صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۹ - ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
دانستنی‌های علمی/ ۱49؛

آیا هم‌زدن چای باعث سرد شدن آن می‌شود؟

هم‌زدن چای باعث سرد شدن چای می‌شود اما این کاهش دما قابل‌توجه نیست.
کد خبر : 572469

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا،  یک قاشق فلزی در یک فنجان چای به عنوان رادیاتور عمل کرده و گرما را به هوا منتقل می‌کند. وقتی قاشق راحرکت می‌دهید، مایعات گرم‌تر از وسط فنجان به لبه‌ها می‌آید و زودتر خنک می‌شود. بنابراین هم‌زدن مایعات داغ به سریع‌تر خنک‌شدن آنها کمک می‌کند.


با این حال آزمایش‌ها نشان می‌دهد که هم‌زدن یک فنجان حاوی مایعات داغ به مدت ۱۰ دقیقه در مقایسه با هم‌نزدن آن، تنها باعث دو درجه سانتیگراد کاهش دما می‌شود. بدین‌ترتیب هم‌زدن مایعات داغ باعث کاهش دما می‌شود اما این کاهش دما به اندازه‌ای نیست که ارزش هم‌زدن را داشته باشد. بهترین راه برای کاهش دمای چای افزودن مقداری آب سرد یا شیر به آن است.


انتهای پیام/۴۰۲۱/


انتهای پیام/

برچسب ها: دانستنی علمی
ارسال نظر