صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۱ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۳
حاشیه‌نگاری خبرنگار آنا از نمایشگاه بهاره

خداحافظی با کالاهای بنجل و البته دستگاه کارت‌خوان!

"نمایشگاه‌ بهاره" همیشه یادآور عرضه کالاهای بنجل در مکانی پر از خاک و شلوغ است، ولی با تصمیم وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف ایران، در نمایشگاه امسال فقط تولیدکنندگان حضور دارند و از واسطه‌ها خبری نیست، به همین دلیل ظاهر نمایشگاه امسال با همیشه متفات است.
کد خبر : 5731

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، نمایشگاه‌های بهاره امسال در شرایطی آغاز به کار کرد که برخی مسئولان اصناف بر این باور بودند که این نمایشگاه‌ها چندان تاثیری در زنجیره توزیع کشور ندارد. به گفته رئیس اتاق اصناف ایران و بر طبق اطلاعات استخراج شده، تنها 5 درصد مردم جامعه از این نمایشگاه‌ها خرید می‌کنند.


دلیل اینکه نمایشگاه‌های بهاره نمی‌توانست رضایت مردم را جلب کند، عرضه کالاهای نامرغوب و گاه بنجلی بود که از انبار مغازه‌ها بیرون آمده بود و با قیمت بسیار نازل توسط دلال‌ها در نمایشگاه‌ به فروش می‌رسید.


اما امسال تولیدکننده بودن شرط حضور در نمایشگاه‌های بهاره شده است و به همین دلیل کیفیت بالا و قیمت قابل قبول کالاهای عرضه شده در آن را به خوبی می‌توان مشاهده کرد.


در همین ارتباط یک کارمند بازنشسته که مشغول خرید شکلات از نمایشگاه بهاره حکیمیه تهرانپارس بود، در پاسخ به پرسش خبرنگار آنا در مورد کیفیت کالاها گفت: من روز گذشته مقداری شکلات و شیرینی برای مصرف روزهای سال نو خریداری کردم، اما چون این شکلات‌ها بسیار مرغوب بود، بار دیگر به نمایشگاه آمدم تا بیشتر خرید کنم.


وی همچنین در مورد قیمت کالاها گفت: نرخ شکلات‌ها که عموما از برندهای مطرح عرضه شده‌است، بین 2 تا 4 هزار تومان در هر کیلو با قیمت‌های بیرون متفاوت است.


مشاهدات خبرنگار آنا نشان داد که نرخ آجیل عرضه شده در نمایشگاه بین 5 تا 11 هزار تومان در هر کیلو نسبت به سطح شهر ارزان‌تر است. به طور مثال نرخ هر کیلوگرم بادام هندی در مغازه‌های سطح شهر 52 هزار تومان است، در حالی که این کالا در نمایشگاه با قیمت 41 هزار تومان عرضه می‌شود.


در این نمایشگاه گوشت، مرغ و ماهی بیرون از یخچال‌های مجهز عرضه شده‌است. با این حال قیمت آنها از سطح شهر ارزان‌تر است. به طور نمونه گوشت چرخ کرده ممتاز کیلویی 18 هزار و 800 تومان و نیز گوشت چرخ کرده گوساله تازه با نرخ 25 هزار و 300 تومان عرضه می‌شود.


در این نمایشگاه انواع شوینده‌ها نیز عرضه شده که گاهی اوقات کمتر از نرخ مصوب به فروش می‌رسد. به طور مثال یکی از تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان مواد شوینده و بهداشتی در حالی که قیمت درج شده روی کالایش 6 هزار و 300 تومان بود، آن را به نرخ 6 هزار تومان به مشتریان عرضه می‌کرد.


در نمایشگاه بهاره امسال انواع پوشاک نیز عرضه می‌شود. طبق مشاهدات میدانی خبرنگار آنا، غرفه‌های پوشاک و کیف و کفش از دیگر غرفه‌ها شلوغ‌تر بود، چرا که پوشاک عرضه شده گاه اوقات تا 50 درصد ارزان‌تر از قیمت مغازه‌های سطح شهر فروخته می‌شد.








یکی از مهمترین مشکلات نمایشگاه، نبود دستگاه‌های کارت خوان است. این در حالی است که در تمام نمایشگاه حتی یک دستگاه عابر بانک نیز وجود ندارد.

به طور مثال خانمی که مشغول خریدن یک پالتوی بچگانه برای دختر خود بود، با بیان اینکه این پالتو بیرون نمایشگاه به قیمت 100 هزار تومان عرضه می‌شود، گفت: با وجود اینکه کیفیت این پالتو هیچ فرقی با مغازه‌های سطح شهر ندارد، اما قیمت آن 45 هزار تومان تعیین شده که بسیار مناسب است.


همچنین پوشاک و کفش مردانه نیز در این نمایشگاه با کیفیت‌های مطلوب و قیمت‌ مناسب عرضه شده‌است. در نمایشگاه بهاره امسال غرفه‌هایی که ارائه کننده پوشاک زنانه و نیز کیف و کفش بانوان باشند، بسیار کمتر از سایر غرفه‌ها بود. کالای موجود در این غرفه‌ها هم به لحاظ کیفیت مطلوب نبودند.


یکی از مهمترین مشکلاتی که اکثر غرفه‌داران و مردم در نمایشگاه‌ با آن روبرو هستند، نبود دستگاه‌های کارت خوان است. این در حالی است که در تمام نمایشگاه حتی یک دستگاه عابر بانک نیز وجود ندارد.


از سوی دیگر همچنان فضای این نمایشگاه در شأن مردم نیست. مراجعه‌کنندگان هنگام راه رفتن هر لحظه ممکن است زمین بخورند، چرا که تمام غرفه‌ها با موکت‌های کهنه و به صورت نامناسب پوشانده شده‌اند.


همچنین نحوه مدیریت و برگزاری نمایشگاه با انتقاد از سوی غرفه‌داران همراه بود. به گفته یکی از آنها، تا آخرین لحظات قبل از افتتاحیه در نمایشگاه بر روی غرفه‌داران بسته بود.








فضای این نمایشگاه در شأن مردم نیست. مراجعه‌کنندگان هنگام راه رفتن هر لحظه ممکن است زمین بخورند، چرا که تمام غرفه‌ها با موکت‌های کهنه و به صورت نامناسب پوشانده شده‌اند.

به گفته او، در ابتدای کار قرار بود نمایشگاه در خاوران برپا شود و برای آن هم به ازای هر غرفه یک میلیون و 700 هزار تومان پول دریافت کردند، ولی سه روز قبل از برپایی نمایشگاه بهاره به طور ناگهانی اعلام شد که محل نمایشگاه از خاوران به حکیمیه تهرانپارس تغییر کرده و چنانچه قصد حضور در این نمایشگاه را دارید، باید مبلغ 150 هزار تومان دیگر نیز واریز کنید. همین روند باعث شد که کیفیت کالای موردنظر ما هم تغییر کند.


همچنین یکی از غرفه‌داران عرضه‌کننده کفش مردانه نیز با بیان اینکه ما غرفه خود را از اتحادیه به قیمت یک میلیون و 700 هزار تومان آن هم به صورت قرعه‌کشی گرفتیم، گفت: این در حالی است که برخی غرفه‌داران، غرفه خود را با قیمت متفاوت و بدون صلاح دید اتحادیه دریافت کردند.


وی افزود: اگر قانون گرفتن غرفه برای همه تولیدکنندگان یکسان است، چرا باید عده‌ای خارج از ضوابط و تنها با پرداخت پول بیشتر غرفه اجاره کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر