صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۰۳ فروردين ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

اتفاقات تلخ و شیرین تعویق المپیک 2020 توکیو/ نجات کاروان ورزشی ایران با شیوع کرونا

مصدومیت بدموقع ورزشکاران المپیکی در سال منتهی به المپیک در حالی نگران‌کننده بود که خبر تعویق المپیک خیال اهالی ورزش را راحت کرد.
کد خبر : 571004

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، در ادوار المپیک تاکنون سابقه نداشته که المپیک در زمان مقرر خود برگزار نشود، اما ویروس منحوس کرونا که همه دنیا را درگیر کرده، سبب شد که المپیک با یک سال تعویق برگزار شود و طبیعتاً این تعویق یک‌ساله به سود برخی ورزشکاران و به ضرر برخی از آن‌ها شد. به هر حال آوردگاه توکیو با تصمیم مشترک مسئولان کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) و مقامات سیاسی و ورزشی ژاپن یک سال به تعویق افتاد و حالا قرار است در مردادماه سال 1400 این رقابت‌ها برگزار شود. در حدود چهار ماه دیگر ملی‌پوشان المپیکی باید در این میدان حساس به میدان بروند.


در اواخر سال 98 که شیوع ویروس کرونا در ایران شدت گرفت، ورزش ایران هم متوقف شد؛ در چند ماه ابتدایی در سال 99 شیوع این ویروس منحوس سبب تعطیلی تمامی مسابقات  و اردوها  شد و پس از اینکه ستاد مقابله با کرونا مجوز برگزاری اردوها را صادر کرد، ملی‌پوشان تمرینات خود را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی پیگیری کردند، البته مسابقه‌ای در سال 99 برگزار نشد و عملاً ورزشکاران در سال گذشته تجربه حضور مسابقات برون مرزی را نداشتند.


تعویق المپیک به سود یا ضرر ورزش ایران!؟


بدون شک موضوع سلامتی ورزشکاران به قدری اهمیت دارد که مسئولان کمیته بین‌المللی المپیک ترجیح دادند یک سال این رقابت‌ها را به تعویق بیندازند تا مسابقات المپیک را در شرایط آرام و بدون نگرانی برگزار کنند. البته کشور ژاپن هم با توجه به اینکه برای برگزاری این رقابت‌ها هزینه‌های بسیار زیادی متحمل شده، ترجیح داد این رقابت‌ها به تعویق بیفتد تا از تمام ظرفیت‌ها در زمان برگزاری مسابقات بهره‌مند شود. به هر حال اگرچه هنوز وضعیت برگزاری المپیک مشخص نیست؛ اما با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته و در نظر گرفتن واکسن برای تمامی ورزشکاران حاضر در دهکده المپیک قرار است در مردادماه امسال شاهد برگزاری این رقابت‌ها باشیم.


از آن‌جا که مصدومیت جزء جدانشدنی ورزش است، تعویق المپیک برای ملی‌پوشانی که در سال منتهی به المپیک با مصدومیت دست و پنجه نرم می‌کردند خبر خوشایندی بود. سهراب مرادی، قهرمان طلایی المپیک ریو در تیرماه 97 با مصدومیت سختی مواجه شد، او برای ادامه روند درمان خود راهی آلمان شد و کتف آسیب‌دیده‌اش را به دست پزشک ایرانی ساکن آلمان سپرد. دو بار جراحی در ناحیه دیسک کمر و کتف دست سبب شده بود که مرادی در رقابت‌های گزینشی حد نصاب امتیاز را به دست نیاورد و حضور او در المپیک به اما و اگر کشیده شده بود.


تعویق المپیک در شرایط سهراب مرادی بهترین اتفاق بود، خوشبختانه روند درمان ستاره وزنه‌برداری ایران هم به‌خوبی پیش رفت و تعویق المپیک هم سبب شد که او دوره درمان خود را به‌خوبی سپری کند و حالا در میدان المپیک در شرایطی حاضر خواهد شد که از دوره مصدومیتش مدت زمان زیادی گذشته است.


در حال حاضر سهراب مرادی این روزها همچنان تمرینات خود را سپری می‌کند، البته او در مسابقات لیگ در سال گذشته روی تخته نیامد، اما به گفته مربیان شرایط خوبی دارد و می‌توان برای کسب یک مدال خوش‌رنگ دیگر روی او حساب ویژه‌ای باز کرد. البته اگرچه هنوز وضعیت سهمیه‌های وزنه‌برداری مشخص نشده است اما تصمیم جدید فدراسیون وزنه‌برداری هم به سود دو قهرمان طلایی المپیک ریو شد، سهراب مرادی و کیانوش رستمی برای رسیدن به میدان المپیک باید امتیازهای لازم را کسب کنند، اما متأسفانه مصدومیت بدموقع سهراب مرادی و اوت‌کردن‌های مکرر کیانوش رستمی سبب شده بود که این دو نفر از مسیر رسیدن به آوردگاه توکیو دور شوند چرا که هنوز نتوانستند امتیازهای لازم را برای حضور در توکیو از آن خود کنند و باید منتظر دو گزینشی دیگر باشند. پس از تعویق رقابت‌های کلمبیا که قرار بود در اسفندماه سال گذشته برگزار شود اما به اواخر اردیبهشت‌ماه موکول شد، عملاً وزنه‌برداران ایران تنها در مسابقات قهرمانی آسیا شانس جمع کردن امتیاز داشتند تا بتوانند به میدان المپیک برسند.


اما حالا کیانوش رستمی و سهراب مرادی دو نماینده ایران در وزن ۹۶ کیلوگرم که پیش از این حضورشان در مسابقات قهرمانی آسیا در ازبکستان به اما و اگر کشیده شده بود، با اضافه شدن  مسابقات دیگر از سوی فدراسیون  جهانی وزنه‌برداری دیگر خیالشان راحت شده و فرصت برای جمع کردن امتیازات لازم برای رسیدن به میدان المپیک را دارند. تصمیم فدراسیون جهانی وزنه‌برداری سبب شد تا امیدها برای رسیدن این دو وزنه‌بردار به میدان المپیک بیشتر شود و از بین این دو نفر (رستمی یا مرادی) باید یک نفر جواز حضور در المپیک را کسب کند.



مصدومیت بلافاصله پس از کسب سهمیه


در اسفندماه 98 در شرایطی که شیوع ویروس کرونا برگزاری تمامی مسابقات را به اما و اگر کشانده بود؛ تیم ملی کاراته کشورمان در مسابقات اتریش به میدان رفت و حمیده عباسعلی، ملی‌پوش کاراته کشورمان موفق به کسب سهمیه المپیک شد؛ هر چند که کسب سهمیه عباسعلی با مصدومیت او همراه شد و این بانوی کاراته‌کای کشورمان به‌شدت از ناحیه رباط صلیبی آسیب دید و پس از مسابقه کارش به جراحی کشید. شدت مصدومیت عباسعلی به قدری زیاد بود که او پس از پایان مسابقه در راه رفتن هم مشکل داشت، در نهایت با حمایت کمیته ملی المپیک عباسعلی راهی آلمان شد تا تحت عمل جراحی قرار بگیرد. طبیعتاً در شرایط عباسعلی تعویق المپیک به سود او شد، این بانوی المپیکی کشورمان توانست دوره نقاهت خود را سپری کند، البته در آبان ماه هم دوبار تحت عمل جراحی قرار گرفت، اما پزشکش از روند درمان او راضی بود. عباسعلی سال گذشته در اردوهای تیم ملی حاضر بود و حتی با تیم ملی کاراته برای مسابقات کاراته وان استانبول راهی ترکیه شد اما مسابقه نداد.



نابغه کشتی؛ درگیر با مصدومیت


از دیگر ورزشکاران المپیکی کشورمان که با مصدومیت روبه‌رو شد، حسن یزدانی بود که از ناحیه  پارگی مینیسک و جراحی زانو آسیب دیده بود در دی‌ماه سال 98 تحت عمل جراحی قرار گرفت و تعویق المپیک هم بهترین خبر برای این فوق ‌ستاره کشتی ایران بود که بتواند با خیال راحت دوره نقاهت خود را سپری کند. البته به غیر از یزدانی، علیرضا کریمی هم دچار مصدومیت شد، کریمی هنوز موفق به کسب سهمیه المپیک نشده است و در شرایطی که قرار است در وزن 97 کیلوگرم کشتی بگیرد و در اواخر فروردین‌ماه سال گذشته تحت عمل جراحی قرار گرفت.



بدشانسی هادی‌پور در فاصله 4 ماه مانده به المپیک


اگرچه تعویق المپیک تا اینجا به سود ورزشکاران ما شد و آن‌ها توانستند دوره مصدومیت خود را سپری کنند، اما موضوع به همینجا ختم نشد، تعویق المپیک به ضرر آرمین‌ هادی‌پور ملی‌پوش المپیکی کشورمان شد، آرمین از ناحیه زانو آسیب‌دیدگی قدیمی داشت و فشار تمرینات و تعویق المپیک سبب شد که این آسیب‌دیدگی تشدید پیدا کند و به پارگی رباط صلیبی منجر شود. درمان پارگی رباط صلیبی جراحی است و اگر هادی‌پور زیر تیغ جراحی برود با توجه به زمان اندکی که تا برگزاری المپیک باقی مانده این میدان را از دست خواهد داد و این به ضرر خود او و کاروان ورزشی ایران خواهد بود. البته هادی‌پور در مهرماه دچار این مصدومیت شد و در آن زمان فدراسیون پزشکی- ورزشی اعلام کرد مصدومیت هادی‌پور با فیزیوتراپی برطرف می‌شود اما این اتفاق نیفتاد و اتفاقاً مصدومیت او تشدید شد. بدون شک اگر همان زمان پیگیری‌های لازم برای درمان او به کار می‌رفت، هادی‌پور در میدان المپیک بدون مصدومیت حاضر می‌شد و این نگرانی‌ها وجود نداشت.



عابدینی؛ درمانی که جواب داد


علاوه بر هادی‌پور که این روزها با مصدومیت دست و پنجه نرم می‌کند، مجتبی عابدینی هم یکی از ورزشکاران المپیکی و مصدوم کاروان ایران است، عابدینی هم آسیب‌دیدگی کهنه‌ای در ناحیه کتف دست دارد و پیگیری‌ها و درمان بموقع سبب شده است که او این آسیب‌دیدگی را تا حد زیادی درمان کند و تعویق المپیک هم به روند این درمان کمک کرد. بدون شک دیدن میدان المپیک آرزوی هر ورزشکار است و امیدواریم در فاصله چند ماه مانده به این آوردگاه بزرگ ملی‌پوشان المپیکی به دور از آسیب‌دیدگی باشند تا کاروان ورزشی ایران با وجود فراز و فرودهایی که المپیک 2020 توکیو پیش‌ رو داشته، بهترین نتیجه را در این رقابت‌ها کسب کند.


انتهای پیام/4057/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر