واکسن فایزر قابل اطمینان نیست/ جهشهای متوالی کووید-19، چالش بزرگ جهان در برابر شیوع کرونا
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، با شیوع کروناویروس و شناخت راههای مبارزه با آن که اصلیترین آنها استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی است، بهتدریج مسئولان بهداشت کشورمان مانند سایر کشورهای جهان درصدد مبارزه با این ویروس برآمدند. هماکنون بعد از گذشت بیش از یک سال از شناسایی نخستین بیماران مبتلا به کرونا، تمام کشورهای جهان درصدد ساخت واکسن برای مبارزه و از بین بردن این ویروس هستند و برخی کشورها نیز به نتایجی دست یافتهاند. این واکسنها بیشتر ویروسهای ضعیف یا کشتهشده هستند، اما دو شرکت فایزر و مدرنای آمریکا بهشیوهای نوین از ساخت واکسن کرونا خبر دادند.
مانور رسانهای آمریکا بر سر تولید واکسن درحال اوجگیری بود که امام خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی 19 دی 1399 در بخشی از بیانات خود فرمودند: ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی به کشور ممنوع است. اگر آمریکاییها توانسته بودند، واکسن درست کنند، وضعیت خودشان اینگونه نبود. به اینها اعتماد و اطمینان هم نیست. گاهی اینها میخواهند روی ملتهای دیگر امتحان کنند. البته من به فرانسه هم خوشبین نیستم، زیرا سابقه ورود خونهای آلوده را داریم.
با انتشار این خبر، رسانههای خارجی و معاند به تحریف سخنان مقام معظم رهبری پرداختند و دستور را بهگونهای دیگر روایت میکردند که رهبر انقلاب اسلامی درصدد جلوگیری از ورود واکسن به کشور است و به ادعای آنها جان مردم است که به خطر میافتد! آنان با این اقدام روانی قصد داشتند واکسنهای آمریکایی را با تبلیغات رسانهای خود قویتر از دیگر واکسنها جلوه دهند، درحالیکه سخنان رهبری کاملاً کارشناسیشده و دقیق است و این سؤال مطرح میشود آمریکا با تحریمها چگونه میخواهد به کشورمان واکسنی بفروشد که در خط تولید آن دستکم برای کشورمان ابهام وجود دارد و این واکسن عملکرد مناسبی در کشورهای دیگر نداشته است.
دلیل بعدی برای جلوگیری از ورود فایزر به کشور این است که این واکسن از روش تغییر ژنتیکی ساخته میشود و این روش برای نخستین بار است که در دنیا امتحان میشود و همین موضوع دلیلی موجه برای استفاده نکردن از آن است.
ویولنت داگر، رئیس کمیسیون حقوق بشر عربی در پاریس در گفتوگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجه گروه جهان خبرگزاری آنا گفت: درباره واکسن فایزر صحبتهایم را با توجه به فرمایشاتی که از امام خامنهای شنیدهام درباره بیاعتمادی به آمریکاییها و واکسن فایزر آغاز و آن را تأیید میکنم. سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان نیز گفت که این واکسن را دریافت نخواهد کرد. میدانم در این زمینه حق با آنهاست و مردم نیز باید مراقب این واکسنها و سایر واکسنها باشند. به شما میگویم آزمایشگاه تولید واکسن فایزر چندینبار بهدلیل خسارت وارد کردن به مردم جریمه و مجبور شد مبلغی بالغ بر 3 میلیارد دلار غرامت بپردازد که این موضوع بیاهمیتی نیست.
وی افزود: در ابتدا بگویم که ویروس کووید-19 همچنان در حال جهش و تحقیقات درباره آن به پایان نرسیده است، اما به نظر میآید اثر آن دیگر قوی نیست، زیرا به مرحله نهایی رشد خود رسیده است که به ناپدید شدنش منجر میشود. با وجود این، کرونا بهگونهای میتازد که گویی همچنان بازیگری قدرتمند است و چالشی که وجود دارد، بحث جهشهای متوالی آن است.
رئیس کمیسیون حقوق بشر عربی در پاریس درباره وضعیت تزریق واکسنها در جهان گفت: بیشتر واکسنها در مرحله سوم آزمایشی قرار دارند. با وجود این، واکسنها با انواع مختلف تولید و عرضه میشوند، درحالیکه اطلاعات زیادی درباره تأثیرات آن بر سلامتی افراد نداریم و اگر خطری هم متوجه انسانها باشد، بر اثر گذشت زمان و افزایش تزریقها مشخص خواهد شد. آژانس دارویی اروپا دراینباره گزارش کرد، میان واکسنهایی که برای آزمایشات بالینی ارائه میشود و آنهایی که به فروش میرسند، تفاوت کیفی وجود دارد و این خطرناک است.
این آژانس دارای کمیتهای برای تصمیمگیری درباره صدور مجوز یا رد کردن واکسنها است، ولی تاکنون واکسنی برای کشورهای اروپایی خریداری نکردهاند تا درباره آن تصمیم بگیرند. از این رو، کمیته صدور مجوز برای تصمیم خاصی تشکیل جلسه نداده است.
بیشتر بخوانید:
چرا ممنوعیت خرید واکسن انگلیسی ـ آمریکایی دقیقا صیانت از جان شهروندان است؟
داگر عنوان کرد: درحال حاضر ما از میزان تضاد منافع، فشارهای سیاسی و پولهای تخصیصیافته میتوانیم دریابیم چه اتفاقی درحال رخ دادن است. کارشناسان بهداشتی درباره واکسنهای کرونا گفتند، اینها در مقایسه با واکسنهای معمولی عوارض جانبی قابل توجهی دارند. در وهله نخست، نباید آن را «واکسن» نامید، بلکه «ژن درمانی» نامیده میشود. این روشی است که برای نخستینبار برای درمان بیماریها، ازجمله سرطان استفاده شد. بنابراین واژه واکسن برایش نامناسب است، زیرا واکسن اساساً استریل است و نباید تا این حد در معرض عوامل فسادزا باشد.
وی درباره خطرات تزریق واکسن فایزر گفت: در تلویزیون کسانی را دیدهایم که پس از دریافت واکسن بیهوش شدند؛ افت فشار خون، افزایش ضربان قلب، فلج شدن بخشی از صورت و سایر علائم بعد از تزریق دوز اول یا دوم مشاهده شده است. همچنین به نظر میآید جوانان در همان دوز اول، دچار عوارض واکسن میشوند و طبعاً افراد مسن در برابر آن ایمن نیستند.
ویولنت داگر تأکید کرد: این واکسن در ظاهر بر عوامل تعدیلکننده سیستم ایمنی بدن تأثیر میگذارد و نفوذ ویروسها را در بدن تسهیل میکند. اگر شرایط ورود ویروس به بدن تسهیل شود، وضعیت بیمار پس از دریافت نخستین دوز بسیار حاد میشود. واکسن فایزر مشابه واکسن مدرنا، سیگنال RNA را به DNA تبدیل میکند تا در ژنوم انسان ادغام شود. آنزیمی که تولید میشود، همان آنزیمی است که در ویروس ایدز (HIV) یافت میشود. این آنزیم نهتنها در این ویروس، بلکه در بیماریهای ضعف ایمنی، عصبی و ... نیز وجود دارد. با وجود این، ویروس تأثیر خود را بر بدن میگذارد و ما متوجه آن نخواهیم شد، زیرا هیچ آزمایش استانداردی وجود ندارد که ویروس را نشان دهد. همچنین در بیشتر موارد هیچ علائمی وجود ندارد که آن را نشان دهد.
وی افزود: این ویروس به خانواده ویروسهایی به نام Spumavirus تعلق دارد. به همین دلیل است به افراد مبتلا به ایدز گفته شده است واکسن فایزر نزنند. باید این را هم بگویم که متخصصان ازجمله رئیس سابق شرکت داروسازی فایزر گفتهاند این واکسن میتواند بر توانایی تولید مثل و شاید موارد دیگری که از آنها بیخبریم تأثیر بگذارد و خطرات زیادی برای انسان دارد. برخی دیگر از کارشناسان گفتهاند میزان آلومینیوم موجود در واکسن قادر است بدن را به نوعی آنتن تبدیل کند، بنابراین رصد و کنترل جابجایی افراد بهوسیله اینترنت و ماهوارههای نسل پنجم تسهیل میشود. این موضوع بسیار مهمی است که باید درباره آن تحقیقات انجام شود تا از صحت فرضیه آگاهی یابیم.
رئیس کمیسیون حقوق بشر عربی در پاریس تصریح کرد: شدت تأثیرات منفی واکسن مدرنا نیز بهحدی است که 700 پزشک و پرسنل پزشکی سوئیس خواستار ممنوع شدن استفاده از این واکسن شدهاند، تا زمانی که اثرات این واکسن بر بدن انسانها مشخص شود، یا اینکه تزریق واکسن بر روی انسانها از حالت اجباری درآید و اختیاری شود.
داگر گفت: من تعجب میکنم چرا به جای تزریق واکسنهای خطرناک، به انسانها خوردن مواد معدنی، ویتامینها و سبزیجات و گیاهان معروف که توانایی بدن را در زمینه ایمنی تقویت میکند، توصیه نمیشود.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/