۵ نامزد نهایی چهره سال هنر انقلاب مشخص شدند/ از خانواده هنرمندان فقید در بهشت زهرا تقدیر میشود
به گزارش خبرنگار حوزه هنرهای تجسمی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، نشست رسانهای هفته هنر انقلاب اسلامی و ششمین آیین معرفی چهره سال هنر انقلاب پیش از ظهر امروز با اجرای محمدرضا زنگنه در تماشاخانه مهر حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، دبیر هفته هنر انقلاب درباره برگزاری این رویداد هنری و نحوه انتخاب چهره هنر انقلاب در سال ۹۹ گفت: دبیرخانه هفته هنر انقلاب در طول سال، فعالیتهای مضمونی هنرمندان و اهالی فرهنگ که مرتبط با انقلاب و مشکلات و مسائل مردم است را رصد میکند. ما یک آکادمی از هنرمندان و چهرههای فرهنگی داریم که این آثار را مورد ارزیابی قرار میدهند.
انتخاب چهره سال در سالی که خاص بود
مجدالدین معلمی اظهار کرد: در سال ۱۳۹۹ با توجه به شیوع ویروس کرونا این روند به سختی انجام شد چراکه مهمترین مجالهای بروز فعالیتهای هنری تعطیل شده و یا با محدودیت مواجه شده بودند. اما از سوی دیگر این انسداد ناخواسته باعث شد تا توجه به رسانههای جدید بیشتر جلب شود.
وی افزود: علاوه بر شرایطی که حاصل کرونا بود، سال گذشته با اولین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی هم مصادف بود که این خود موجد خلق آثار فرهنگی و هنری خاصی شد. در مجموع، برای فعالان فرهنگ و هنر سال بسیار سختی بود اما فکر میکنم تجربه متفاوتی را ایجاد کرد و دامنه مخاطبان را افزایش داد.
دبیر جشنواره کارتون و کاریکاتور «فلسطین تنها نیست» دیگر سخنران این نشست بود. علیرضا شجاعی طباطبایی با اشاره به این که فراخوان این مسابقه در آذر ماه سال ۱۳۹۹ منتشر شد افزود: جشنواره «فلسطین تنها نیست» در سه حوزه کارتون، کاریکاتور و پوستر برگزار میشود. این جشنواره امسال دو محور اساسی دارد. اول، فعالیتهای مخرب نشریه «شارلی ابدو» با که با حمایت دولت فرانسه نه تنها علیه دین اسلام که علیه همه ادیان الهی و پیروان آنها توهین و نفرت پراکنی میکند.
داوری کاریکاتورهای «فلسطین تنها نیست» توسط ۲ گروه داخلی و خارجی
وی اظهار کرد: موضوع دوم عادیسازی روابط میان کشورهای عربی و رژیم اشغالگر قدس است که موردتوجه هنرمندان حوزه هنرهای ترسیمی قرار گرفته است.
شجاعی طباطبایی در ادامه افزود: دو گروه داوری داخلی و خارجی بیش از ۳ هزار اثر دریافتی از ۶۹۰ هنرمند را که از ۶۶ کشور جهان ارسال شده بود ارزیابی کردند. داوری ها در چند مرحله انجام شد. آقایان محمد خزاییف عباس ناصری، سعید صادقی، مسعود ضیایی و بنده اعضای گروه داوران ایرانی بوددیم. داوری از مالزی، لوییس کارلوس فرناندز از برزیل و خانمها کریستینا رزینانی از ایتالیا و ایزابلا کوالسکا از لهستان هم اعضای هیئت داروان غیر ایرانی بودند که آثار را به صورت مجازی داوری کردند.
شجاعی طباطبایی در پایان گفت: تندیس برنزی مسابقه که توسط طاهر شیخ الحکمایی ساخته شده است، یک مبارز فلسطینی را در حال پرتاب سنگ با فلاخن نشان میدهد.
دبیر اجرایی «هنرواره ملی روایت جهاد» در ادامه گفت: این رویداد با الهام از سخن مقام معظم رهبری در دیدار اردیبهشت ماه سال گذشته ایشان با جمعی از مدافعان سلامت برگزار خواهد شد. ایشان در آن دیدار قریب به این مضمون فرمودند که کاش جمعی باشند که مثل شهید آوینی این جانفشانیها و ایثار و فداکاری را ثبت و ضبط کنند.
سیدمرتضی دارابی اظهار کرد: در هنرواره ملی روایت جهاد»، مجاهدتها در مقابله با کرونا در حوزههای هنرهای تصویری، تجسمی، موسیقی، رسانه و ادبیات از زبان هنر بیان میشود.
وی افزود: مجموع آثار دریافتی ۵هزار ۵۴۰ اثر بود. با همکاری وزارت آموزش و پرورش ۵ هزار و ۸۸۸ اثر هم در بخش دانشآموزی دریافت کردیم. از مجموع این آثار، ۴ هزار و ۸۸۲ اثر به ارزیابی نهایی رسید که بیشترین سهم از آن هنرهای تجسمی بود. قرار است اختتامیه و معرفی برگزیدگان همزمان با سالگرد شهادت سید مرتضی آوینی انجام شود. با توجه به قرمز شدن وضعیت کرونایی شهر تهران، احتمال زیاد این مراسم به صورت مجازی برگزار میشود.
معرفی ۵ نامزد از بین ۱۴ نامزد اولیه
در ادامه مجدالدین معلمی اسامی پنج نامزد نهایی انتخاب چهره سال هنر انقلاب راکه از میان ۱۴ نامزد اعلام شده انتخاب شده بودند به شرح ذیل اعلام کرد:
محمدرضا دوست محمدی، طراح و گرافیست
جلیل سامان، کارگردان سینما و تلویزیون
افشین علا، شاعر و منتقد ادبی
علی محمد مؤدب، شاعر
وحید یامینپور، نویسنده و کارشناس امور فرهنگی
وی افزود: آیین افتتاحیه روز چهارشنبه ۱۸ فروردین به صورت محدود در مزار شهید آوینی در بهشت زهرا انجام میشود. در این مراسم از خانوادههای جمعی از هنرمندان فقید از جمله مرحوم احمد علی راغب،کریم اکبری مبارکه و اسکندرپور، چهره سال ۹۸ هنر انقلاب میشود. چهره سال ۹۹ هنر انقلاب هم در روز دوشنبه معرفی و تقدیر میشود.
انتهای پیام/۴۱۰۴/
انتهای پیام/