صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۲ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
محمودپور در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

احیای صنایع دستی برای محرومیت‌زدایی و اشتغال پایدار با ایجاد یک پلتفرم/ روحیه کارآفرینی در دانشجویان باید تقویت شود

رئیس هیئت مدیره یک شرکت دانش‌بنیان بر لزوم تقویت روحیه کارآفرینی در دانشجویان تأکید کرد.
کد خبر : 571084

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه‌ها با داشتن اساتید، دانشجویان نخبه و با انگیزه و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند اقدامات مؤثری در حوزه علم و فناوری انجام دهند و همیشه در مسیر اعتلای علم و پژوهش ایران اسلامی گام بردارند.


اگر دانشگاهیان مسئله‌محور باشند ایده‌پردازی و کارآفرینی ترویج می‌یابد، علم با تکنولوژی روز ارتقا پیدا می‌کند و منجر به رشد پرشتاب علمی کشور می‌شود. در این راستا سازمان بسیج مستضعفین و سازمان بسیج دانشجویی برای تقویت رویکرد مسئله‌محوری، رویداد نمایشگاهی «تا ثریا» را در اسفندماه 99 برگزار کردند.


این رویداد با محوریت پشتیبانی و تجاری‌سازی ظرفیت‌های فناورانه و مبتکرانه بسیجیان با تمرکز بر حل مسائل جهش تولید بود که در مرکز رویداد شهید فخری‌زاده سفارت سابق آمریکا برگزار شد. شعار رویداد «تا ثریا» از قلب سفارت سابق آمریکا تا ثریا و نمایش کارآمدی انقلاب اسلامی در حل فناورانه و خلاقانه مسائل کشور در مقابل افول آمریکا بود.


همچنین پیرو بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه «زنجیره از ایده و فکر سپس علم و سپس فناوری و سپس تولید و سپس بازار را ما باید تکمیل بکنیم، این زنجیره کار علمی تا تولید و بازار بایستی دنبال بشود» و نیز با توجه به مأموریت شرکت پیشگامان بنیاد تعاون بسیج جهت پشتیبانی تجاری از هسته‌های مبتکر و فناور مسئله‌محور و کمک به نقش‌آفرینی تخصصی آن‌ها، این مجموعه به‌عنوان بازوی تجاری‌سازی و سرمایه‌گذاری دانش‌بنیان در تعامل با اقشار دانشور بسیج اعم از بسیج علمی و بسیج دانشجویی، رویداد نمایشگاهی «تا ثریا» را برگزار کرد.


از اهداف این رویداد می‌توان به الگوسازی هسته‌های برتر خودکشش حل مسئله، پشتیبانی از هسته‌های فناور و مبتکر بسیجی با قید منزلت‌زایی و اقتدارآفرینی و رویکرد کمک به تکمیل چرخه تبدیل علم به فناوری و تجاری‌سازی مبتنی بر حل مسائل اصلی کشور، پشتیبانی از ایجاد سامانه‌ها و فناوری‌های با قابلیت حکمرانی نرم از طریق اتصال به شبکه حامیان و ایجاد زمینه مناسب برای بروز خلاقیت و بستری برای رشد و پرورش ایده‌های نو بر مبنای دانش از طریق ایجاد بسترهای تعاملی بین صاحبان مسئله و مجموعه فناور توانمند در پاسخگویی به مسئله اشاره کرد.


در همین راستا خبرگزاری آنا با محسن محمودپور، رئیس هیئت مدیره یک شرکت دانش‌بنیان که در نمایشگاه «تا ثریا» طرح خود را ارائه کرده بود، به گفت‌وگو نشسته است که در ادامه می‌خوانید.


آنا: درباره طرح یا محصول خود که در نمایشگاه «تا ثریا» به نمایش گذاشته شد، توضیح دهید. حوزه کاربردی طرح شما چیست؟ چه نیازی از جامعه را رفع می‌کند؟


محمودپور: طرح ما پلتفرم احیا و بازآموزی صنایع دستی است. در این پلتفرم اقدام به احیای صنایع دستی فراموش شده کردیم و با آموزش‌هایی که در دسترس عموم قرار می‌دهیم اقدام به بازآموزی این صنایع کردیم. به دنبال محرومیت‌زدایی، اشتغال پایدار و بهبود زنجیره ارزش در صنایع دستی هستیم.



همچنین با روشی نوین اقدام به تولید محصولات کاربردی و قابل عرضه به‌صورت عمده کردیم .به‌گونه‌ای که محصولات در دو بخش صنعتی و فعالیت هنری آماده می‌شوند.


علم دانشجو باید همراه با خلاقیت و نوآوری باشد


آنا: دانشجویان چگونه می‌توانند به تولید علم کمک کنند؟


محمودپور: دانشجو همانطور که از اسم او مشخص است باید جوینده دانش باشد. اگر قشر دانشجو به دنبال دانش همراه با خلاقیت و نوآوری برود، می‌تواند تحول ایجاد کند و به تولید علم کمک کند. کارهای پژوهشی و تولید مقالات برجسته در این راستا نیز مفید است.


لزوم تقویت روحیه کارآفرینی در دانشجویان


آنا: برای تشویق دانشجویان به سمت شرکت در جشنواره‌های علمی و پژوهشی در سطح ملی و بین‌المللی چه راهکارهایی وجود دارد؟


محمودپور: اصلی‌ترین موضوع برای تشویق دانشجویان و عموم مردم به تولید علم، فناوری و پژوهش تغییر روحیه کارمندی و تبدیل به کارآفرین شدن است. این روحیه را که جوانان کشور به دنبال گرفتن مدرک و استخدام در شرکت‌ها باشند، باید تغییر دهیم. بنده از سنین پایین برای خودم کار می‌کردم و حتی درسی که خواندم به نسبت علاقه و رشد فردی در زمینه شغلم بوده است.


آنا: رویکرد وزارت علوم را در خصوص حمایت کردن از دانشجویان نمونه کشوری چگونه ارزیابی می‌کنید؟


محمودپور: ترجیح میدم در این زمینه نظر خاصی ندهم فقط یک نکته را می‌گویم. مهندس‌ها یک شعاری را تکرار می‌کنند که یا راهی خواهم یافت یا راهی خواهم ساخت. قبول داریم که حمایت مجموعه آموزش عالی می‌تواند کمک بسیاری در روند کار علمی دانشجویان کند اما نباید عدم حمایت، بهونه‌ای برای توقف کار و عدم رشد باشد.


آنا: نمایشگاه علمی «تا ثریا» که توسط بسیج برگزار شد را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ آیا رویکرد مسئله‌محوری در طرح‌ها و محصولات وجود داشت؟


محمودپور: خدا را شاکریم که با دیدن نمایشگاه «تا ثریا» شاهد رشد نسل جوان بودیم. اتفاقات علمی بسیار خوبی عالی در سطح ملی افتاده است و باید دست میزاد گفت به جوان‌های کشور که با وجود محدودیت‌ و تحریم‌ها مثل ستاره در آسمان علم و فناوری می‌درخشند.


انتهای پیام/4118/

انتهای پیام/

برچسب ها: بسیج دانشجویی
ارسال نظر