مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران تاکید کرد؛ لزوم تدوین نقشه راه نظام مالی اسلامی
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، علی صالحآبادی در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران با بیان اینکه تا دهه 80 بر روی حوزه نظام مالی اسلامی در کشور کار نشده بود، افزود: در سالهای 82 و 83 که بحث قانون بازار اوراق بهادار مطرح بود تلاش کردیم تا ساختار فقهی را در بازار سرمایه ایجاد کنیم اما شرایط آن فراهم نشد.
رئیس پیشین سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: تا اینکه سازمان بورس و اراق بهادار شکل گرفت و قانون نیز اجازه ابزارسازی مالی را به شورای عالی بورس داد بنابراین کمیته فقهی برای راهاندازی ابزارهای مالی در کشور شکل گرفت.
صالحآبادی با تاکید بر اینکه موضوع نظام مالی اسلامی وارد ساختار سازمان بورس شد، ادامه داد: در نیمه دو دهه 80 ابرازهای اسلامی طراحی شده و متخصصان علاقهمند به این حوزه تربیت شدند.
رئیس انجمن مالی اسلامی با بیان اینکه کمیته فقهی امروز وارد ساختار بانک مرکزی نیز شده است، اضافه کرد: در سال 90 به این فکر افتادیم تا علاوه بر وارد شدن ساختار کمیته فقهی در سازمان بورس و بانک مرکزی، انجمنی به صورت مستقل همانند سایر کشور ها تحت عنوان انجمن مالی اسلامی شکل گیرد.
وی تاکید کرد: در سال 92 هیات موسسی متشکل از فقها و اساتید برای راهاندازی انجمن مالی و اسلامی تشکیل شده و مجوز ثبت را از وزارت علوم درخواست کردیم که در نهایت نیز انجمن مالی اسلامی به صورت رسمی از ابتدای امسال فعالیت خود را آغاز کرد.
صالحآبادی با تاکید بر اینکه نظام مالی اسلامی شامل سه حوزه بازار سرمایه اسلامی، بانکداری اسلامی و بیمه اسلامی و یا تکافل است، بیان کرد: ارتقا دانش مالی اسلامی در کشور، توسعه کمی و کیفی متخصصان حوزه، بینالمللی کردن حوزه مالی و اسلامی در کشور با تبادل دانشجو و دانش با سایر کشورها و... از اهداف کلان انجمن مالی اسلامی است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران عنوان کرد: برنامه جدی برای همکاری با مراکز علمی، مراکز پژوهشی داخل و خارج از کشور و حوزه علمیه قم در دست داریم که نشستهای متعددی نیز برگزار خواهد شد.
وی گفت: قرار است سالانه یک همایش مالی اسلامی برگزار شود که نخستین دوره آن برای ارائه مقالات و پژوهشهای این حوزه، ششم دیماه در دانشگاه الزهرا (س) برگزار میشود.
صالحآبادی مهمترین محورهای این همایش را تشریح و اظهار کرد: نقش ابزارهای مالی اسلامی در توسعه اقتصادی، فرصتهای توسعه ابزارهای مالی اسلامی در حوزههای پول، سرمایه و بیمه و ... از مهمترین محورهای نخستین همایش مالی اسلامی است.
وی خاطرنشان کرد: 25 مقاله از استادان و پژوهشگران برای این همایش ارائه شده است که امیدواریم این همایش مقدمهای برای ارتقا حوزه مالی اسلامی کشور باشد.
انتهای پیام/