جدیدترین رنگبندی کرونایی در ایران/ طوفان کووید ـ ۱۹ به سردمداری کرونای انگلیسی/ عادیانگاریها کار دست کشور داد
گروه استانهای خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ انگار قرار نیست شهرها و استانهای کشور برای یک هفته هم که شده، روزهای آرامی را سپری کنند و کووید ـ ۱۹ در حالی که در نیمه دوم بهمن به خوب زمستانی رفته بود و با رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی توسط مردم دیگر جایی در میان ریههای هموطنان پیدا نمیکرد و حتی میزان مرگ و میرها به ۵۰ نفر هم تنزل پیدا کرده بود، این بار پرقدرتتر از قبل ظاهر شده و هدفش گرفتن جان انسانهاست و بس.
در حالی که مسئولان ارشد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بارها و بارها از مردم درخواست کرده بودند پروتکلهای بهداشتی را جدی بگیرند و از سفرهای نوروزی و خرید اجتناب کنند، اما گویی گوش شنوایی وجود نداشت و برخی مردم بعضاً بدون رعایت پروتکلها خطر کرونا را به جان خریدند و راهی گشت و گذار، خرید و در نهایت سفر نوروزی شدند.
بیشتر بخوانید:
آغاز رسمی موج چهارم کرونا در برخی مناطق کشور
کلاف کرونا پیچیدهتر شد + نمودار و نقشه
خطر خیز موج چهارم کرونا بیخ گوش کشور
سفره کرونا در شهرها گستردهتر شد
طغیان کووید ـ ۱۹ این بار بدقلقتر از همیشه
جوانان هدف اصلی کرونای انگلیسی هستند
پرچم کرونای انگلیسی بالاتر رفت
مسافرت ۱۵ هزار ایرانی دارای تست مثبت کرونا به شهرهای مختلف انرژی مضاعفی را به ویروس کرونا تزریق کرد و با قدرتمندتر شدن این ویروس اکنون وضعیت شهرها و استانهای به سمت تیرگی پیش میرود و درصد افزایش شهرهای نارنجی، قرمز و زرد بیش از شهرهای آبی شده است.
البته با گذشت سه روز از پایان تعطیلات نوروزی در شرایط بسیار اسفباری قرار داریم و هنوز در بسیاری از افراد آلوده به کووید ـ ۱۹ علائم ظاهر نشده و طی سه هفته آینده ممکن است موج چهارم کرونا که اکنون از نیمه غربی به سمت نیمه شرقی کشور در حال پیشرفت است، قویتر و کشندهتر باشد.
در سه پیک قبلی شاید اثر چندانی از ویروس کرونای انگلیسی نبود، اما اکنون این ویروس مهلک بهراحتی در کشور جولان میدهد و با افزایش سفرهای نوروزی این ویروس قطعاً جای خود را در ریههای مردم بیش از قبل باز کرده است تا در آینده شاهد افزایش مبتلایان و تعداد مرگ و میرها در کشور باشیم.
با اینکه موج چهارم کرونا از اواخر اسفند و اوایل فروردین بهصورت غیررسمی آغاز شده بود، اما در دهه دوم فروردین بسیاری از مناطق کشور (بهخصوص نیمه غربی و نیمه شرقی) به موج چهارم برخورد کردند و طبق تصمیمگیری مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تختهای بیمارستان باید با اولویت در اختیار بیماران بدحال کرونایی قرار گیرند.
جدیدترین شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی کدامند؟
براساس جدیدترین آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی کمتر از ۲۴ ساعت ۴۲ شهرستان ازجمله هفت مرکز استان متشکل از «تهران، کرج، اصفهان، شیراز و ایلام، شهرکرد و زنجان» از امروز در وضعیت قرمز قرار گرفتهاند.
با توجه به موقعیت حساس این هفت شهر هرگونه تردد مردم برای انجام امور شخصی و اداری خطر شیوع و بحران کرونا را در این شهرها بیشتر خواهد کرد.
شهرهایی که از وضعیت زرد به نارنجی تغییر رنگ دادهاند، متشکل از ۵۴ شهرستان از جمله ۶ مرکز استان (اردبیل، بجنورد، کرمان، رشت، همدان و یزد) هستند.
در مجموع اکنون ۲۲۷ شهرستان در وضعیت قرمز و نارنجی قرار دارند ( ۸۸ شهرستان در وضعیت قرمز و ۱۳۹ شهرستان در وضعیت نارنجی)، ۱۹۸ شهر در موقعیت زرد و ۲۳ شهرستان نیز آبی هستند و با این آمار میتوان به عمق فاجعه پی برد.
عادیانگاری، دورهمیها و رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی از مهمترین مواردی هستند که در افزایش تعداد مبتلایان و تغییر رنگبندی شهرها به قرمز و نارنجی نقش پررنگی ایفا کردهاند.
اردبیل و ایلام چگونه نارنجی شدند؟
اردبیل یکی از استانهای گردشگرپذیر با مناطق بکر و دیدنی است که همهساله بهخصوص در ایام نوروز مردم زیادی را به سمت خود جذب میکند و تماشای مناطق دیدنی این استان واقعاً لذتبخش است.
با آغاز سال ۱۴۰۰ نیز با وجود هشدار مقامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کارشناسان مردم زیادی بار سفر بستند و به سوی اردبیل رهسپار شدند.
اردبیل که در وضعیت بهتری نسبت به بسیاری از شهرها و استانها قرار داشت، با این بیتوجهیها و هشدارها به وجود خطر ویروس کرونا (بهخصوص کرونای انگلیسی) از وضعیت زرد به نارنجی تغییر رنگ داد و مسئولان این استان را به تکاپو انداخت تا هرچه سریعتر راهکاری برای کنترل بیماری کرونا و تبدیل نشدن شهرهای این استان به وضعیت قرمز بیندیشند.
وضعیت استان ایلام نیز بسیار خطرناک است، به طوری که شهرستانهای ایلام، ایوان و چرداول طی کمتر از ۲۴ ساعت گذشته قرمز شدند و این نتیجه بیتدبیری برخی هموطنان در عادیانگاری ویروس کرونا و بیتوجهی به پروتکلهاست.
استان ایلام نیز در ایام نوروز خالی از مسافران نوروزی نبود و بسیاری از مردم با ازدحام در مناطق گردشگری این استان بعضاً بدون رعایت فاصلهگذاری اجتماعی خطر کرونا را به جان خریدند و حال با بازگشت به شهرهای خود ممکن است افراد دیگری را نیز آلوده کنند.
براساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا کارمندان اداراتی که در شهرستانهای با وضعیت قرمز خدمات غیرضروری ارائه میدهند، به صورت دورکار امور خود را انجام خواهد داد.
بحران کرونایی به استان فارس رسید
فارس که یکی از استانهای گردشگرپذیر و مورد علاقه مردم قرار دارد اکنون با عبور از وضعیت نارنجی قرمز شده، بهخصوص مرکز این استان یعنی شیراز که محل تردد بسیاری از مسافران نوروزی بوده و حتی مردم بومی شیراز که ماندن در شهر خود را بر سفر و به جان خریدن کرونا ترجیح داده بودند گرفتار شدهاند و تختهای بیمارستانهای این استان نیز در حال پر شدن است.
مراجعان به مراکز درمانی و بیمارستانهای استان فارس بیشتر شده و هیچکدام از شهرهای این استان وضعیت عادی ندارند و رنگبندی شهرها نیز هرروز در حال تغییر است در حال تغییر است.
ویروس جهشیافته انگلیسی به زاهدان هم رسید
طبق اعلام سید محمد هاشمی شهری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۳ مورد مبتلا به ویروس جهشیافته انگلیسی در استان سیستان و بلوچستان شناسایی شده است.
اسامی شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی که سفر به این شهرها ممنوع بوده و به ترتیب جریمه یک میلیون تومانی و ۵۰۰ هزار تومانی متخلفان در پی خواهد داشت:
انتهای پیام/۴۰۷۸/پ
انتهای پیام/