادی، انقلابی و مؤمن بودن، کارآمدی، دارای برنامه و این موارد را ملاک قرار دادند.


رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه وابستگی اکثریت نمایندگان مجلس به جناح اصول‌گرا تا چه اندازه بر روی اصلاح قانون انتخابات مؤثر بوده است؟ ابراز کرد: ملاک‌های مندرج در اصلاحیه قانون انتخابات، ملاک‌های اساسی است. به این ترتیب که وقتی گفته می‌شود فردی می‌خواهد در انتخابات شرکت کند، باید کارشناسی‌ ارشد داشته باشد، در این صورت فرقی نمی‌کند که متعلق به کدام جریان و گروه سیاسی است و یا وقتی تأکید می‌شود که دارای سوابق تجربی در مسئولیت‌های مختلف کشوری باشد، بحث وابستگی جناحی مدنظر نیست. لذا ملاک‌هایی که براساس آن قانون انتخابات اصلاح شده، اساسی هستند.


فارغ از نگاه جناحی قانون انتخابات را اصلاح کردیم


جوکار در واکنش به اینکه با در نظر گرفتن شرایط سنی بالای ۴۰ سال برای داوطلبان، افکار عمومی به این سمت هدایت شد که مجلس راه آذری جهرمی برای ورود به انتخابات ریاست‌جمهوری را مسدود کرد، خاطرنشان کرد: شرط سنی ۴۰ تا ۷۵ نیز مانند سایر ملاک‌ها با نگاه جناحی در نظر گرفته نشده و  در این مورد نیز تفاوتی نمی‌کند که داوطلب متعلق به کدام جناح است. همچنین در نظر گرفتن میانگین سنی ۴۰ تا ۷۵ سال، منطق و پشتوانه دارد و ارتباطی با جریان‌های سیاسی کشور ندارد. علاوه بر این بحث انقلابی بودن نیز به همین ترتیب است کمااینکه در داخل کشور جناح‌هایی وجود دارند که افراد انقلابی عضو آنها هستند. کشور جمهوری اسلامی است و آرمان‌های انقلابی داریم لذا فردی که می‌خواهد در این جریان مهم قرار بگیرد باید دغدغه تحقق آرمان‌ها را داشته باشد


با تأکید بر اینکه مجلس برای درج شرط سنی فرد خاصی اعم از وزیر جوان و یا فرد دیگری را مدنظر قرار نداده است، یادآور شد: البته افرادی که تاکنون برای حضور در انتخابات اعلام آمادگی کردند در همین گروه سنی قرار دارند.


انتهای پیام/۴۱۵۸/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر