صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۱ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
نعمتی در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا مطرح کرد؛

افزایش درآمدهای غیرشهریه‌ای و گسترش رشته در دستور کار دانشگاه آزاد اسلامی دامغان/ مدرسه عالی مهارتی حقوق ایجاد می‌شود

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان گفت: سال 1400 را با اولویت افزایش درآمدهای غیرشهریه‌ای، ارتقای کیفیت آموزشی و پژوهشی، تکمیل کادر هیئت علمی، گسترش رشته‌ و توسعه مدارس سما فعالیت خواهیم کرد.
کد خبر : 570941

گروه استان‌های خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان به‌عنوان یکی از اعضای خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی در 25 تیر سال 1364 مطابق با 16 جولای 1985 به‌عنوان نخستین مؤسسه آموزش عالی شهرستان دامغان فعالیت خود را بر بستری از عقاید و باور نیک مردم و مسئولان شهر دامغان آغاز کرد و اکنون پس از گذشت نزدیک به چهار دهه از فعالیت خود به درختی استوار تبدیل شده است که ریشه عمیقی در آموزش عالی کشور دارد و از افتخارات این دانشگاه می‌توان به تربیت بیش از 30 هزار دانش‌آموخته موفق اشاره کرد که در ایران و خارج از کشور به موفقیت‌های چشمگیری دست یافته‌اند.


این دانشگاه اکنون با درجه جامع و با حضور حدود 3 هزار و 500 نفر دانشجو در 6 دانشکده مصوب و رشته‌های زیرگروه علوم انسانی، علوم پایه، علوم بیولوژی، علوم کشاورزی و صنایع غذایی و فنی مهندسی و دانشکده داروسازی با بهره‌گیری از قدرت علمی حدود 100 عضو هیئت علمی استادیار، دانشیار و استاد علاوه‌بر دارابودن مراکز تحقیقات دارویی با تکیه به مطالعات گیاهان دارویی و مرکز رشد علوم دارویی به‌منظور تولید و تجاری‌سازی محصولات و مرکز مطالعات پایدار پسته با توسعه فناوری‌های روزآمد به‌ویژه در علوم کشاورزی، زراعی، باغی و گیاهان گلخانه‌ای، علوم انسانی با حضور نخستین مرکز تحقیقات و کلینیک حقوقی ایران و فنی و مهندسی با مرکز مطالعات مهارت‌آموزی و با فعالیت‌های  برجسته باشگاه پژوهشگران جوان با حضور بیش از 100 مخترع و مبتکر جوان، سهم ویژه‌ای را در تولید علم داراست.


از مأموریت‌های اصلی واحد دامغان می‌توان نخبه‌پروری علمی، تولید علم در دنیای فناوری و اطلاعات و اشاعه آن در مسیر توسعه تکنولوژی و نانو تکنولوژی و پاسخ به نیازمندی‌های جامعه تا سرحد تعادل و تراز نسبی تمام شاخصه‌های رشد و توسعه در یک نظام اسلامی مبتنی‌بر مردم‌سالاری دینی را نام برد.


این دانشگاه با محور نسل نوین دانشگاه‌های مسئله‌محور و مهارت‌آموز تلاش می‌کند نرخ آگاهی‌های آکادمیک را به اعتبار کارآفرینی تعیین کند تا دانش‌آموختگان این دانشگاه قدرت ورود در بازار کار را براساس تجربه‌های حرفه‌ای در این واحد دانشگاهی تجربه کنند.


خبرنگار خبرگزاری آنا برای بررسی فعالیت‌ها و دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان در سال ۱۳۹۹، اقدامات این دانشگاه در سالی که با بحران کرونا مواجه بودیم، سیاست‌ها و برنامه‌ها برای جذب حداکثری دانشجو، درآمدهای غیرشهریه و چشم‌انداز سال ۱۴۰۰ با نعمت‌الله نعمتی رئیس واحد دامغان و عضو هیئت علمی گروه آموزشی تربیت‌بدنی گفت‌وگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانید.


آنا: شاخص‌ترین فعالیت و دستاورد واحد دانشگاهی دامغان به‌ویژه در حوزه پژوهش و فناوری در سال ۹۹ چیست؟


نعمتی: دانشگاه آزاد اسلامی دامغان در سال 1399 به بخش مهمی از اهداف خود دست یافت و در سال جدید توسعه‌مداری را ادامه خواهد داد.


این دانشگاه در سال‌های اخیر مطابق برنامه و با تعیین اهداف، تلاش کرده از تمام ظرفیت‌های مطلوب دانشگاهی برای دستیابی به اهداف استفاده کند و برابر با ارزیابی‌های سنواتی به بخش عمده‌ای از اهداف منطبق با برنامه دسترسی داشته است.


در زمینه دفاع‌ها، طرح‌ها، مقالات و انتشارات دانشگاهی با ارتقای سطح کمی و کیفی مقالات چاپ‌شده واحد به میزان 35 درصد و برگزاری 132 جلسه دفاع از رساله دکتری و 310 دفاع در دوره کارشناسی ارشد در کنار خاتمه پنج طرح درون‌واحدی و یک طرح برون‌واحدی و ترجمه و تدوین سه کتاب از انتشارات واحد دامغان، سال خوبی سپری شد.


در این راستا اختراع ثبت‌شده «روغن‌کشی صنعتی پسته» و اخذ مجوز تولید فرآورده‌های آرایشی بهداشتی از دیگر توفیقات پژوهشی مرکز رشد و مراکز تحقیقاتی واحد دامغان بود.


اقدامات نهایی برای اخذ مجوز آزمایشگاه همکار آفلاتوکسین در مرحله نهایی داوری است و همکاری در برگزاری ششمین جشنواره پسته و چالش پسته در کنار برگزاری چند کارگاه درون و برون واحدی از طریق مرکز رشد، حوزه پژوهش و باشگاه پژوهشگران جوان از فرصت‌های مطلوب قابل دسترسی بود و با ایجاد و راه‌اندازی داروخانه شهری و انعقاد چندین تفاهم‌نامه همکاری با سازمان‌ها و ادارات و مراکز آموزشی، تلاش کردیم اقدامات و پیگیری‌های مجدانه در راستای حل معضل بیماری سالک داشته باشیم.


ایجاد و آغاز به‌کار موفق مرکز تحقیقات حقوق خانواده، فرصتی مطمئن در مسیر کاهش طلاق در استان و دامغان است، بر این اساس برگزاری استارت‌آپ «ورزش درمانی، رژیم درمانی و طراحی اپلیکیشن مرتبط» در خرداد سال جاری، برگزاری همایش «تغییر الگوی سنتی به علمی فرآوری و بسته‌بندی گیاهان دارویی» در شهریور ماه، برگزاری چالش «طب سنتی؛ فرصت‌ها و تهدیدها» در آذر 1400، جذب و عقد تفاهم‌نامه همکاری و طرح‌های برون‌دانشگاهی با سازمان‌ها و اداره‌ها به‌واسطه عضویت در شبکه شرکت شهرک‌های صنعتی استان و ارجاع معضلات کارخانه‌ها به دانشگاه با پیشبینی اخذ حداقل چهار طرح صنعتی برون‌دانشگاهی و ارتقای سطح کمی و کیفی مقالات واحد و تولید یک محصول مناسب برای درمان بیماری سالک با ایده حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین از طریق تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی و کسب مجوز دو مجله تحقیقاتی و افزایش نسبت مجلات و نمایه حداقل یک مجله در پایگاه JCR از عمده برنامه‌های سال 1400 در حوزه پژوهش و تحقیقات خواهد بود.


آنا: سال ۹۹ را با شرایط کرونایی و مبارزه با این ویروس طی کردیم. واحد متبوع شما در این راستا چه دستاورد یا محصولاتی علیه این بیماری داشت؟


نعمتی: در سالی که سپری شد فشار بیماری کرونا و بیماری منطقه‌ای سالک در دامغان بسیار آزاردهنده بود و گروه علمی دانشکده داروسازی و گروه‌های علوم پایه در مرکز رشد و مراکز تحقیقاتی، مصمم بودند تا تلاش قابلی را عرضه کنند و توانستند با تولید دهان‌شویه گیاهی ضد ویروس کرونا و ژل ضدعفونی‌کننده دست بر پایه آلوئه‌ورا و مطالعات جدّی در درمان سالک، سهمی در مبارزه با بیماری‌ها داشته باشند.


آنا: با ورود به سال 1400 و تأکید مسئولان بر انتخاب دانشگاه آزاد به‌عنوان انتخاب نخست داوطلبان در سال ۱۴۰۴، چگونه و با چه سیاست‌ها و برنامه‌هایی باید به این هدف نزدیک شویم؟


نعمتی: ارتقای کیفیت آموزشی، وصول اهداف در دسترسی به دانشگاه مهارت‌محور و کارآفرین، برندسازی دانشگاه در رشته‌های خاص و ایجاد بین‌رشته‌ای‌های موفق و مورد نیاز جامعه، بین‌المللی‌کردن دانشگاه با پذیرش دانشجوی خارجی و حضور در دانشگاه‌های معتبر جهانی، ارتقای جامعه‌پذیری دانشگاه و تنوع فعالیت‌های جانبی در امور فرهنگی، ورزشی، هنری و ... و ایجاد رشته‌های زیرمجموعه علوم پزشکی به‌ویژه در داروسازی، مدیریت و روانشناسی و رشته‌های بین‌رشته‌ای مانند حقوق محیط زیست، حقوق ورزشی و ... راهکارهای واحد دامغان برای حضور در سال 1400 است و نخستین فعالیت واحد دامغان در سال جدید مبتنی‌بر معرفی توانمندی‌های دانشگاه آزاد اسلامی با اتکا به نیروی علمی مجرب و فضا و تجهیزات روزآمد خواهد بود.


