صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۷ - ۰۹ فروردين ۱۴۰۰

تغییرات اقلیمی قدرت تخریبی گردبادها را تشدید می‌کند

گرم شدن دریاها ناشی از تغییرات اقلیمی منجر به گردبادهای شدیدتر و تخریب بیشتر محیط زیست خواهد شد.
کد خبر : 571718

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، یک مطالعه جدید نشان داده است که گرم شدن دریاها ناشی از تغییرات آب‌وهوایی باعث بیشتر شدن شدت گردبادها می‌شود و قدرت تخریب آنها را افزایش می‌دهد. محققان هشدار می‌دهند که این یافته‌ها نشان می‌دهد محیط‌های شهری( که ممکن است نسبت به مناطق ساحلی آمادگی کمتری برای مقابله با گردبادها داشته باشند) به طور فزاینده‌ای در معرض خطر هستند.


هر چند تأثیر تغییرات آب‌وهوایی بر طوفان‌های گرمسیری از جمله گردبادها هنوز در حال بررسی است، اما بررسی‌ها تاکنون نشان می‌دهد که با گرم‌تر شدن سیاره زمین، طوفان‌ها بزرگتر و قوی‌تر خواهند شد. پژوهشگران دانشگاهی در ژاپن اطلاعات مربوط به طوفان‌های آتلانتیک شمالی را از سال 1967 تا سال 2018 بررسی کردند و «میزان تنزل» این طوفان‌ها(مدت زمانی که طول می‌کشد طوفان تضعیف شوند) را در اولین روز پس از ورود به خشکی بررسی کردند. آنها تلاش کردند بفهمند که وقتی دریاها گرم می‌شوند چه تاثیری روی طوفان‌هایی که به خشکی وارد می‌شوند می‌گذارد.  


پیناکی چاکرابورتی(Pinaki Chakraborty)، استاد دانشگاه تحصیلات تکمیلی مؤسسه علوم و فناوری اوکیناوا که هدایت این مطالعه را بر عهده داشت، به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما نشان دادیم که در 50 سال گذشته مقیاس زمانی تنزل شدت طوفان تقریباً دو برابر شده است که یک تغییر بسیار محسوس است.» وی هشدار داد این اتفاق می‌تواند به معنای تخریب بیشتر باشد «با افزایش چنین روندی، دیگر خطر طوفان‌ها فقط به مناطق ساحلی محدود نخواهند بود و باعث خسارت اقتصادی بیشتر و هزینه‌های بالاتری خواهد شد.»


بررسی محققان نشان می‌دهد همزمان با این مسئله، دمای دریا نیز سال به سال افزایش پیدا کرده و اکنون میان این دو یک پیوند واضح یافته شده است: وقتی دمای سطح دریا بالاتر برود، طوفان‌ها مدت طولانی‌تری در خشکی باقی می‌مانند. البته همبستگی با روابط علت‌وعلولی یکسان نیست. بنابراین آنها به مدلسازی کامپیوتری روی آوردند و چهار طوفان را در شرایط یکسان(به جز دمای سطح دریا) شبیه‌سازی کردند. نتایج این مدلسازی ارتباط میان این دو پدیده را تایید کرده است.


انتهای پیام/4160

انتهای پیام/

ارسال نظر