صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۱۲ - ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

از انتخاب 14 رئیس فدراسیون تا رئیس کمیته ملی المپیک در سال 1400/ تعیین تکلیف بلاتکلیف‌ها در ورزش ایران

برگزاری 14 مجمع انتخابات فدراسیون ورزشی و همچنین مجمع کمیته ملی المپیک از مهم‌ترین رویدادهای ورزش ایران در سال 1400 است.
کد خبر : 572331

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، شیوع ویروس کرونا و مشکلاتی که برای ورزش جهان در سال گذشته به وجود آمد سبب شد ورزش در سال 1400 روزهای شلوغی پیش‌رو داشته باشد. در سال گذشته به‌دلیل شیوع ویروس کرونا و با تصمیم IOC مسابقات المپیک یک سال به تعویق افتاد. البته رقابت‌های گزینشی المپیک هم در تمامی رشته‌های ورزشی لغو شد و قرار است در سال 1400 این مسابقات برگزار شود. علاوه بر مسابقات گزینشی، آسیایی، جهانی و همچنین میدان المپیک که پیش‌روی ورزشکاران است، وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک برای انتخاب روسای فدراسیون‌های ورزشی و همچنین انتخاب رئیس کمیته ملی المپیک روزهای پرترافیکی را پیش‌رو دارند. در اردیبهشت ماه سال گذشته با اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان دو رئیس فدراسیون ورزش روستایی و عشایری و همچنین بدنسازی و پرورش اندام از سمت خود کنار رفتند و این دو فدراسیون هم با سرپرست اداره شدند. در کنار آن دوره ریاست برخی روسای فدراسیون‌های ورزشی هم به پایان رسید و برگزاری مجامع آن‌ها هم در دستور کار قرار گرفت.


برگزاری مجامع انتخاباتی از سال 98


به دلیل شیوع ویروس کرونا از اواخر سال 98 برگزاری برخی مجامع ورزشی به تعویق افتاد، به همین خاطر وزارت ورزش و جوانان در سال 99 تلاش ‌کرد تا مجامع انتخاباتی که از سال 98 ریاست آن‌ها به پایان رسیده بود را برگزار کند. البته با توجه به ممنوعیت‌های ستاد مقابله با کرونا برگزاری مجامع از خردادماه آغاز و در مقطعی باز هم به تعویق افتاد و دوباره از سر گرفته شد و تا 16 اسفندماه اکثر فدراسیون‌های ورزشی که دوره ریاستشان به پایان رسیده بود و مدت طولانی با سرپرست اداره می‌شد تعیین تکلیف شدند. البته تکلیف برخی فدراسیون‌ها از جمله فدراسیون‌ شطرنج، ورزش زورخانه‌ای و دوچرخه‌سواری مشخص نشد و قرار است در سال 1400 وضعیت آن‌ها هم معلوم شود. در سال گذشته وزارت ورزش و جوانان انتخابات فدراسیون‌های ووشو، ورزش همگانی، تنیس، ورزش روستایی و عشایری، فوتبال، غریق نجات و غواصی، دوومیدانی، پزشکی- ورزشی، ورزش دانشگاهی، بدنسازی و پرورش اندام، موتورسواری و اتومبیلرانی و اسکی برگزار کرد.


شطرنج بالاخره صاحب رئیس می‌شود؟


دوره ریاست مهرداد پهلوان‌زاده در اواخر اسفندماه سال 98 به پایان رسید و در همان زمان فرهاد نیکوخصال از سوی وزارت ورزش و جوانان به‌عنوان سرپرست انتخاب شد، در حالی که ثبت‌نام از نامزدهای انتخابات این فدراسیون انجام شده بود اما به دلیل شیوع ویروس کرونا برگزاری این مجمع به تعویق افتاد، البته ناگفته نماند در دوره ثبت‌نام از نامزدهای این فدراسیون حواشی بسیار زیادی به وجود آمد و حتی در آن مقطع که ستاد مقابله با کرونا مجوز برگزاری مجامع فدراسیون‌های ورزشی را صادر کرد، انتخابات فدراسیون شطرنج برگزار نشد و در نهایت با اعلام معاون قهرمانی و توسعه وزارت ورزش و جوانان در اواخر سال 99 ثبت‌نام از نامزدهای فدراسیون‌ها شطرنج بیشتر از 6 ماه گذشته است و باید نامزدها مجدداَ ثبت‌نام کنند. شادی پریدر که پیش از این گفته می‌شد گزینه وزارت ورزش و جوانان است در ثبت‌نام این دوره رد صلاحیت شد و باز هم حواشی زیادی به وجود آمد. حالا قرار است انتخابات این فدراسیون در سال 1400 برگزار شود تا بالاخره شطرنج ایران پس از یک سال و اندی صاحب رئیس شود. نکته جالب توجه اینکه دوره سرپرستی در یک فدراسیون ورزشی بین 3 الی 6 ماه است اما این فدراسیون بیشتر از یک سال است که با سرپرست اداره می‌شود.


بلاتکلیفی فدراسیون ورزش زورخانه‌ای و دوچرخه‌سواری


دو فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای و دوچرخه‌سواری هم از بهمن‌ماه سال گذشته با سرپرست اداره می‌شوند. نکته جالب توجه اینکه فدراسیون ورزش زورخانه‌ای در شرایطی با سرپرست اداره می‌شود که باران چشمه به‌عنوان نامزد در انتخابات این فدراسیون حضور دارد و از سمت خود هم استعفا نداده است.  در فدراسیون دوچرخه‌سواری هم امور به دست افشین داوری سپرده شد، او پس از خسرو قمری هدایت فدراسیون را در دوره سرپرستی برعهده گرفته است. البته داوری نامزد ریاست فدراسیون شطرنج هم هست و نکته جالب توجه اینکه در دوره حضورش در فدراسیون دوچرخه‌سواری از افراد غیرمتخصص استفاده می‌کند. دوچرخه‌سواری ایران این روزها حال و روز خوشی ندارد و حتی ساختمان این فدراسیون هم بلاتکلیف است، در دوره خسرو قمری قرار بود برای فدراسیون دوچرخه‌سواری ساختمان جدیدی بسازند اما با توجه به تورم و قیمت‌های سرسام‌آور، این پروژه به تعویق افتاد و طبق صحبت‌های داوری تکمیل این ساختمان 4 میلیارد هزینه دارد که البته وزارت ورزش و جوانان اواخر سال گذشته مبلغ یک میلیارد تومان به حساب این فدراسیون واریز کرد.


سال 1400؛ برگزاری 11 مجمع پیش‌روی وزارت ورزش


در سال 1400 ورزش ایران علاوه بر مسابقات زیادی که پیش‌رو دارد، دوره ریاست 11 رئیس فدراسیون هم به پایان می‌رسد و باید برگزاری آن را هم در دستور کار قرار دهد. البته دوره ریاست برخی روسای فدراسیون‌های ورزشی در تیرماه به پایان می‌رسد و با توجه به در پیش‌رو بودن مسابقات المپیک به احتمال زیاد انتخاب رئیس جدید به بعد از المپیک منجر می‌شود. دوره ریاست روسای فدراسیون‌های ژیمناستیک و تیراندازی به ترتیب در 19 و 20 تیرماه به پایان می‌رسد و با توجه به المپیکی بودن این دو فدراسیون به احتمال زیاد مجمع آن به بعد از المپیک موکول می‌شود. البته ژیمناستیک هنوز سهمیه‌ای در المپیک کسب نکرده است اما شانس کسب سهمیه دارد. همچنین دوره ریاست بهمن محمدرضایی در فدراسیون اسکیت هم 11 تیرماه به پایان می‌رسد و برگزاری مجمع این فدراسیون هم پیش‌روی وزارت ورزش و جوانان است.


پایان دوره ریاست 4 رئیس در آذرماه


آذرماه 1400 دوره ریاست چند رئیس فدراسیون به پایان می‌رسد و ماه شلوغی برای وزارت ورزش و جوانان خواهد بود. در 14 آذرماه دوره ریاست فدراسیون ورزش‌های نابینایان و کم‌بینایان به اتمام می‌رسد، همچنین در تاریخ 20 آذرماه دوره ریاست رضا زارع در فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی و در تاریخ 22 و 25 آذرماه هم دوره ریاست فدراسیون‌های‌ ورزش‌های دانش‌آموزی و کبدی به پایان می‌رسد.


دی‌ماه شلوغ برای ورزش ایران


دی‌ماه 1400 اتفاقات مهمی برای ورزش ایران رقم می‌خورد، علاوه بر پایان دوره ریاست پولادگر در فدراسیون تکواندو در دوم دی‌ماه، حسین ثوری در فدراسیون بوکس در پنجم دی‌ماه، پایان دوره ریاست محسن رضوانی در فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو در 9 دی‌ماه و همچنین پایان دوره ریاست رامین طباطبایی در فدراسیون بسکتبال در 23 دی‌ماه، انتخابات کمیته ملی المپیک هم پیش‌رو است. سیدرضا صالحی امیری در 25 دی‌ماه سال 96 با رأی قاطع اعضای مجمع به‌عنوان رئیس کمیته ملی المپیک انتخاب شد. حالا در 25 دی‌ماه سال 1400 دوره چهار ساله ریاست صالحی ‌امیری در کمیته ملی المپیک به پایان می‌رسد و بدون شک وزارت ورزش و جوانان باید در ابتدا وضعیت ریاست تمامی فدراسیون‌های ورزشی را مشخص کند تا در مجمع انتخاباتی کمیته ملی المپیک مشکلی به وجود نیاید.


بنابراین علاوه بر 11 فدراسیونی که دوره ریاست آن‌ها در سال 1400 به پایان می‌رسد و وزارت ورزش و جوانان باید تکلیف آن‌ها را مشخص کند سه فدراسیون دیگر هم از سال 99 بلاتکلیف هستند که انتخاب رئیس آن‌ها هم باید در دستور کار وزارت ورزش و جوانان قرار بگیرد. بنابراین می‌توان گفت سال 1400 برای ورزش ایران علاوه بر مسابقاتی که پیش‌رو دارد بسیار سال شلوغی است و تکلیف رئیس کمیته ملی المپیک و ریاست 14 رئیس فدراسیون ورزشی هم مشخص می‌شود.


انتهای پیام/4057/

انتهای پیام/

ارسال نظر