انتخابهای تأمل برانگیز آقای رئیس/ بزرگان همچنان بیرون گود، پستهای مهم برای نامهای کوچک
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، روز گذشته شهاب عزیزی خادم، رئیس فدراسیون فوتبال عجیبترین احکام تاریخی خود را اعلام و مجتبی خورشیدی را بهعنوان سرپرست تیم ملی فوتبال بزرگسالان انتخاب و معرفی کرد. در حکم عزیزی خادم اشاره شده که خورشیدی سوابق ارزشمند و تجارب گرانقدری دارد و بدون شک دلیل این انتخاب هم همین موضوع بوده است. سوابقی که البته برای اهالی فوتبال چندان آشنا نیست و از آن اطلاعی ندارند! خورشیدی مربی نهچندان مطرح برخی تیمهای دسته اول و دوم فوتبال ایران است، آخرین تجربه مربیگری او هم به تیم ماشینسازی تبریز برمیگردد که اوایل سال جدید بهعنوان سرمربی این تیم انتخاب شد، اما پس از گذشت چند ساعت مدیرعامل باشگاه ماشینسازی او را برکنار کرد و به خورشیدی هم اطلاع دادند که نیاز نیست تیم را مقابل گلگهر سیرجان بهعنوان سرمربی همراهی کند! چند روزی از این اتفاق نگذشته بود که با حکم رئیس فدراسیون فوتبال، خورشیدی بهعنوان سرپرست تیم ملی فوتبال بزرگسالان انتخاب شد. این در حالی است که او حتی سابقه قابلتوجهی در حوزه مدیریت، سرپرستی و اجرایی و همچنین تجربه حضور در مسابقات ملی و بینالمللی را هم در کارنامه خود ندارد.
البته خورشیدی در دفاع از رزومه خود اعلام کرده که یکشبه وارد فوتبال نشده و با رابطه هم برای این پست انتخاب نشده است. خورشیدی در این رابطه میگوید: «فوقلیسانس فیزیولوژی ورزشی دارم و هماکنون در دانشگاه علامه طباطبایی مدیریت راهبردی سازمانهای ورزشی میخوانم و از سال 75 در فوتبال بودهام و در سمتهای مختلفی کار کردهام، اما هیچگاه حضورم در فوتبال با تبلیغ همراه نبوده شاید به این دلیل که بازیکن شاخصی نبودهام. بازیکن نوجوانان راهآهن و جوانان پرسپولیس بودم و در رده سنی بزرگسالان در تیم ژاندارمری بازی کردم و به دلیل مصدومیت سختی که برایم رقم خورد مجبور شدم فوتبال را کنار بگذارم و سراغ تحصیل رفتم اما توأم با تحصیل از سال 75 حضور در پستهای مختلف فوتبال ازجمله مدیریت را تجربه کردم که بیشتر این سمتها در باشگاه راهآهن بوده است. 18 سال در باشگاه راهآهن بهعنوان معاون ورزشی، معاون اجرایی و قائممقام باشگاه حضور داشتم. یک سال هم در باشگاه استقلال در زمان مدیریت کاظم اولیایی معاون اجرایی باشگاه بودم. در برههای سرپرستی باشگاه راهآهن به من واگذار شد.
در این تیم مدیر فنی و مربی هم بودم. به همراه تیم امیدهای راهآهن قهرمان تهران شدم و در جام اتحادیه بهعنوان نایبقهرمانی دست پیدا کردم. علاوه بر راهآهن در استقلال اهواز – استقلال تهران – آلومینیوم هرمزگان – پاس همدان – پارس جنوبی – شهرداری تبریز – نفت تهران و شهرداری تبریز بهعنوان مربی حضور داشتم و در تیمهای پاس همدان و شهرداری همدان و این اواخر به مدت کوتاهی در ماشینسازی سرمربیگری کردم. دارای مدرک A هستم و یک ماه دوره مربیگری هم در برزیل هم سپری کردهام؛ بنابراین بهتر میتوانم شرایط و خواستههای بازیکنان و مربیان تیم ملی را درک کنم چرا که خودم در جایگاه مربی بودهام و همچنین در جایگاه بازیکن و مشکلات و خواستهها را درک میکنم؛ و چون برنامهریزی کردهام میتوانم به تیم ملی کمک کنم.»
