کاهش ۱۰ میلیارد دلاری واردات کالاهای غیرضروری
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، علیرضا رزمحسینی، وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر لزوم همکاری همه دستگاههای حکومتی در راستای تحقق شعار سال، بر حذف قوانین دست و پاگیر در بخش تولید تأکید کرد و از کاهش ۱۰ میلیارد دلاری واردات کالاهای غیرضروری در سال ۹۹ خبر داد.
رزمحسینی در حاشیه نخستین جلسه هیئت دولت در سال ۱۴۰۰، ضمن تشکر از توجه مقام معظم رهبری به حوزه تولید و طرح آن در شعار سال گفت: وزارت صمت به عنوان یکی از وزارتخانههای متولی تولید در کنار وزارتخانههایی مانند نفت و جهاد کشاورزی در حوزه تولید فعالیت میکند.
کاهش ۱۰ میلیارد دلاری واردات کالاهای غیرضروری
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به کاهش ۱۰ میلیارد دلاری واردات کالاهای غیرضروری، این دستاورد را مربوط به رونق و ارتقاء بخش تولید کشور دانست و افزود: با افزایش تولید داخل از واردات کالاهای غیرضروری جلوگیری شد و بخش عمده واردات در سال گذشته، مربوط به کالاهای واسطهای و مواد اولیه تولید بود و در سال جاری نیز این سیاست تا جایی که امکان دارد دنبال خواهد شد.
هموارسازی مسیر تولید با حذف بروکراسی اداری در صدور مجوزها
رزمحسینی با بیان اینکه ۵۰ درصد ارز مورد نیاز واردات انجام شده از محل صادرات بوده است تصریح کرد: در زمینه رفع موانع تولید یکی از سیاستهای مورد توجه وزارت صمت، در بخش صدور مجوزها و حذف بروکراسی اداری است که در چهارچوب اختیارات قانونی وزارتخانه و در راستای هموار کردن مسیر سرمایهگذاری دنبال خواهد شد.
ضرورت حذف قوانین زائد در مسیر تولید
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به همکاری خوب بین مجلس شورای اسلامی و وزارت صمت اشاره کرد و افزود: برخی قوانین و مقررات واقعاً برای بخش تولید دستوپا گیر هستند که مقام معظم رهبری نیز به آن اشاره کردند و این بخش که مربوط به قوانین و مقررات مزاحم است باید در مجلس شورای اسلامی دنبال شود و این موضوع تنها مربوط به دولت نیست بلکه توسط همکاری و هماهنگی همه دستگاههای حکومت باید انجام شود.
آزادسازی پنج هزار محدوده معدنی از طریق مزایده
وی افزایش فعالیت در حوزه معدن را از دیگر برنامههای وزارتخانه در سال ۱۴۰۰ عنوان کرد و گفت: تا پایان فروردینماه، حدود پنج هزار از معادن محبوس از طریق مزایده در اختیار فعالان این حوزه قرار خواهند گرفت؛ اقدامات اولیه این کار انجام شده است و با اجرای این طرح در کنار ایجاد فرصتهای شغلی و سرمایهگذاری جدید، تولید نیز در این حوزه افزایش پیدا خواهد کرد.
رشد ۷.۵ درصدی تولید در بخشهای صنعتی
رزمحسینی در پایان با استناد به رشد ۷.۵ درصدی در بخش صنعت تأکید کرد: مقام معظم رهبری نیز در فرمایشات ارزشمندشان، جهش تولید را در حد قابلقبول دانستند و در سال ۹۹ شاهد اتفاقاتی خوبی در حوزههای مختلف صنعتی بودیم و امیدواریم تا پایان دولت، با همکاری بخشهای مختلف و اتاق بازرگانی، تشکلها و صنعتگران این رشد را افزایش دهیم.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/