صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۵ - ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
مقصودی در گفت‌وگو با آنا:

رشد قارچی برخی اندیشکده‌ها کاربرد انتخاباتی دارد/ سهم‌خواهی‌ها در انتخابات افزایش یافته است

سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس دهم گفت: تنها خروجی اندیشکده‌های یکبار مصرف، چند سهمیه در لیست‌های انتخاباتی است.
کد خبر : 571078

حسین مقصودی، سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس دهم در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست داخلی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، در رابطه با تشکیل اندیشکده‌های حکمرانی شهری در روزهای منتهی به انتخابات اظهار کرد: برخی از احزاب و اندیشکده‌ها مانند قارچ در آستانه انتخابات متولد یا فعال می‌شوند و با رویکرد کسب قدرت و نگاه ابزاری به رأی مردم، شروع به فعالیت می‌کنند.


وی ادامه داد: این اندیشکده‌ها کاربرد انتخاباتی دارند و بر اساس یک برنامه کوتاه‌مدت، میان‌مدت یا بلندمدت برای حل آسیب‌های مختلف شهری تشکیل نشده‌اند.


سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس دهم افزود: افرادی این اندیشکده‌های یکبار مصرف را به ثبت می‌رسانند و نام خودشان را مطرح می‌کنند اما هیچ خروجی مفیدی ندارند؛ تنها خروجی این قبیل اندیشکده‌ها، چند سهمیه در لیست‌های انتخاباتی است.


مقصودی با بیان اینکه تخصص‌محوری در انتخابات شورای شهر نقشی ندارد، گفت: اگر تخصص‌محوری در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا نادیده گرفته شود، لیست‌های انتخاباتی بر پایه سیاسی‌بازی، فامیل‌گرایی، باندبازی و سهمیه احزاب بسته می‌شوند.


وی با تأکید بر اینکه متأسفانه مردم به خاطر سرخوردگی از یک جریان، یک‌دفعه اقبال به گروه دیگری نشان می‌دهند، بیان کرد: تجربه ثابت کرده است که این قبیل لیست‌های انتخاباتی، عملکرد موفقی ندارند و مدیریت شهر و روستاها را با چالش روبه‌رو می‌کنند.


این نماینده سابق مجلس افزود: شورای شهر باید کرسی‌محور و تخصصی‌محور شود، افراد با تخصص در لیست‌های انتخاباتی قرار داشته باشند و از شهرهای موفق جهان در این زمینه الگوبرداری کنند که چگونه توانستند با مشارکت مردم، حکمرانی خوب داشته باشند.


سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس دهم با بیان اینکه طرحی در مجلس دهم برای شوراها ارائه شد که متأسفانه مورد موافقت قرار نگرفت، گفت: در طرح مذکور، پیشنهاد تعلق کرسی به تخصص‌های خاص برای حکمرانی شهری داده شده بود؛ برای مثال چند کرسی به تخصص معماری و شهرسازی، علوم اجتماعی و جامعه‌شناسی و موارد دیگر تعلق بگیرد.


وی ادامه داد: مثلاً شورای شهر تهران ۲۱ کرسی دارد و از این تعداد، ۲ کرسی به متخصصان معماری و شهرسازی تعلق بگیرد و رقابت برای این دو کرسی، فقط میان متقاضیانی با تخصص معماری و شهرسازی باشد.


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر