صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۲۲ - ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰
سیاه‌بالایی در گفت‌وگو با آنا تأکید کرد؛

هدایت پایان‌نامه دانشجویان به سمت پروژه‌های برون‌دانشگاهی

۴ پایان‌نامه دانشجویی در مرکز تحقیقات انرژی اجرا می‌شودرئیس مرکز تحقیقات انرژی دانشگاه آزاد اسلامی علی‌آباد کتول بر هدایت پایان‌نامه‌ دانشجویان ارشد و دکتری به سمت پروژه‌های برون‌دانشگاهی تأکید کرد و گفت: پایان‌نامه چهار دانشجوی تحصیلات تکمیلی تا پایان سال جاری در این مرکز اجرایی خواهد شد.
کد خبر : 572461

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی در دهه ۸۰ بعد از حدود دو دهه فعالیت به این نتیجه رسید که اگر امور تحقیقاتی را به فعالیت‌های علمی خود اضافه نکند به برخی موفقیت‌ها نمی‌رسد و رسالت دانشگاه تحقق نمی‌یابد؛ بنابراین سال ۸۵ مجوز نخستین مرکز تحقیقاتی در زمینه آب به یکی از واحدهای دانشگاهی داده شد.


اکنون در مجموع بیش از ۲۰۰ مرکز تحقیقاتی در دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت می‌کنند. ۱۶۴ مرکز تحقیقاتی از این مراکز در زمینه‌های تحقیقاتی غیرپزشکی از جمله فنی، مهندسی، کشاورزی و ... و ۳۹ مرکز تحقیقاتی در زمینه پزشکی فعال هستند.


مرکز تحقیقات انرژی اکنون با مأموریت‌هایی شامل رهبری، هدایت، مشاوره و اجرای پژوهش‌های کاربردی سازمان‌دهی شده مرتبط با تولید انرژی مانند روش‌های سنتی تولید و انرژی‌های تجدیدپذیر، انتقال، توزیع انرژی و بهینه‌سازی مصرف انرژی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول فعال است.


جعفر سیاه‌بالایی رئیس این مرکز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در تشریح مأموریت‌ها، فعالیت‌ها و برنامه‌های پیش روی مرکز تحقیقات انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین اقداماتی که باید صورت گیرد، هدایت پایان‌نامه‌های دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری به سمت پروژه‌های برون دانشگاهی است. به همین منظور قصد داریم با هماهنگی مدیران گروه‌های تحصیلات تکمیلی دانشکده مانند برق و مکانیک، دانشجویان را به سمت پروژه‌های مرکز تحقیقات هدایت کنیم. برنامه آن است که تا پایان سال ۱۴۰۰، پایان‌نامه چهار دانشجوی تحصیلات تکمیلی در این مرکز انجام شود.


وی درباره مأموریت‌هایی تعریف شده برای مرکز تحقیقات انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول عنوان کرد: مأموریت‌های این مرکز، رهبری، هدایت، مشاوره و اجرای پژوهش‌های کاربردی سازمان‌دهی شده مرتبط با تولید انرژی شامل روش‌های سنتی تولید و انرژی‌های تجدیدپذیر، انتقال، توزیع انرژی و بهینه‌سازی مصرف انرژی بوده به نحوی که سبب ارتقای دانش و فناوری‌های مربوط به آن شود.


رئیس مرکز تحقیقات انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول درباره دستاوردهای این مرکز گفت: از زمان راه‌اندازی این مرکز پنج طرح پژوهشی برون‌دانشگاهی منعقد شده که چهار طرح پایان یافته و یکی از طرح‌ها در مرحله انجام بوده و مجموع این قراردادها حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال است. حدود هفت ماه پیش مسئولیت این مرکز را به عهده گرفته‌ام و در این هفت ماه تلاش برای تشکیل گروه‌های پژوهشی و تشویق همکاران به فعالیت‌های پژوهشی برون‌دانشگاهی بوده که نتیجه آن ارسال دو طرح پژوهشی برای پژوهشگاه نیرو و چهار طرح پژوهشی برای شرکت توزیع برق استان گلستان است.


سیاه‌بالایی اضافه کرد: همکاران در حال تدوین سه طرح پژوهشی برای سازمان محیط‌زیست استان گلستان هستند که بعد از تکمیل ارسال خواهد شد. امیدوارم تلاش خود و همکارانم به نتیجه برسد و به عقد قرارداد پژوهشی ختم شود. از تلاش‌های صورت گرفته، معرفی مرکز تحقیقات و توانمندی‌های آن به صنایع انرژی‌بر استان و پیشنهاد همکاری است. این تلاش‌ها در سال جاری نیز ادامه خواهند یافت. ازجمله فعالیت‌های دیگر مرکز در هفت ماه گذشته تکمیل مدارک و مستندات اخذ مجوز مجله علمی- پژوهشی برای مرکز تحقیقات انرژی بوده که تا پایان فروردین به سازمان مرکزی دانشگاه ارسال می‌شود.


تشویق اعضای هیئت علمی به پژوهش‌های کاربردی و تحقیقات برون دانشگاهی


وی درباره چگونگی تعامل مرکز تحقیقات انرژی با نهادها و مراکز مربوط به این مرکز مطرح کرد: تاکنون ۲۸ تفاهم‌نامه بین این واحد دانشگاهی با شرکت‌ها، سازمان‌ها و صنایع که به نوعی مرتبط با موضوع انرژی بوده‌اند، منعقد شده که البته لازم است بعضی از تفاهم‌نامه‌ها با توجه به گذشت زمان مجدداً منعقد شوند. در زمینه تعامل این نهادها با مرکز تحقیقات، بسیاری از آنها که باید نقشی مهم در تحقیقات داشته باشند، عملاً با کاهش بودجه‌های پژوهشی مواجه هستند. از طرف دیگر بعضی از سازمان‌ها سقف پروژه‌های تحقیقاتی خود را با گذشت زمان تغییر نداده و انگیزه‌ای برای محققان ایجاد نمی‌شود. با این وجود همکاری در زمینه دریافت داده‌های تحقیق مناسب بوده است.


رئیس مرکز تحقیقات انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول درباره تداوم فعالیت این مرکز توضیح داد: سازمان مرکزی عملکرد مراکز تحقیقاتی را با یک‌سری شاخص‌ها مورد ارزیابی قرار می‌دهد. از طرفی به‌تازگی بخشنامه‌های خوبی درباره تشویق اعضای هیئت علمی به پژوهش‌های کاربردی و تحقیقات برون دانشگاهی صادر شده و فعالیت مراکز تحقیقاتی از یک سو وابسته به بازار پژوهشی و از طرف دیگر وابسته به توانمندی‌های مرکز شامل توانمندی‌های مدیریتی، امکانات آزمایشگاهی و تلاش محققان است. اکنون در دوره گذار از سیستم پژوهشی سنتی که در آن پژوهش‌ها بدون نیازهای جامعه صورت می‌گرفت به سمت پژوهش‌های کاربردی هستیم. گذار به سیستم جدید طبیعتاً با مقاومت‌هایی روبه‌رو می‌شود.


سیاه‌بالایی ادامه داد: تلاش محققان در مرکز تحقیقات انرژی تشویق همکاران به سمت پژوهش‌های کاربردی به‌منظور حل مشکلات جامعه است. یکی از اقدامات مفید صورت گرفته راه‌اندازی کنسرسیوم مراکز تحقیقات انرژی‌های تجدیدپذیر بوده که امیدوارم با تجمیع امکانات، توانمندی‌ها، کار شبکه‌ای و گروهی فرصت‌های جدیدی برای مراکز تحقیقاتی ایجاد شود و تا انتهای سال جاری مرکز تحقیقات انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول به استقلال مالی برسد.


وی درباره اقدامات مرکز تحقیقات انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول برای مبارزه با ویروس کرونا تبیین کرد: سال گذشته طرح پیشنهادی یکی از همکاران با عنوان طراحی و ساخت چراغ ماورای بنفش برای ضدعفونی محیط(ازجمله ویروس کرونا) به شرکت بافه سیم گلستان که سازنده لامپ و چراغ است، معرفی و دو جلسه توجیهی برای سرمایه‌گذاری در این طرح تشکیل شد که هنوز پاسخ قطعی داده نشده است.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر