صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۳ - ۱۳ فروردين ۱۴۰۰

سیزده کرونایی را چگونه بدَر کنیم؟

با وجودی‌که در شرایط کرونایی امکان حضور در فضاهای سبز و تفرجگاه‌ها وجود ندارد اما با رعایت محدودیت‌هایی ضمن حفظ سلامتی می‌توان سیزده را هم بدَر کرد.
کد خبر : 572097

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، در تقویم رسمی کشور روز سیزدهم فروردین با عنوان «روز طبیعت» نامگذاری شده است و در این روز مردم بنا بر رسمی دیرین به همراه خانواده به دشت و صحرا و فضاهای سبز می‌روند و آخرین روز از تعطیلات نوروزی را سپری کرده و اصطلاحاً سیزده‌شان را بدَر می‌کنند.


فلسفه سیزده بدَر چیست؟


گفته می‌شود ایرانیان باستان در آغاز سال نو پس از دوازده روز جشن‌گرفتن و شادی‌کردن که به یاد دوازده ماه سال است، روز سیزدهم نوروز را به باغ و صحرا رفته و شادی می‌کردند.


همچنین در برخی از منابع آمده که در مراسم نوروزی ایران باستان روز سیزدهم به ایزد باران تعلق داشت که مردم براین اساس به دشت و صحرا و کنار جویبارها رفته و به شادی و پایکوبی می‌پرداختند و آرزوی بارش باران را از خداوند طلب می‌کردند.


آیین‌های مرسوم در سیزده بدَر چیست؟


در این روز علاوه بر رفتن به دامان طبیعت از قدیم الایام آیین‌ها و مراسمی نیز برای این روز انجام می‌شد که مهم‌ترین آنها عبارت بود از گرده زدن سبزه.


براساس نقل قول‌های مختلف، تعابیر متفاوتی از آن مطرح می‌شود، مثلاً گفته می‌شود گره زدن سبزه به معنای گره زدن زندگی با طبیعت است که همیشه سبز و شاداب باقی بمانیم و یا بنا بر سنتی باستانی دختران و پسران دم بخت به نیت انجام پیوند زناشویی در سال جدید این اقدام را انجام می‌دهند.


سیزده بدَر کرونایی را چگونه برگزار کنیم؟


دو سالی است که به‌دلیل شیوع کرونا و پیشگیری از انتقال زنجیره این بیماری از ورود مردم به پارک‌ها، تفرجگاه‌ها و فضاهای سبز جلوگیری می‌شود اما این موضوع نمی‌تواند مانعی برای اجرای این آداب و رسوم باشد و افراد می‌توانند با اعمال برخی محدودیت‌ها در رفتارهایشان و انطباق با شرایط موجود مراسم سیزده بدَر را برگزار کنند. برخی از این موارد بدین شرح است:


- برخی از خانواده‌هایی که تراس و یا حیاط شخصی دارند می‌توانند در این فضا آخرین روز تعطیلات نوروزشان را سپری کنند.


-  برخی از خانه‌ها فضایی را به‌عنوان پاسیوی شخصی دارند که می‌توانند به‌عنوان نماد سبزی و طبیعت در کنار خانواده از آن بهره ببرند.


- برای ترغیب فرزندان به چادر زدن در طبیعت، می‌توان بساط آن را در منزل برپا کرد و ساعات خوشی را در کنار خانوده گذراند.


- برخی از ساختمان‌ها دارای روف گاردن (بام سبز) هستند که فضای مناسبی برای گذراندن این روز تعطیل است اما در صورتی‌که واحدهای چنین ساختمان‌هایی زیاد است برای جلوگیری از تجمع از حضور در این مکان‌ها هم پرهیز شود.


گفتنی است در این روز می‌بایست از دعوت دوستان و آشنایان برای بدَر کردن سیزده پرهیز شود تا با بدَر کردن آن نحسی کرونا دامن‌گیرمان نشود. 


انتهای پیام/۴۱۰۵

انتهای پیام/

برچسب ها: سیزده بدر
ارسال نظر