رزومهای که خورشیدی در دفاع از خود عنوان کرد، نشاندهنده این است که دقیقاً مشخص نیست او چه سمتی در فوتبال ایران برعهده داشته، طبق گفته خود در مقطعی معاون اجرایی، آنالیزور، سرمربی و مربی بوده است و یکشبه وارد فوتبال ایران نشده است؛ اما تفاوت مسئولیتهایی که در مدت حضورش در فوتبال برعهده داشته هم نکته عجیبی است. در حال حاضر شرایط فعلی فوتبال ایران بسیار حساس است، تیم ایران برای صعود به جام جهانی بازیهای سختی مقابل تیمهای بحرین و عراق پیش رو دارد و قطعاً در چنین شرایطی انتظار میرفت فردی نامآشنا و کارکشته سرپرستی تیم ملی را برعهده بگیرد.
اما نکته اصلی پیرامون انتخابهای سؤالبرانگیز شهاب عزیزی خادم است. او در دهم اسفندماه سال گذشته با شعار شایستهسالاری و استفاده از نخبگان فوتبالی صندلی ریاست این فدراسیون را برعهده گرفت، اما در این مدت با انتخابهای تأملبرانگیزی که داشت نشان داد کمتر به این موضوع توجه میکند. نمونه آن هم انتخاب سرپرست تیم ملی که گفته میشود گزینههای مطرح و نامآشنای فوتبال ایران ازجمله حمید استیلی، حسین فرکی، بیژن ذوالفقارنسب به آقای رئیس پیشنهاد شده بود اما درنهایت او ترجیح داد فردی را بهعنوان سرپرست تیم ملی انتخاب کند که کمترین سابقه را در کارنامه خود دارد، درحالیکه در گذشته این جایگاه در اختیار بزرگان فوتبال ایران بوده است. البته این اولین بار نیست که عزیزی خادم دست به چنین انتخابهایی میزند، او پیش از این هم محمودرضا رضایی را بهعنوان مدیر رسانهای تیم ملی معرفی کرد، فردی که حتی برای اهالی رسانه هم شناخته شده نیست.
انتخاب نفراتی همچون حیدر بهاروند بهعنوان سرپرست نایبرئیس دوم درحالیکه در انتخابات فدراسیون رد صلاحیت شده بود و یا انتخاب حمیدرضا میرعلی بهعنوان سرپرست نایبرئیسی اول فدراسیون فوتبال درحالیکه او هم در انتخابات فدراسیون در بخش کارشناسان هیئترئیسه نامزد شده بود اما نتوانست رأی اعتماد اعضای مجمع را جلب کند نمونههای دیگر است. البته گفته میشود مهرعلی و عزیزی خادم در خارج از دنیای ورزش در چندین شرکت صنعتی همکار بودهاند و سمتهایی مانند رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل را هم برعهده داشتهاند و دلیل این انتخاب واضح است.
به هر حال انتخاب سرپرستی کمسابقه برای تیم ملی فوتبال بزرگسالان در این شرایط حساس ریسک بزرگی بود که از سوی رئیس فدراسیون فوتبال اتفاق افتاد، قطعاً موضوع بعدی پس از این انتخاب، پذیرش خورشیدی از سوی بازیکنان تیم ملی است که البته سرپرست تیم ملی معتقد است نباید نگران این موضوع باشد چرا که او فردی شناختهشده در فوتبال ایران است و در چارچوب وظایفش عمل میکند؛ اما تصمیمات گرفته شده نشان میدهد که عزیزی خادم طبق شعارهایی که میداده تاکنون عمل نکرده است و بیشتر به جای اینکه شایستهسالاری را مدنظر قرار دهد دورهمی رفاقتی ایجاد کرده است که این موضوع میتواند ضربه سنگینی به فدراسیون فوتبال ایران وارد کند.
انتهای پیام/4057/پ
انتهای پیام/