آنا: در حوزه مدارس سما و مدارس مهارتی چه اتفاقات خوبی در سال ۱۴۰۰ رخ خواهد داد؟


نعمتی: حوزه مدارس سما شروعی شتابان و مؤثر در دامغان داشت. این مدارس در دامغان نوبنیاد هستند، در سه سال گذشته با راه‌اندازی مدارس سما، تلاش کردیم ظرفیت‌های دانشگاهی را در اختیار مردم خوب دامغان قرار دهیم و توانستیم با ایجاد هنرستان‎‌های پسرانه و دخترانه و دبستان و پیش‌دبستانی و اخذ مجوز ایجاد دبیرستان نظری و تولیت سه دبستان حمایتی، سال‌های خوبی را پشت سر بگذاریم و در سال جاری تلاش می‌کنیم تا با ایجاد مدرسه عالی مهارتی حقوق، زمینه ارتقا و رشد دانش حقوقی را فراهم کنیم.


اعزام استادان و نیروی‌های علمی سما به مدارس و حضور موفق در تبیین اهداف سما به شیوه تبلیغات غیرمستقیم با نمایش توانمندی علمی و پژوهشی و همراهی با دانش‌آموزان در طرح‌ها به‌منظور حضور در مسابقات علمی و ایجاد پایگاه رقابتی بین دانش‌آموزان با پشتوانه علمی در مسابقات متعدد دانش‌محور با همکاری باشگاه پژوهشگران جوان، ایجاد آزمایشگاه همکار با آموزش و پرورش برای آموزش رایگان دبیران و آموزش مؤثر دانش‌آموزان با دعوت از اهالی پژوهش‌های دانش‌آموزی از برنامه‌های 1400 است.


تلاش‌های نوین آموزشی در دبستان خاص هم از مجموعه کارهای سما در واحد دامغان است به شکلی که دبستان بدون کتاب با تخصیص فرصت انجام تکالیف در دبستان، فرصتی است تا والدین، فارغ از دغدغه‎‌های آموزشی و پرهیز از دوگانگی آموزشی دبستان و خانه، فعالیت فرزندان خود را رصد کنند.


مدرسه عالی مهارتی حقوق به اعتبار توانمندی دانشکده حقوق و حضور 25 عضو هیئت علمی استادیار به بالا، فرصتی است که در نخستین زمان ممکن با اخذ مجوزهای مربوطه ایجاد خواهد شد.


لزوم توسعه کمی و کیفی مدارس سما، توسعه خدمات در TMC و تسریع در ایجاد دانشکده مهارتی و کارآفرینی


توسعه کمی و کیفی مدارس سما، توسعه خدمات در TMC و تسریع در ایجاد دانشکده مهارتی و کارآفرینی ضروری است. به طرح و اجرای شعار «از پیش‌دبستانی تا دکتری تخصصی با شما خواهیم بود» باور داریم و این شعار می‌تواند میل دانش‌محور والدین را به انتخاب سما بیفزاید؛ بنابراین این شعار را در مقام عمل پیگیری خواهیم کرد.


استفاده از توانمندی نیروی انسانی (استادان) در تدریس یک ضرورت در برندسازی تخصصی سماست. سال‌های اخیر این ویژگی به‌عنوان شاخصه انحصاری در سما معرفی شده و دروس تخصصی با حضور استادان دانشگاهی، توانسته قدرت رقابت را به نفع سما رقم بزند و این کار باید بنابر کاهش جمعیت دانشجویی با ساختار اعلامی سازمان سما با جزئیات بیشتری عملیاتی شود و توسعه یابد.


آنا: سال ۱۴۰۰ را با چه اولویت و برنامه اصلی آغاز خواهید کرد؟


نعمتی: سال 1400 را با اولویت افزایش درآمدهای غیرشهریه‌ای، جذب بیشتر دانشجو، ارتقای کیفیت آموزشی و پژوهشی، تکمیل کادر هیئت علمی دانشکده داروسازی، گسترش رشته‌ها و توسعه سما پیگیری خواهیم کرد.


با همراهی و مساعدت و توجه همکاران هیئت علمی و کارمندان و نگاه مدیریتی سازمان و استان، می‌توان به ایده‌آل‌های سال 1400 دست یافت و اطمینان دارم که سال جدید می‌تواند در ادامه سرفصل‌های مندرج در برنامه استراتژیک واحد دامغان، سالی بهتر و با توفیقات مؤثرتر باشد.


آنا: و سخن پایانی ...


نعمتی: پوشش خبری و درج اخبار، فرصتی مطلوب در دستیابی به فعالیت‌های همکاران در گستره ایران عزیز بوده و خبر موفقیت همکاران در سراسر کشور موجب مباهات و افتخار ما در خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی است.


انتهای پیام/4103/4062/

دانلود فایل


انتهای پیام/

ارسال نظر