صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۷ - ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
در گزارش آنا بخوانید؛

عیدددد///بودجه 1400 دخل و خرجی متفاوت در متن و حاشیه/محرومیت‌زدایی و انضباط مالی بیشتر شاخصه بودجه سال جاری

بودجه سال ۱۴۰۰ در حالی ۲۶ اسفند ماه سال ٩٩ پس از کش و قوس‌های فراوان به تصویب رسید که در آن اصلاحات زیادی به نفع کشور و مردم با نظم و انضباط مالی بیشتر صورت گرفت.
کد خبر : 571244

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ برای اولین بار در ۱۲ آذر ماه سال گذشته تقدیم مجلس شد که پس از بیش از دو ماه رسیدگی در مجلس در ۱۴ بهمن کلیات آن رد شد و مجلس دو هفته به دولت برای انجام اصلاحات لازم زمان داد که در نهایت کلیات این لایحه در ۲۸ بهمن ماه از سوی مجلس شورای اسلامی مصوب شد.


در نهایت در روزهای واپسین سال ٩٩ یعنی در ۲۶ اسفند ماه و پس از اعمال اصلاحات مورد نظر لایحه بودجه ۱۴۰۰ به تصویب نهایی نمایندگان مردم رسیده و در ۲۷ اسفند نیز  از سوی شورای نگهبان تأیید شد.اما نتیجه این روند طولانی مدت تصویب و تلاش‌های مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام اصلاحات مفیدی در این لایحه بود که در ادامه گزارش به مواردی از آن اشاره میکنیم.


افزایش حقوق‌ها تلاشی برای کاهش فاصله طبقاتی


یکی از این اصلاحات انجام گرفته در مسئله افزایش حقوق کارمندان دولت بود. پیش از این افزایش حقوق‌ها به صورت یکسان بود؛ که با اصلاحات صورت گرفته مجلس مصوب کرد که نزدیک به ۵ برابر حقوق تمام افراد تا ۲۵ درصد افزایش را دریافت کنند اما بالاتر از آن یک عدد ثابت دو میلیون و پانصد هزار تومانی افزایش اعمال شود یعنی حقوق همه افراد در سال ۱۴۰۰ بیشتر از دو میلیون و پانصد افزایش حقوق پیدا نکنند. این امر علاوه بر کاهش اختلاف طبقاتی و مقابله با حقوق‌های نجومی به نفع دهک‌های پایین جامعه به کسری بودجه نیز کمک کرد.


با مصوبه مجلس مربوط به حقوق‌ها به این صورت اشخاصی که حقوق پایین‌تری نسبت به سایر کارمندان دولت دارند بر خلاف سال‌های گذشته درصد بالاتری افزایش حقوق خواهند داشت‌.


از دیگر مصوباتی که مجلس یازدهم در راستای بهبود معیشت مردم می‌توان به افزایش بودجه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، سازوکار ویژه برای نظارت بر اختصاص ارز ۴۲۰۰ و تضمین افزایش نیافتن قیمت کالاهای اساسی با الزام دولت به نظارت بر ارز اختصاص یافته، اختصاص یک میلیون سهام به فرزندان متولد شده در سال آینده، کاهش کسری بودجه برای مهار رشد نقدینگی و تورم با استفاده از پایه‌های جدید مالیاتی به ویژه مالیات بر خانه‌های خالی، مالیات بر واحدهای مسکونی لوکس و خودروهای میلیاردی، انتشارات کمک آموزشی و اینفلوئنسرهای فضای مجازی و تامین منابع برای بهبود زیرساخت‌ها در شهرهای جدید و بافت های فرسوده ،تعرفه رایگان برای مشترکان کم مصرف آب و برق، افزایش وام ازدواج برای زوجین به ۷۰ میلیون و برای زوج زیر ۲۵ و زوجه زیر ۲۳ سال به ۱۰۰ میلیون تومان، اختصاص ۲۵ هزار میلیارد تومان برای حمایت از اشتغال و اختصاص وام ودیعه خرید یا ساخت مسکن اشاره کرد.


مجلس یازدهم بدون نگاه جانبدارانه به تصویب بودجه پرداخت


خوشبختانه مجلس یازدهم بدون نگاه جانبدارانه به تصویب بودجه پرداخت اما اگر نگاهی به کارنامه مجلس دهم بیندازیم متوجه همراهی بی چون و چرا، تمام قد و کورکورانه مجلس با دولت در تمام موارد از جمله تصویب بودجه می‌شویم. روشن ترین دلیل بر این ادعا سخنان احمد بیگدلی نماینده اصلاح طلب مجلس دهم است که در سال ۹۸ اینگونه شرایط مجلس وقت در تصویب بودجه را توصیف کرده است: «از زمانی که لایحه بودجه از سوی دولت به مجلس ارائه می‌شود، شاهدیم راهروهای مجلس، کمیسیون‌های تخصصی و همچنین صحن علنی شلوغ می‌شود و بسیاری از مسئولان به دنبال افزایش بودجه دستگاه‌های خود هستند و معمولاً لابی هر کس بیشتر باشد، بودجه بیشتری می‌گیرد. همچنین برخی از نمایندگان مجلس معمولاً در زمان بررسی بودجه سالانه به دنبال آن هستند که اعتبارات بیشتری را برای تکمیل پروژه‌های عمرانی حوزه‌های انتخابیه خود بگیرند.»


بودجه ١۴٠٠ کل کشور بدون توجه به لابی مسئولان با هدف کمک به معیشت مردم و همچنین محرومیت‌زدایی مصوب شد و با توجه به اینکه ریل‌گذاری مناسبی از حیث اصلاح ساختار بودجه صورت گرفت قطعا سنگ بنای بودجه سالیانه آتی نیز از نظم و انظباط مالی بیشتری برخوردار خواهد بود از این رو می‌توان وعده بهبود شرایط با این نوع دخل و خرج را در سال‌های آتی داد.


انتهای پیام۴١۵١/


انتهای پیام/

ارسال نظر