صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۰ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

خیز ورزشکاران برای المپیک توکیو در ۱۴۰۰/ افت و خیز ورزش ایران در برخی رشته‌ها

از المپیک ریو تا توکیو؛ افت ورزش ایران در برخی رشته‌هاتاکنون کاروان ورزشی ایران در المپیک توکیو ۵۳ سهمیه کسب کرده که نسبت به المپیک ریو در برخی رشته‌های ورزشی افت داشته است.
کد خبر : 572229

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، بدون شک سی و دومین دوره بازی‌های المپیک مهم‌ترین رویداد ورزشی در سال جاری است، در سال گذشته به دلیل شیوع همه‌گیری ویروس کرونا رقابت‌های بازی‌های المپیک برای نخستین‌بار در ادوار المپیک یک سال به تعویق افتاد و حالا قرار است در مردادماه سال ۱۴۰۰ توکیو میزبان ورزشکاران برای برگزاری مسابقات المپیک باشد.


از زمانی که توکیو به‌عنوان یکی از شهرهای آسیایی میزبانی این رقابت‌ها را برعهده داشته، ۵۷ سال می‌گذرد و حالا قرار است در سال ۲۰۲۱ تمام ورزشکاران از سرتاسر دنیا به این شهر بیایند. البته المپیک این دوره با مشکلات زیادی روبه‌رو است، به دلیل شیوع ویروس کرونا تماشاگران خارجی از حضور در توکیو منع شدند و همین موضوع خسارت زیادی به کشور میزبان وارد می‌کند، همچنین در نظرسنجی‌ای که از مردم توکیو گرفته شده اکثر آن‌ها موافق برگزاری مسابقات المپیکی نیستند. افزایش هزینه برگزاری مسابقات المپیک به بیش از ۱۵ میلیارد دلار، اعلام شرایط اضطراری در شهر میزبان و استان‌های همجوار مسابقات المپیک امسال را با شرایط ویژه‌ای روبه‌رو کرده است.


وضعیت کاروان ایران از ریو تا توکیو


فاصله چهار سال میان برگزاری رقابت‌های المپیک بهترین فرصت برای کشورهاست تا با آنالیز و بررسی عملکرد ورزشکاران شرایط بهتری برای حضور در المپیک بعدی مهیا کنند. قطعاً در این فرصت کشورهای مطرح دنیا با ارزیابی ورزشکاران خود با سایر کشورها و برنامه‌ریزی بلندمدت در جهت ارتقا آن‌ها تلاش می‌کنند، موضوعی که البته در ایران کمتر به آن توجه می‌شود و معمولاً پس از هر دوره المپیک ورزشکاران در رشته‌های مختلف به حال خود رها می‌شوند و نزدیک به المپیک دوره بعد متولیان ورزش یادشان می‌افتد که باید برای حضور قدرتمند ورزشکاران در المپیک برنامه‌ریزی کنند!


با توجه به شرایطی که در سال ۲۰۲۰ به‌ سبب شیوع ویروس کرونا به‌ وجود آمد خیلی از پیش‌بینی‌ها در خصوص کسب سهمیه المپیک محقق نشد، متولیان ورزش ایران معتقد بودند در این دوره از المپیک کاروان ورزشی ایران بیشترین تعداد سهمیه را به خود اختصاص می‌دهد اما با توجه به لغو المپیک و عدم برگزاری برخی مسابقات گزینشی المپیک هنوز این امر محقق نشده است. در ادوار المپیک تاکنون المپیک ریو بیشترین سهمیه را کسب کرده است، در آن دوره از المپیک ۶۴ ورزشکار به سهمیه المپیک رسیدند که حاصل کار آن‌ها ۳ طلا، یک نقره و ۴ برنز بود.


در حال حاضر کاروان ورزشی ایران در المپیک توکیو ۵۳ سهمیه کسب کرده است و با توجه به برگزاری مسابقات گزینشی المپیک و شانس کسب سهمیه در برخی رشته‌ها به نظر می‌رسد در این دوره از المپیک هم تعداد سهمیه ورزشکاران عدد قابل ملاحظه‌ای خواهد بود. البته اگر عملکرد رشته‌های ورزشی به صورت مجزا چندان چنگی به دل نمی‌زند و حتی می‌توان گفت در برخی رشته‌ها ورزش ایران افت بسیار محسوسی داشته است.


در ادامه به تعداد سهمیه‌های کسب شده در رشته‌های مختلف در دو المپیک ریو و توکیو می‌پردازیم:























































































































رشته‌های ورزشی  تعداد سهمیه‌های المپیک ریو  رشته‌های ورزشی   تعداد سهمیه‌های المپیک توکیو
بوکس ۱ بوکس ۲
تکواندو ۴ تکواندو ۲
تنیس روی میز ۳ تنیس روی میز ۱
تیراندازی ۵ تیراندازی ۶
تیراندازی با کمان ۱ تیراندازی با کمان ۱
جودو ۳ (دو ورزشکار اعزام شد) جودو -
دوومیدانی ۱۰ دوومیدانی ۲
دوچرخه‌سواری ۳ دوچرخه‌سواری ۱
شمشیربازی ۲ شمشیربازی  ۴
قایقرانی ۲ قایقرانی در انتظار کسب سهمیه
کشتی آزاد ۶ کشتی آزاد ۳
کشتی فرنگی ۶ کشتی فرنگی ۳
والیبال ۱۲ والیبال  ۱۲
وزنه‌برداری ۵ وزنه‌برداری در انتظار کسب سهمیه
شنا ۱ کاراته  ۴
- - شنا در انتظار کسب سهمیه
۱۵ رشته ورزشی جمع: ۶۳ بسکتبال ۱۲
۱۲ رشته ورزشی

جمع: ۵۳



در حال حاضر کاروان ورزشی ایران برای حضور در المپیک توکیو ۵۳ سهمیه کسب کرده است که البته شانس کسب سهمیه در برخی رشته‌های همچون کشتی آزاد و فرنگی، قایقرانی، ژیمناستیک، وزنه‌برداری و ... وجود دارد، اما در این میان برخی رشته‌ها نسبت به چهار سال گذشته افت بسیار شدیدی داشتند، دوچرخه‌سواری و دوومیدانی در المپیک ریو به ترتیب ۳ و ۱۰ سهمیه کسب کردند؛ اما در المپیک توکیو این تعداد به‌شدت کاهش پیدا کرد و به یک سهمیه در دوچرخه‌سواری و دو سهمیه در دوومیدانی محدود شد، البته در دوومیدانی شانس یک تا دو سهمیه دیگر وجود دارد؛ اما  با وجود حتی دو سهمیه دیگر، باز هم نسبت به پنج‌سال پیش این دو رشته ورزشی که هر دو از پرمدال‌ترین رشته‌های المپیک محسوب می‌شوند با افت شدید همراه بودند.


کاروان ورزشی ایران را باید یکی از استثنایی‌ترین کاروان‌های ورزشی در ادوار المپیک بنامیم؛ با وجود اینکه دو سال از شکل‌گیری آن می‌گذرد؛ اما به دلیل شیوع ویروس کرونا هنوز وضعیتش نامشخص است و قطعاً سال ۱۴۰۰ برای ورزش ایران سال حساس و مهمی به حساب می‌آید و ورزشکاران ایران در مسابقات پیش‌رو برای کسب سهمیه المپیک تلاش می‌کنند، البته حتی ممکن است تعداد سهمیه‌های به دست آمده نسبت به المپیک ریو بیشتر یا برابر باشد؛ با این حال، نباید این موضوع را نادیده بگیریم که در برخی رشته‌های ورزشی وضعیت چندان چنگی به دل نمی‌زند و این رشته‌ها با یک عقب‌گرد روبه‌رو هستند.


علاوه بر دوومیدانی و دوچرخه‌سواری، رشته تکواندو هم در المپیک توکیو افت داشت، تعداد تکواندوکاران المپیکی در سال ۲۰۱۶ چهار نفر بودند و در المپیک توکیو این تعداد به دو نفر کاهش پیدا کرده است، ضمن اینکه آرمین هادی‌پور، ورزشکار المپیکی کشورمان هم با مصدومیت روبه‌رو است و وضعیتش چندان مشخص نیست. در رشته تنیس روی میز هم با کاهش سهمیه روبه‌رو شدیم، وضعیت وزنه‌برداری هم هنوز مشخص نیست، البته سهمیه وزنه‌برداری به دلیل دوپینگ در سال‌های گذشته کاهش پیدا کرده و امسال در المپیک توکیو وزنه‌برداران تنها دو سهمیه می‌توانند کسب کنند که البته هنوز موفق به کسب آن نشدند، با این حال وضعیت وزنه‌برداری نشان می‌دهد این رشته ورزشی پیشرفت نداشته و حتی درجا هم زده است، ضمن اینکه وضعیت این رشته در جهان هم چندان خوب نیست، به دلیل حاشیه‌هایی که پس از برکناری تاماش آیان در فدراسیون جهانی وزنه‌برداری به وجود آمد، کمیته بین‌المللی المپیک چندین بار این رشته ورزشی را به حذف از المپیک تهدید کرد، بنابراین این هشدار وجود دارد که شاید وزنه‌برداری از المپیک حذف شود و آن وقت ورزش ایران در مسابقات المپیک یکی از رشته‌های شانس مسلم مدال را از دست می‌دهد.  


همه نگاه‌ها خیره به المپیک توکیو 


با توجه به شرایط برگزاری مسابقات المپیک توکیو در سال ۲۰۲۰ و تعویق یک ساله آن قطعاً این بازی‌ها کانون توجهات خواهد شد و همه کشورها اقتدار خود را در مسابقات المپیک به دنیا نشان می‌دهند. همانطور که گفته شد وضعیت ایران در برخی رشته‌ها چندان چنگی به دل نمی‌زند اما در مقابل در برخی رشته‌های دیگر همچون شمشیربازی، بوکس و تیراندازی نسبت به المپیک ریو حرکت روبه‌جلو داشتند و باید دید در المپیک توکیو شاهد مدال‌آوری کدام رشته ورزشی خواهیم بود. البته گویا در این سال‌ها متولیان ورزش نشان دادند تنها به حضور ورزشکاران در المپیک بسنده می‌کنند و مدال‌آوری چندان در اولویت آن‌ها نیست!


انتهای پیام/۴۰۵۷/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر