صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۲ - ۱۱ فروردين ۱۴۰۰
نوروز و معما/۹؛

راز معمای شرلوک هولمز درباره کلمه عبور گاوصندوق

در این سری معماهایی که به صورت منظم ارائه می‌شود، چیستان‌هایی را از زبان دکتر واتسن طرح خواهیم نمود دکتر واتسن، دوست و همکار شرلوک هولمز است که همیشه او را در مسیر حل معماها یاری می‌کند.
کد خبر : 571864

گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا- نوید فرخی: یکی از اموری که افراد در اوقات فراغت خود به سراغش می‌روند، سرگرمی‌های ذهنی و از جمله حل معما و چیستان است. چنانچه می‌دانید شرلوک هولمز یک کاراگاه-مشاور خیالی است که در اواخر عهد ویکتوریا تا اوایل قرن بیستم در منزل مشهور خود واقع در خیابان بیکر شماره 221بی به حل معماهای پیچیدهِ جنایی می‌پرداخت. دانش هولمز در ارتباط با مشاهده دقیق، تغییر چهره، پزشکی، علوم جنایی و استدلال منطقی و... او را در طول تاریخ به عنوان یک کارآگاه-دانشمند برجسته، متمایز ساخته است. اگرچه شرلوک هولمز اولین کارآگاه خیالی ادبیات نیست اما بهترین کارآگاه داستانی تاریخ شناخته می‌شود و از او در کتاب رکوردهای جهانی گینس به عنوان «مشهورترین شخصیت خیالی» جهان نام برده شده است.


ما در این سری معماهایی که به صورت منظم ارائه می‌شود، چیستان‌هایی را از زبان دکتر واتسن طرح خواهیم نمود. توجه داشته باشید که راوی این معماها دکتر واتسن، دوست و همکار شرلوک هولمز است که همیشه او را در مسیر حل معماها یاری می‌کند. پاسخ به معماها در انتهای مطالب، قرار گرفته است. پیش از دیدن پاسخ، به خوبی روی حل معما فکر کنید!


کلمه عبور گاوصندوق


حدود یک سال پیش بود که مرکز نجوم لندن از من و هولمز را برای یک مشکل کمابیش طنز دعوت کرد. موضوع از این قرار بود که هیئت مدیره جدید مرکز نجوم، مدیر داخلی این مرکز را از کار برکنار کرده بودند. مدیر سابق مرکز که از برکناری خود به شدت ناراضی بود، یک روز بی‌مقدمه آنجا را ترک کرده و مستقیماً به فرانسه سفر کرده بود.


" src="https://media.ana.press/1399/12/25/637514221206531867_md.jpg">


روز بعد و پس از اینکه مدیر جدید قدم به مرکز نجوم گذاشت با یک مشکل عجیب مواجه شد. گاوصندوق مرکز که تمام طرح‌ها و برنامه‌های نجومی این مرکز در آنجا قرار داشت قفل بود و رمز آن را فقط مدیر سابق می‌دانست که اکنون به حالت قهر آنجا را ترک کرده و دسترسی به وی ناممکن بود.


در آن صبح مه‌آلود مدیر فعلی مرکز را با حالتی دستپاچه و بی‌قرار مقابل‌مان یافتیم. او گفت: «آقای هولمز دستم به دامن‌تان، امروز ظهر قرار است ملکه از اینجا بازدید کند. اگر نتوانیم گاوصندوق را در حضور ملکه باز کنیم برای من که شروع کارم است یک افتضاح به تمام عیار خواهد بود.»


هولمز گفت: «یعنی هیچ سرنخی ندارید که کلمه عبور چه می‌تواند باشد؟»


مدیر فعلی پیشانی عرق‌کرده خود را پاک کرد و گفت: «خب، رمز گاوصندوق یک کلمه هشت حرفی بود و...»


از جایش بلند شد و جوانی که در گوشه‌ای مقابل یک میز نشسته بود را فراخواند.


مرد جوان که سنش به بیش از بیست نمی‌خورد مقابل‌مان خبردار ایستاد. مدیر مرکز گفت: «ایشان منشی مرکز هستند.» بعد رو به جوانک کرد و گفت: «چیزی که به من گفته بودی را به آقای هولمز بگو.»


مرد جوان گفت: «خب. قربان، یک بار وقتی مدیر سابق در حال قرار دادن چند سند نجومی داخل گاو صندوق بود توانستم از پشت سرش سه حرف اول کلمه عبور را ببینم. "ت" و "ن" و "ز".»


در همین حال چند مرد زمخت و درشت هیکل وارد اتاق شدند.


مدیر مرکز گفت: «اوه جوشکارها آمدند. خدا را شکر. نجات پیدا کردیم. ظاهراً دیگر نیازی به زحمت شما نیست. همکارانم برای‌تان درشکه می‌گیرند.»


هولمز پیپ را از دهانش درآورد. حدس زدم از این رفتار آزرده شده است. اما در عوض، هنگامی که مدیر مرکز با جوشکارها چانه‌زنی می‌کرد به طرف گاوصندوق رفت و در کسری از ثانیه صدای نافذ باز شدن در فلزی شنیده شد. همه رو به گاوصندوق کردیم. مدیر مرکز خود را نزد هولمز رساند و گفت: «آقای هولمز! شما یک جادوگرید! اما رمز گاوصندوق چه است؟»


هولمز بر روی برگه‌ای نوشت: «تنزبهکان.»


اما او این رمز را چطور به دست آورده بود؟


می توانید پاسخ صحیح را زیر این عکس مشاهده کنید.


" src="https://media.ana.press/1399/12/25/637514213053334440_md.png">


پاسخ معمای کلمه عبور گاوصندوق


مدیر قبلی مرکز هم یک منجم بود بنابراین طبیعی بود که به نجوم علاقه داشته باشد. هولمز وقتی سه حرف اول کلمه عبور را که "ت" و "ن" و "ز" بود شنید. متوجه شد که این سه حرف، کاراکترهای ابتدایی واژگان تیر، ناهید و زمین است که سه سیاره منظومه شمسی هستند که از بقیه به خورشید نزدیک‌ترند. بنابراین حرف ابتدایی سیاره‌های بعدی یعنی بهرام، هرمز، کیوان، اورانوس، نپتون را کنار آنها قرار داد و به رمز عبور «تنزبهکان» رسید!


انتهای پیام/4160/


انتهای پیام/

برچسب ها: شرلوک هولمز
ارسال نظر