صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
تحلیلگر فلسطینی در گفت‌وگو با آنا:

نتانیاهو بار دیگر در انتخابات ناکام ماند/ بحران مشروعیت سیاسی در سرزمین‌های اشغالی

یک تحلیلگر فلسطینی با بیان به وجود آمدن بحران مشروعیت سیاسی در سرزمین‌های اشغالی گفت: اینکه نخست‌وزیر اسرائیل نتوانسته موافقت‌ها را با خود همراه کند، حاکی از شکست بزرگ اوست.
کد خبر : 571361

گروه جهان خبرگزاری آنا: منابع صهیونیستی گزارش کردند با وجود آنکه بیش از ۹6 درصد از آرای انتخابات سراسری فلسطین اشغالی شمارش شده است، اما هنوز هیچ برنده مشخصی در این انتخابات وجود ندارد، زیرا بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و رهبر حزب لیکود و یائیر لاپید، رهبر حزب مخالف «یش عتید» هیچ‌کدام نتوانسته‌اند ۶۱ کرسی مورد نیاز از مجموع ۱۲۰ کرسی کنست (مجلس رژیم صهیونیستی) را برای تشکیل کابینه راست‌گرا یا ائتلاف میانه‌رو به دست آورند.


طبق آخرین نتیجه انتخابات سراسری فلسطین اشغالی، حزب لیکود به رهبری نتانیاهو 30 کرسی، یش عتید 17 کرسی، شاس 9 کرسی، آبی و سفید هشت کرسی، اتحاد یهودیت توراتی، حزب کار و یامینا و حزب اسرائیل بیتنا هرکدام هفت کرسی، حزب صهیونیسم دینی، فهرست مشترک، امید جدید و مرتس هرکدام 6 کرسی و حزب فهرست عرب متحد چهار کرسی را به دست آورده‌اند. هم‌اکنون ائتلاف نتانیاهو شامل حزب لیکود و دیگر احزاب راست‌گرای افراطی هنوز موفق به کسب کرسی‌های کافی برای تشکیل کابینه نشده‌اند و حزب رقیب نیز با وجود آنکه تعداد کرسی‌های بیشتری در مقابل حزب نتانیاهو به دست آورده، اما به ۶۱ کرسی مورد نیاز دست پیدا نکرده است.



ابهامات در نتیجه انتخابات سراسری فلسطین اشغالی به‌ اندازه‌ای است که برخی کارشناسان احتمال کشیده شدن این انتخابات به دور پنجم را بعید نمی‌دانند. صهیونیست‌ها درحالی برای چهارمین بار در کمتر از دو سال برای شرکت در انتخابات سراسری به‌پای صندوق‌های رأی رفتند که بن‌بست سیاسی در فلسطین اشغالی در دسامبر ۲۰۱۸ و پس‌ازآن آغاز شد که نتانیاهو اولین انتخابات را کلید زد.


در انتخابات این دوره احزابی چون لیکود، امید جدید به ریاست گیدئون سعر، آبی و سفید به ریاست گانتز، یامینا به ریاست نفتالی بنت، اسرائیل بیتنا به ریاست آویگدور لیبرمن، یش عتید به ریاست یائیر لاپید و لیست مشترک اعراب به ریاست ایمن عوده به رقابت پرداختند.


طبق گزارش جروزالم پست، میزان مشارکت در انتخابات سراسری فلسطین اشغالی ۶۷.۲ درصد اعلام شده است که در مقایسه با انتخابات ماه مارس کاهش ۴.۳ درصدی داشته است.


ایاد ابراهیم القرا، تحلیلگر فلسطینی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا گفت: نتیجه انتخابات اسرائیل تاکنون نشان داده بنیامین نتانیاهو با بحران مشروعیت مواجه است و قادر نیست به‌تنهایی خود و حزبش کابینه تشکیل دهند و باید همانند دوره‌های گذشته وارد فاز ائتلاف شوند. اینکه نخست‌وزیر اسرائیل نتوانسته در مدت کوتاه انتخابات گذشته تاکنون موافقت‌ها را با خود همراه کند و نیز با پرونده‌های متعدد فساد مواجه شده، حاکی از شکست بزرگ در عرصه سیاسی است.




بیشتر بخوانید:


نتایج انتخابات رژیم صهیونیستی؛ هیچ پیروز مشخصی وجود ندارد




وی افزود: مردم و حتی مسئولان ارشد اسرائیلی دیگر ارزشی برای سیاست‌ها و خط‌مشی نتانیاهو و حتی خود او قائل نیستند و رفتن وی به نزد اعراب برای دلجویی و جلب نظر آن‌ها نیز نتوانست در کاهش شدید آرای او مانع ایجاد کند.


تحلیلگر فلسطینی با بیان اینکه نتیجه انتخابات در سرزمین‌های اشغالی نشان داد نتانیاهو محبوبیت چندانی ندارد، تأکید کرد: شکایت نمایندگان نتانیاهو درباره اینکه برخی تخلفات در روند شمارش آرا رخ داده است، رد شد. نباید فراموش کنیم امروز اسرائیلی‌ها زندگی خوبی ندارند و مدام در حالتی از نگرانی از تهدیدات داخلی و خارجی زندگی می‌کنند.


قرا گفت: ساختار سیاسی اسرائیل به‌شدت سست و شکننده است و آن را به‌خوبی می‌توان از برگزاری چهار دوره انتخابات کنست (مجلس رژیم صهیونیستی) در مدت دو سال درک کرد. همان‌گونه که نظرسنجی‌ها نشان دادند، در این انتخابات نیز اسرائیلی‌ها امیدی به انتخابات نداشتند و نظراتشان مطابق با واقعیت بود، زیرا جناح‌های سیاسی اسرائیل و حتی دو جناح‌ حاکم نتوانستند نظرات غالب مردم را به خود جلب کنند و نوعی بحران مشروعیت سیاسی در سرزمین‌های اشغالی حاکم است.


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر